MARSİD iş insanlarını iftarda buluşturdu!
Reklam

MARSİD iş insanlarını iftarda buluşturdu!

Üç ay önce Gebze Genç İş Adamları Derneği’nin (GENÇSİAD)isminin değişmesi ile MARSİD olan Marmara Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, önceki gün iş dünyası ve bürokrasiyi iftar yemeğinde bir araya getirdi.

MARSİD iş insanlarını iftarda buluşturdu!

Üç ay önce Gebze Genç İş Adamları Derneği’nin (GENÇSİAD)isminin değişmesi ile MARSİD olan Marmara Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, önceki gün iş dünyası ve bürokrasiyi iftar yemeğinde bir araya getirdi.

MARSİD iş insanlarını iftarda buluşturdu!
27 Mayıs 2019 - 16:19

GOSB Yönetim Merkezi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Hasan Büyükdede, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay,Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, KSO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ali Kartal, Mustafa Böyet, Genel Başkan Yyardımcısı A.Tahir Gönenç, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Yılmazel, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Serkan Beyaz, TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz, Konyalı İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik iş ve sanayi çevrelerince tanınmış isimler, bürokrat ve STK temsilcileri katıldı.



ALMANYA’DA MARSİD TEMSİLCİLİĞİ

Kur’an dinletisi ile başlayan programın ardından konuşan Marmara Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği MARSİD Başkanı Muzaffer Koşan, “MARSİD 3 ay gibi kısa bir süre önce kuruldu. Ancak bu kısa süreye çok şeyler sığdırdık. Şu an yurt dışına, Asya, Avrupa, Ortadoğu gibi bölgelerde bulunan 80 ülkeye parfüm, çelik, gıda sektörlerinde ihracat yapan üyelerimiz ve yöneticilerimiz var. Biz hükümetimizin arkasındayız. Her şeyi hükümetten bekleyemeyiz. Bu yüzden en önemli amacımız üyelerimizi, sanayicilerimizi  tekrar Avrupa’ya, Asya’ya açmak, ihracatlarını arttırmak için bir  köprü olmak.” Dedi. Dernek çalışmaları ve faaliyetler ile ilgili bilgiler de veren Başkan Koşan, “ Derneğimiz  Alman Türk-Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğine gitmiştir. Bugün Almanya’da temsilciliğimiz var. Kısa zamanda Alman iş insanları ile sözleşmeyle kardeş dernek olduk. Şuan KOBİ’lerimiz Almanya’ya ihracat yapmaya başladılar. Ayrıca Türkiye’nin tarıma açık ili olan Balıkesir’de endüstriyel tarım düşünüyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu endüstriyel tarımdır. Endüstriyel tarım OSB’leri ile ilgili de şuan çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

BÜYÜKDEDE’DEN İŞ DÜNYASINA İYİ HABERLER

Programda bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “ Burada daha önce gerek MÜSİAD,gerek KONSİAD gerekse de buradaki sanayi çalışmalarında birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız var. Dolayısıyla biz kendi yerimizdeyiz. Dünya şu anda bir pazar savaşı içerisinde. ABD bir taraftan, Çin bir taraftan, İran problemi ve  çevremizdeki ülkelerini kargaşası bir yandan. Bunların arasında sürekli uyanık ve dik durabilen bir Türkiye var. Bulunduğumuz ortam zor, bulunduğumuz ekonomi de zor bir ekonomi. Dünya ticaretinde bir hedefimiz var, Dünya ‘da 17. ekonomiye sahibiz. Bugün bir rapor yayınlandı,  2050 yılında Türkiye’yi 11.sırada gösteriyor. Biz bir hedef koymalıyız hedefe doğru koşmalıyız. Bugün bu hedeflere doğru koşmaya çalışan bir ülkeyiz.” ifadelerini kullandı

ENDÜSTRİ BÖLGELERİ 24’E TAMAMLANACAK

Türkiye’nin her tarafından bize gelen sanayi bölgeleri taleplerini değerlendirdiklerini, gelen taleplerde orta ve büyük işletmelerde artış olduğunu belirten Bakan yardımcısı Büyükdede, “ Şu anda 6 Endüstri bölgeleri ilan ettik. Orta ve Büyük işletmeler talebinde yeni istekler var. Değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Endüstri Bölgelerini 24’e tamamlayacağız. Biz bu bölgeleri destekliyoruz. Türkiye de ki sanayi bölgelerinin toplamı, toplam alanımızın 1000/3’ ü kadar, OSB’ler ise  1000/1 kadar. Dünyada bu durum nasıl? Almanya da % 4, İtalya ‘da % 2, Fransa % 1,5 sanayi alanı bulunuyor.”

İVME FİNANSMAN PAKETİNİ DESTEKLİYORUZ

Sizler ve tüm Türkiye’deki sanayicilerin yatırım dertleri, sanayilerini ayakta tutmak ve işletmelerini geliştirme amaçları olduğunu biliyorum. Bakanlık olarak hem bu istekleri karşılamak hem de yeni alanları üretmek gibi bir gayemiz var. Hangi alanlarda yeni yatırımlar gerekiyor hangi alanlarca cari açıklar veriyoruz. Berat bakanımız İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi'ni geçtiğimiz günlerde açıkladı. Orada da görüleceği gibi hem tarımda hem ham madde ve hem de makine sektöründe büyük açıklar veriyoruz. Bu alanlarda ivme kazandırılması için ivme harekatı başlamış bulunuyor. Özellikle burada makine üreticilerini görüyorum ve gözlerindeki ışığı da görüyorum. BU destek paketi ile inşallah önümüz dah ada açılacak ve hedeflediğimiz yerlere gelebileceğiz. “ dedi.

BAŞKAN KOŞAN’DAN BÜYÜKDEDE VE ASLAN’A PLAKET

Başkan Muzaffer Koşan ve MARSİD yönetiminin programa iştirak eden misafirlerle yakından ilgilenirken, programda Başkan Muzaffer Koşan Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Hasan Büyükdede ve GTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan’a birer plaket takdim etti.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği