‘’Mesafeli Kabare’’ mesafe kurallarıyla...
Reklam

‘’Mesafeli Kabare’’ mesafe kurallarıyla açık havada oynayacak

Kocaeli Şehir Tiyatroları, pandemi sürecinde bir ilki gerçekleştirerek Temmuz ayında Covid-19 salgının toplumsal yansımalarını mizahi bir dille anlatan “Mesafeli Kabare” adlı oyunla açık havada seyirciyle buluşacak

‘’Mesafeli Kabare’’ mesafe kurallarıyla açık havada oynayacak

Kocaeli Şehir Tiyatroları, pandemi sürecinde bir ilki gerçekleştirerek Temmuz ayında Covid-19 salgının toplumsal yansımalarını mizahi bir dille anlatan “Mesafeli Kabare” adlı oyunla açık havada seyirciyle buluşacak

‘’Mesafeli Kabare’’ mesafe kurallarıyla açık havada oynayacak
09 Haziran 2020 - 10:31

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, koronavirüs(Covid-19) salgını sürecinde 1 Haziran'da hayata geçirilen yeni normalleşme planı kapsamında yeni oyunlarla sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bir projeyi sahneye taşımak için kolları sıvayan Şehir Tiyatroları, “Mesafeli Kabare” adlı oyunuyla pandemi sürecini ve Covid-19 salgınının toplumsal olarak yansımalarını eğlenceli ve mizahi açıdan aktaracak. Oyunun provalarını da açık havada gerçekleştiren Şehir Tiyatrosu oyuncuları, toplumun her kesiminin kendini bulacağı karakterleri canlandıracak.
 
12 İLÇEDE AÇIK HAVADA SEYİRCİYLE BULUŞACAK
Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında sezonu kapatan Kocaeli Şehir Tiyatroları, 1 Haziran'da hayata geçirilen yeni normalleşme dönemiyle birlikte yoğun bir tempoyla çalışmaya tekrar başladı. Türkiye’de ilk olacak “Mesafeli Kabare” adlı oyunu için provalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 12 ilçenin tamamında açık havada seyircisiyle buluşacak. Oyunu izlemek için gelen seyirciler, mesafeli bir şekilde oturacak. Ayrıca reji de mesafeli olacak ve oyuncular birbirleriyle çok fazla temas etmeyecek. 8 Haziran’da provaları başlayan oyun, Temmuz ayının ilk haftasından Eylül ayına kadar açık havada Kocaeli seyircisiyle birlikte olacak.
 
“HİJYEN VE GÜVEN ORTAMINI SAĞLAYACAĞIZ”
Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak “Mesafeli Kabare” adlı oyun hakkında bilgiler veren Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı şunları söyledi; “1 Haziran itibariyle biz de önümüzdeki süreci nasıl bir repertuvara ulaştıracağımızı, seyirciyi burada nasıl kabul edeceğimizi, hijyen ve güven ortamını nasıl sağlayacağımız konularında çeşitli çalışmalar yaptık. Şimdi bizim ilk hedefimiz Temmuz ayında bir komedi meydan oyunu ile sahneye çıkmak olacak. Oyunumuzun ismi de “Mesafeli Kabare” olacak. Açık havada sahneleyeceğimiz oyunumuz Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak.
 
“ÇOK EĞLENCELİ VE BAŞARILI BİR OYUN OLACAK”
Çünkü oyunumuzda hem pandemi sürecini anlatacağız hem de pandemi şartlarına uygun oynayacağız ve rejilendireceğiz. Çok eğlenceli ve başarılı bir oyun olacağını düşünüyorum. Yaptığımız oyunumuzla 12 ilçeyi de dolaşacağız. İzlemeye gelen seyircilerimiz sosyal mesafeye uygun şekilde oturacak. Yeni normale bizler de seyircilerimiz de alışacak ama sanat her zaman devam edecek” dedi.
 
“EVİMİZDE YAŞADIKLARIMIZI MİZAH YOLUYLA ANLATACAĞIZ”
“Bu yaşadığımız dönemde hayatımıza giren mesafe bizler için çok değerli ve insanlar bu zaman içerisinde evlerinde kalmak zorunda kaldılar, çok sıkıldılar” diyerek sözlerine başlayan oyunun yönetmeni Volkan Dinç, “İnsanlarımızın sıkıntıları hafiflesin, onlara moral olsun diye oyunumuza komedi mantığıyla yaklaştık. Oyunumuz 4 tane skeçten oluşuyor. Pandemi döneminde evimiz içindeki hallerimiz ve yaşadığımız durumları biraz mizah yoluyla anlatıyoruz. Hedefimiz seyirciyi eğlendirmek ama eğlendirirken de ara oyunlarla sağlık çalışanlarına ve evde kalan 65 yaş üstü kişilerin yaşadıklarına dikkat çekmek istiyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...