Kültür Sanat da yeni dönem…


Ekonomik şartlar malum, elbette ki yerel yönetimler de bu ekonomik sıkıntılardan etkilenmekte.
İlk iş olarak tasarruf tedbirlerini hayata geçiren belediyeler, bütçeleri oranında ciddi tasarruf ettiler.
Bugün 6 aylık zaman diliminde, 4 İlçe belediyemiz 200 milyona varan bir tasarruftan söz edebiliyorsa, geçmiş dönemde de savurganlık olmuş sonucuna varıyoruz.
Geçmişi artık, ‘vardı da harcadılar’ gibi görüp, önümüze bakmak durumundayız.
Yerel yönetimlerin tasarruf etmesi kaçınılmaz ama tasarruf kalemi içinde kültür sanat ve spor öncelikli olmamalı.
Spor ve sanat bilinçli ve sağlıklı gençliğin yetişmesine vesile ve bu alanlara yapılan yatırımların dönüşü son derece önemli ve karlı olacaktır.
Ekim ayı itibariyle artık kültür merkezlerimizde sanatsal etkinlik faaliyetlerinin startı verilecek.
Gebze Belediyemiz de, bu alanda her hangi bir kısıtlama olmadığını ve özellikle çocuklarımıza yönelik önemli programların olduğunu ve olacağını görüyoruz.
Keza Darıca Belediyesi de, sanatsal etkinliklerde kısıtlamaya gitmeyeceği gibi aksine, gençler ve çocuklar öncelikli olmak üzere, faydalı etkinlik sayası arttırılacak.
Dilovası bu anlamda en şanssız ilçemiz olarak görülüyor, kültür merkezi sıkıntısı da olan Dilovası bu eksikliği sportif faaliyetler ve okullarla birlikte ortak etkinlik şeklinde aşma yoluna gidecek.
Çayırova’da ise bir bilinmez var.
Her alanda olduğu gibi Çayırova’nın sanat ve spor alanında da ne olduğu belli olmayan adımlar atılıyor.
Yeni seçilmiş belediye başkanı ilk kez basın karşısına çıkıp, etkinlik tanıtımı yapıyor, toplantısında bölgeden bir elin parmağını geçmeyecek kadar gazeteci var.
Bu fotoğraf bile yapılacak  işlerin bölgeyi ne kadar ilgilendirdiğine ilişkin ip uçları veriyor.
Çayırova Belediyesi 31 Mart sonrasında her yönü ile başka bir paragraf ile değerlendiriliyor, bu alanda da Çayırova’da ki durum biraz farklı.
Belediyelerimizin sanatsal etkinliklerde bütçede kısıtlamaya gitmemesi olumlu gelişme ancak, bugünün Türkiyesi artık düne göre daha tedbirli olmayı gerektiriyor ve bugün artık harcama yapılırken herkes dikkatli olmalı.
Dün 3 liraya aldığımız sanatsal hizmeti de bugün 2 liraya almak gibi şartları zorlama dönemi var, kültür ve sanat işlerine bakan yöneticiler bunlara dikkat etmeli.
Yeni dönemde bölgemiz gençliğine olumlu katkılar sunacak kültür ve sanat etkinliklerinde buluşmak dileği ile….