MÜSİAD’ın bir belediye başkanı olur mu?
Reklam

MÜSİAD’ın bir belediye başkanı olur mu?

Caner Pesen yazdı...

MÜSİAD’ın bir belediye başkanı olur mu?

Caner Pesen yazdı...

MÜSİAD’ın bir belediye başkanı olur mu?
10 Ekim 2018 - 08:32

AK Parti iktidarının özellikle 15 Temmuz sonrasında, bağlarını güçlendirdiği, kendisinin iş kolunda ki temsilcisi gibi gördüğü MÜSİAD, bu tutum karşısında hızla büyümekte ve gelişmekte.
Bölgemizde MÜSİAD’lı olmayan AK Partili yönetici yok gibi.
Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Parti yöneticileri…
AK Parti’de MÜSİAD’cıların aktif görevler aldığını da görüyoruz.
Avukat Emine Zeybek, 24 Haziran seçimlerinde MÜSİAD kimliği ile 7. Sıradan Kocaeli Milletvekili oldu ve yine MÜSİAD etkisi ile 7. Sırada olmasına rağmen MKYK’da Kocaeli’yi temsil eden isim oldu.
Bu ismin ve MÜSİAD’a olan yakınlığın yerel seçimlerde de etkisinin yüksek olacağını düşünüyorum.
MKYK Üyesi Emine Zeybek, mutlaka MÜSİAD’lı isimlerin Kocaeli siyasetinde etkili olmasını isteyecektir, zaten kendisinin de 7. Sırada Milletvekili olmasına rağmen MKYK alınmasının da sebebi bu olsa gerek.
Büyükşehir ile birlikte 12 İlçe’de de belediyeyi kazanmış olan AK Parti’nin göstereceği adaylar ve meclis üyeleri arasında MÜSİAD kökenli isimlerin olacağı kesin gibi.
Bölgemizde de bir belediyenin başkan adayının MÜSİAD’lı bir isim olması büyük ihtimal.
Bu isimde yüksek olasılıkla Gebze MÜSİAD Başkanı olan Nihat Yıldırım’ın Dilovası Belediye Başkan adayı olacağıdır.
Nihat Yıldırım, uzun yıllardır siyasetin içinde, siyasi tercihleri şimdiye kadar AK Parti saflarında olmamış olabilir ama son dönemde AK Parti’ye en yakın isimlerden birisi ve her ortamda AK Parti propagandası yapan bir isim.
Nihat Yıldırım’ın kardeşi İlhan Yıldırım’ın uzun süre AK Parti Dilovası İlçe Başkanlığı yapmış olması ve şuanda da aktif olarak İl Yöneticisi olması da Nihat Yıldırım’ın AK Parti’de kabul görmesini sağlayacak etkenler arasında.
MÜSİAD Gebze Başkanlığını başarılı bir şekilde götüren ve başkan olduktan sonra MÜSİAD’ın vizyonunu geliştirmeyi başaran Nihat Yıldırım, aynı başarıyı Dilovası Belediye Başkanlığı adaylık ve başkanlık sürecinde de gösterebilir.
Dilovası’nı karış karış biliyor olması, hemşeri ve akrabalarının Dilovası’nda yoğun olması da Nihat Yıldırım’ın artı yanları.
MKYK Üyesi sayın Emine Zeybek, üstlendiği görevin hakkını vermek adına da bu dönemde mutlaka Kocaeli’de bir belediye başkanının MÜSİAD’dan olması için uğraş verecektir.
Bu isminde MÜSİAD Gebze Başkanı Nihat Yıldırım olması kimseyi şaşırtmaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor