Mehmet Ellibeş’ten 15 Temmuz mesajı
Reklam

Mehmet Ellibeş'ten 15 Temmuz mesajı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Mehmet Ellibeş'ten 15 Temmuz mesajı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Mehmet Ellibeş'ten 15 Temmuz mesajı
14 Temmuz 2020 - 14:05

“Bu topraklarda tarih boyunca pek çok ihanet yaşandı. Ancak 15 Temmuz, bunlar içinde en karanlık, en kanlı ihanetlerden biriydi. Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı terör örgütü olan FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda 251 vatandaşımız şehit oldu, 2196 vatandaşımız ise yaralanarak, gazi oldu. 15 Temmuz gecesi yaşanan birkaç saat içerisinde aralarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet ve MİT merkezlerinin bulunduğu birçok stratejik kurum adeta bir işgal ordusunun saldrısı altında kaldı. O kutlu gecede milyonlarca vatandaşımız kendi hayatlarını milletin bekası için tehlikeye attı. Her kesimden ve siyasi görüşten özgür insanlar olarak el birliğiyle mücadele ettik ve darbecileri yenilgiye uğrattık. 15 Temmuz, gelecek nesiller tarafından tarihi bir an ve bir gurur vesilesi olarak hatırlanacaktır.”

FÜZEYLE DEĞİL TERTEMİZ YÜREKLERLE
“Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişiminin şokunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkma iradesi ve ülkemiz kurumlarının kuvveti sayesinde atlatabildi. 15 Temmuz darbe girişimi zayıf kurumlara sahip ve demokratik kültürü daha az gelişmiş bir ülkede yaşansaydı, o ülkenin ekonomisi derhal çökerdi. Siyaset rayından çıkar ve toplumsal barış tehlikeye girerdi. Bu itibarla demokrasimize yönelik o elim saldırının yaşandığı günden bugüne kadar yaşananlar, Türkiye’nin dayanıklılığını ortaya koyması bakımından da dikkatli biçimde incelenmelidir. Türkiye’yi küçümseyenler, 21.yüzyılda geri kalmış 3.dünya ülkeleriyle bir tutanlar, büyük bir yanılgı ve hüsrana uğramıştır. Milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun bu hain ve karanlık güçlere vatan savunmasının sadece tankla, tüfekle, füzeyle değil; tertemiz yüreklerle olacağını bir kez daha hayatını ortaya koyarak göstermiştir.”

İNSANLARIN KALPLERİNİ VE AKILLARINI İŞGAL EDEMİYOR
“Türkiye, mazlumların, haksızlığa uğrayanların her zaman umudu olmuş çok güçlü bit devlettir. Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış, dünyada eşi benzeri olmayan bir millettir. Yaşanan hain darbe girişimine rağmen ekonomisi çökmemiş, birçok ekonomik saldırıya rağmen teslim olmamıştır. Tam tersine içinden geçtiğimiz Pandemi sürecinde de görüldüğü gibi birçok alanda dünyanın gelişmiş ülkelerinden ileride olduğunu göstermiş, altyapısı ve sağlık çalışanlarıyla bu süreci başarıyla yöneterek adeta örnek olmuştur. Türkiye, toprak bütünlüğünü korumak için bugün Libya’da, Suriye’de, Kuzey Irak’ta operasyonlar düzenlemektedir. Fethin sembolü, atalarımızın emaneti Ayasofya Camii’nin gerçek kimliğine kavuşması için kim ne der, hangi ülke ile ters düşeriz endişesi taşımadan, milletinin beklentisi ve isteği doğrultusunda tam bağımsız ve özgür bir iradeyle gerekli adımları atmıştır. Sonuç olarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra milletimiz el ele vererek yeniden ayağa kalkmıştır. Bu gerçeği hiçbir şey değiştirmeyecektr. Bugün FETÖ’cüler artık insanların kalplerini ve akıllarını işgal edemiyor. Aynı zamanda örgütün kamu kurumları ve sivil toplum üzerinde kurduğu tahakküm ortadan kaldırıldı.”

MİNNETLE ANIYORUM
“Bu ve benzeri örgütlerle mücadele hiçbir zaman bitmeyecektir. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde, bu eli kanlı, alçak terör örgütlerinin karşısında daima set olacaktır. Onlar asla ve asla kazanamayacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet dimdik, sapasağlam ayakta kalmaya devam edecektir. Bu topraklarda Ömer Halisdemir gibi vatansever yiğitler hiç bitmeyecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde vatanımızın birliği ve bütünlüğü için hayatını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU