Minibüsçüler, havuz sistemine geri döndü
Reklam

Minibüsçüler, havuz sistemine geri döndü

Geçtiğimiz haftalarda ortak havuz sisteminden çıkarak bireysel sisteme geçen 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, ortak havuz sistemine yeniden dönüp dönmemek üzere oylama yaptı. Oylama sonucuna göre 251 oyla havuz sistemine geri dönüldü.

Minibüsçüler, havuz sistemine geri döndü

Geçtiğimiz haftalarda ortak havuz sisteminden çıkarak bireysel sisteme geçen 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, ortak havuz sistemine yeniden dönüp dönmemek üzere oylama yaptı. Oylama sonucuna göre 251 oyla havuz sistemine geri dönüldü.

Minibüsçüler, havuz sistemine geri döndü
16 Şubat 2019 - 10:50

5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, 2 hafta önce ortak havuz sisteminden çıkmıştı. Ancak bireysel kazanç sistemine dönen kooperatifte sorunlar çıktı. Bireysel kazanç sistemine geçtikten sonra yeterli kazanç sağlanmadığını düşünen şoförler yeniden ortak havuz sistemine geçmek istedi. 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri konuyla ilgili oylama kararı aldı. Minibüsçülerin sisteme karar vermesi amacıyla toplantı düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir’in yanı sıra Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda minibüs şoförü katılım gösterdi.

OYLAMA YAPILDI

2 hafta öncesinde çıkılan ortak havuz sistemine dönmek ya da bireysel sistemde kalmak üzere kooperatife üye olan minibüs şoförlerinin katılımıyla oylama yapıldı. 520 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu oylamada kapalı usül oylama yöntemi kullanıldı. 318 kişinin oy kullandığı oylama sonucunda 251oy ile ortak havuz sistemine geri dönüldü. 67 kişi ise bireysel sistemde kalmak yönünde oy kullandı. Sonuçlara göre 2 hafta önce ortak havuz sisteminden çıkan 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi ortak havuz sistemine geri döndü.

BİREYSEL KAZANÇLARA BAKACAĞIZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir, “Otogar ve Yahya Kaptan bölgesine ring hat oluşturmaya çalışıyoruz. Tramvay hattı üzerindeki arabalar boş geçiyor. Biz havuzdan çıkalı 2 haftalık süreç oldu. Geçen hafta 3 bin 500 seviyesinde yolcu artışı oldu. Bu haftayı da kattığımızda 5 b in civarı artış oldu. Umuttepe’de öğrenci yokken durumu görelim, Umuttepe’de öğrenci varken görelim demiştik. Umuttepe bir hafta geç açıldığı için öğrenci varken göremedik durumu. Onu önümüzdeki hafta göreceğiz. Bireysel kazançlarımıza bakacağız” diye belirtti.

KURALLARI YENİDEN BELİRLEMEMİZ LAZIM

Konuşmasının devamında Aydemir, “Şimdi kapalı oylama yapalım istedik, saygı çerçevesinde. Eğer havuza döneceksek, kuralları yeniden belirlememiz lazım. Bireysel çalışmadaki performansı havuzda gösterebilseydik, bu duruma gelmezdik. Kararınız ne olursa olsun, çoğunluğun kararına göre hareket edeceğiz. Geçtiğimiz hafta Tahir hocamızla konuştuk. Kendisi tramvay hattıyla entegreli bir hat çizmek için çalışma yapıldığını söyledi. Mazbata süresini atlattıktan sonra Mayıs ayı itibariyle çalışmaya başlanacak. Eylül’ün başında proje hayata geçirilmiş olur. Eylül ayı gibi zamlarımızı alırız. Öğrenci protokolü Mart ayında bitiyor. 2-3 ay protokolü devam ettiririz. Ardından öğrenci indirimi için tekrar protokol yaparız” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz haftalarda ortak havuz sisteminden çıkarak bireysel sisteme geçen 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, ortak havuz sistemine yeniden dönüp dönmemek üzere oylama yaptı. Oylama sonucuna göre 251 oyla havuz sistemine geri dönüldü. ile ilgili görsel sonucu

KAVGA ETTİKLERİNİ GÖRDÜK

Aydemir’in ardından kürsüye çıkan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Sonuçta burada alınan bir karar var. Şu bir gerçek ki; ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde olursak daha ileriye çıkarırız. Bu sisteme 2012 yılında girdik. Biz bu sisteme bedeller ödeyerek girdik. 2 can verdik. Bu teşkilatlarda 2 insan öldü. 2012 yılında bu sisteme girdik ama bireysel olsun istedik. Havuz sisteminde adam yolcu almıyor, saatinden önce gidiyor, arabasını temizlemiyor ve hak yiyor” şeklinde konuştu.

RADİKAL KARARLAR ALMAMIZ LAZIM

Konuşmasının devamında Kurt, “Bireysele geçildiğinde yolda yolcu kalmadığını gördük. Bireyselde beraber oturup yemek yiyen arkadaşların kavga ettiklerini de gördük. Havuzun hantallığıyla bu hale geldik biz. Havuzla alakalı radikal kararlar alınması lazım. Eğer havuz olmazsa bireysele dönelim. Önemli olan pastayı kimin az çok yediği değil, pastayı nasıl büyüttüğümüz. 520 ortaklı bir şirket düşünün. Sermayesi de 600 bin TL. Bu işlerden anlayanlar var. Gidip, konuşup sistemde düzenlemeler yapalım” ifadelerini kullandı.İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, havuz sistemi, Lokman Aydemir, Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Kent meydanında çalışmalar sürüyor
Kent meydanında çalışmalar sürüyor