Gazeteciliğin yüz karaları…


Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE), benimde içimde yer aldığım Gebzeli bir grup gazeteci arkadaşımızı üyelikten çıkartmış.
Açıkçası bu Kocaeli’nin biz Gebze’yi hiçbir alanda değerli bulup, önem verdiğine hiç şahit olmamıştık, KOGACE’nin Cemal Kaplan başkanlığında ki yönetiminin de nasıl bir yapıda olduğunu son genel kurul da görmüştük.
Aslında üyelikten atılmak ciddi bir karardır ve gerekçeleri sağlam olmalı.
Ben üyesi olduğum KOGACE’de neyi eksik yaptım yada neyi yapmadım? Orasını pek anlamış değilim.
Gerekçeleri Gebze Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olmakmış.
Bu kararı alan yönetimin başındaki isim olan Cemal Kaplan’ı aradığımda, “biz Gebze’yi bilmeyiz, Yunus Kahraman, Ahmet Ayar ve Emrah Erdoğan’ın verdiği listeyi üyelikten çıkardık. Gerekçemiz arasında gazetecilik yapmayan, başka derneğe üye olmakta vardı” dedi.
Mahkemeye taşınacak bu kararın öncesinde herhangi bir uyarı yapılmaması ve bizlere tebliği edilmemesi başlı başına bir ayıptır.
Koltuklarını koruma derdinde olan kişilerin içerisinden geçtiğimiz böylesi bir süreçte bu tür basit işlerle uğraşması hukuka aykırı olduğu gibi ahlakla da bağdaşmamaktadır.
Cemiyetin Gebze ayağında ki arkadaşlara çok sözüm yok, bu Kocaeli’nin Gebze rahatsızlığı idi ve kural tanımaksızın, ahlaksızca hayata geçirildi.
Üyesi olduğu Federasyon Başkanı’nı Divan Başkanlığı’na seçmeyip, yuhalayan bir güruhtan ne beklenir ki…
Rahatsızlığınız Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin güçlenmesi ve gelişmesidir, bu açıkça belli.
Bir uyarı, bir seçenek sunmadan, haber dahi vermeden üyelikten atmakta sizin geldiğiniz yeri göstermekte, kalitenizi ortaya koymaktadır.
Sizin duayenleriniz İsmet Çiğit, Güngör Aslan, köşelerinde, ‘şerefsiz’, ‘ahlaksız’, ‘namussuz’, ‘kaltak’, ‘köpek’ kelimelerini normal konuşma dili gibi kullanan isimler.
Bizim duayen olarak bildiğimiz İsmail Kahraman ise kişisel kinin, fikirsel ayrışmasının olduğu, mesleki olarak düşmen ilan ettiği isimlere bile köşesinde ‘sayın’ diyen birisi.
Bu arada İsmail Kahraman demişken, sayın Kahraman da başka bir meslek kuruluşunun üyesi, hatta başkanı, yanında çalıştırdığı isimlerle birlikte…
İsmail Kahraman’ı bu gerekçe ile üyelikten atmamanın da bir açıklaması vardır gerçi.
Aslında sizden öyle adam gibi bir açıklama da beklemiyoruz.
Kocaeli’de olanlar, “Gebze’ye biz karışmadık, Gebze’de ki arkadaşlar liste verdi” diyor, Gebze’de ki yöneticiler, “biz bilmeyiz, yönetimin kararı”
Busunuz işte, bu kadarsınız…