Mollafenari kameralarla donatıldı
Reklam

Mollafenari kameralarla donatıldı

Gebze Mollafenari Jandarma Karakol Komutanlığı’nda kamera sistemi ve araç teslim tanıtımı yapıldı.

Mollafenari kameralarla donatıldı

Gebze Mollafenari Jandarma Karakol Komutanlığı’nda kamera sistemi ve araç teslim tanıtımı yapıldı.

Mollafenari kameralarla donatıldı
03 Mayıs 2019 - 15:57

Gebze Mollafenari Jandarma Karakol Komutanlığı’na kurulan kamera takip sistemi ve yeni araçların teslim tanıtımına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker ve Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke ve AK Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Davut Kabaca katıldı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nden başlayarak Mollafenari İstanbul yolu çıkışına kadar uzanan güzergahta kurulan kamera sistemi 8 noktada 2 tanesi plaka takip sistemi kamerası olmak üzere Mollafenari Jandarma Karakol Komutanlığınca takip edilecek. Kurulan kamera sisteminin yanı sıra Mollafenari Karakol Komutanlığına tahsis edilen yeni araçlar Kaymakam Mustafa Güler’e işlevleri anlatılarak tanıtıldı. Kurulan kamera sisteminin bugüne kadar birçok suçluyu yakalamakta aktif olarak kullanıldığı ve suç oranında %70’e yakın bir azalma olduğu da belirtildi.



VATANDAŞ TALEP EDİYORDU

Yapılan tanıtım sırasında konuşan Kaymakam Güler, ‘’Ben geldiğim günden bugüne bu konu şikayet konusuydu. Elektrik giderleri ödenemediği için bu kameralar çalışmamış hatta bazıları çalınmıştı. Buraya 'Tekrar kamera sistemi kuralım' diye talep geliyordu vatandaştan ama biz emniyet asayiş değerlendirmemizde de bu güzergahta bir kontrol mekanizmasının bulunmadığını, suç işleyenlerin bu güzergahın boş olduğunu bildikleri için kolay kaçma ihtimali olduğunu bildiklerini ve kaçtıklarını gerek Şile üzerinden gerekse eski İstanbul yolu üzerinden kaçtıklarını ve yakalanamadıklarını toplantılarımızda konuşuyorduk’’ dedi.

İŞ ADAMLARI DESTEK OLDU

Kaymakam Güler, ‘’Buradaki bazı iş adamlarını da toplantıya çağırdık ve biz böyle bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz 'Destek olur musunuz?' dedik. Bu destekte iş yerlerinden elektrik alacağız ve elektrikleri kendileri tarafından ödenecek ikincisi bu sistemi kurmanın bir maliyeti var, bu 'Mali destekte bulunur musunuz?' dedik. Orada hemen 30-40 bin lira bir taahhütte bulunuldu ve biz yola çıktık. 8 noktaya 17 tane kamera sistemi kurduk 2 tanede PTS olmak üzere. Tabi 100 bin lirayı aştı bu maliyet, sizlerin ve özellikle İlçe Jandarma Komutanımızın gayretiyle bu paraların büyük bir kısmını topladık’’ şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ BÖLGENİN TAMAMINI GÜVENLİK ALTINA ALMAK

Bu sistemin kurulmasından sonra bir caydırıcılık olduğunu vurgulayan Kaymakam Güler, ‘’Benim bugün burada olmamın sebebi bu sistemi kamuoyuyla paylaşmak, bilinirliliğini arttırmak dolayısıyla bir caydırıcılık oluşturmak ikincisi de kurulan bu sistemi yerinde görmek ve teşekkür etmek. Bu sistemin kurulmasında emeği geçen başta İlçe Jandarma Komutanımız, Mollafenari Jandarma Karakol Komutanımıza ve ekonomik anlamda destek olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün bu bölgenin güvenliği ile ilgili jandarma sorumluluk alanının yaklaşık %40’ını oluşturan bir kamera sistemi oluşturduk. Bundan sonra inşallah suç işleyenlerin buradan kaçışını engellemiş olacağız. Ama hedefimiz jandarma bölgesinin tamamını güvenlik altına almak. Bu konuyla ilgilide valimize bir talepte bulunduk. Valimizde bu konuyla ilgili il genelinde bir çalışma başlattı. Bölgemizde kalan %60’lık kısmını da onlar şu anda çalışıyorlar. Bizde bizimle ilgili verileri kendilerine teslim ettik. Ben buradan hem Valimize çok teşekkür ediyorum, bu sistemin kurulmasında bize destek olan Gebze’nin iş adamlarına teşekkür ediyorum ve bu konuda emeği geçen İlçe Jandarma komutanımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı