Öğretmenlerle istişare toplantısı...
Reklam

Öğretmenlerle istişare toplantısı düzenlendi!

Beden Eğitim İstişare Toplantısında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, büyüyen şehir hayatının insanları durağanlaştırdığını söyledi.

Öğretmenlerle istişare toplantısı düzenlendi!

Beden Eğitim İstişare Toplantısında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, büyüyen şehir hayatının insanları durağanlaştırdığını söyledi.

Öğretmenlerle istişare toplantısı düzenlendi!
18 Aralık 2018 - 13:03

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Antikkapı Restoran’da Beden Eğitimi Öğretmenleri İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli il ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, büyükşehir yetkilileri ve çok sayıda davetli öğretmen katıldı. Kocaeli Anne Şehir ve Spor Şube Müdürlüğü’nün projelerinin tanıtıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Toplumsal hayatta sporun önemine dikkat çeken Karaosmanoğlu, büyüyen şehirlerin hayatı durağanlaştırdığını ve bu durumun öğretmenliğin değerini yüz kat artırdığını ifade etti.

SİZİN HALİNİZİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

30 yılı aşkın öğretmenlik yaptığını söyleyen Karaosmanoğlu, “Sizin halinizi çok iyi biliyorum. 10 yıl belki 20 yıl sonra öğrencilerinizin karşınıza çıkıp ‘hocam’ demesi sizin için çok büyük onur olacaktır. Şehirler büyüdükçe öğretmenliğin değeri en az 100 kat daha artıyor. Çünkü kırsalda devam etmekle beraber eskiden hayat çok daha doğaldı. Eskiden öğrenciler hem çalışıp hem de okurdu. Ama büyüyen şehir hayatları bunu bitirdi. Şehir hayatı bizi durağanlaştırdı” dedi.

HAREKETE İHTİYAÇ VAR

Herkesin harekete ihtiyacı olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Baktığımız zaman hastaneler dolu, demek ki hastamız çok. Bunun nedeni sporsuz bir hayattır. Başta geçlerimiz olmak üzere sosyal hayatta size çok büyük bir ihtiyaç var. Sosyal hayatta sporu teşvik etmemiz gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam ve zinde bir hayat için sporu yaymak sosyal bir sorumluluktur. Bizim en baştan beri üzerine düştüğümüz konu spordur. Mutlaka her vatandaşımız en az bir alanda spor yapmasını temin etmemiz gerekiyor. Bu alanda yaptığımız çalışmalar çerçevesinde sayıyı ciddi anlamda artırdık, fakat biliyoruz ki; bu da yeterli değil. Çünkü kentimizde hala spor yapmayan binler var” ifadelerine yer verdi.

HER OKULA SPOR SALONU

“Beden eğitimi öğretmenleri bir okulun bel kemiği konumundadır” vurgusunu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Çocukların en sevdiği hocalar beden eğitim öğretmenleri olur. Bu anlamda sizlerin çok iyi bir yol çizip, çocuklarımızı sağlıklı ve faydalı birer birey yapmanız gerekiyor. Her okulumuzda bir spor salonunun olması en büyük amacımızdır. İnanarak çalışırsanız çalışmalarınızda başarı da gelecektir. Bu yolda biz de arkanızda olacağız. Uğraşırsak güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği