Bir Ata Kömürcü geçti…


Gebzespor büyük bir camia, kökleri, mazisi, bir duruşu, bir misyonu var.
1955 yılında kurulan Menekşe’nin amatör ruhlu yöneticileri, teknik adam, futbolcu ve taraftarları oldu.
İşte Gebzespor’u büyük yapan da bu yürekli insanlar ve bu büyük geçmiştir.
Geçtiğimiz yaz aylarında büyük başkan Şendoğan Tezyüksel’i kaybettik.
Dün de Ata Kömürcü hocamızı toprağa verdik.
Evine haciz koydurarak Gebzespor’u 3. Lig’e aldıran Şendoğan başkanımızın da, hiçbir maddi-manevi beklentisi olmadan mor-beyaz aşkıyla futbolcu yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan Ata Kömürcü hocamızın da hakları ödenmez.
Ve ne acıdır ki, yaşadıkları dönemlerde ne Şendoğan Başkanımıza, ne de Ata Kömürcü hocamıza gereken vefayı gösteremedik camia olarak.
Bu koca yürekli insanlar Gebzespor’u yoktan var ederken, tek emelleri Gebzeliye Gebzespor aşkını aşılamak olan bu güzel insanları adeta unuttuk.
O güzel insanların eseri olan Gebzespor’un üzerinden kimler ne pirimler yapmadı ki, kimlerin mor-beyazlı renkler üzerinden, siyaseten ve ticareten ne rantları olma dı ki…
Ne fena emellere Menekşemiz alet edilmedi ki…
Yaşadığı tüm badirelere rağmen Gebzespor hala daha saygı duyulan, büyük bir camia ise bunda bu koca yürekli isimlerin emeği ve katkısı çok büyüktür.
Bu bizim toplum olarak en büyük zaafımız yaşarken bazı insanların kıymetini bilmiyoruz.
Gebzespor’un şanlı tarihinde, 65 yıllık geçmişinde çok önemli değerler var, ama bugününde Gebzespor’a destek olmuş, yüreği ile hizmet etmiş isimler de var.
Bugün Gebzespor’u kayyum atamasından kurtaran, onlarca Gebzeli yeteneğin Türk Futboluna kazandırılmasına katkı sunan, halen daha üst liglerde Gebze’yi temsil ederek forma giymelerini sağlayan isimler de var.
Borç batağında ki Gebzespor’u erimekten, yok olmaktan kurtaran, her durumda da desteğine koşan ve hiçbir karşılık beklemeden bunu yapan isimler var.
Su isimler sağ ve salimler ama camia bu isimleri çoktan unutmuş bile…
Gebzespor varlığını; mor-beyazlı renklere gönül vermiş, beklentisiz bu kulübü sevmiş isimlere borçluyken, düşüşünü ve gerileyişini de menfaat odaklı kulüpte yer alan isimler sağlamıştır.
Camia işte bu iki gurup insanı çok iyi ayırt etmeli ve ona göre tavır almalı.
Bunu başarabildiğimiz zaman Gebzespor küllerinden yeniden doğarak, yeniden güçlü ve gıpta ile bakılan bir camia olacaktır.