Çayırova bunu yemez!...


AK Parti İl Başkanlığı dün yaptığı haftalık olağan toplantısında, Çayırova eski Belediye Başkanı Şevki Demirci’yi ihraç istemi ile Disiplin Kurulu’na sevk ettiğini duyurdu.
İhraç isteminin sebep kısmında, “parti iç tüzüğüne uymayan söz ve davranış” denilmiş.
Bu söz ve davranışlar neymiş zaman içinde ortaya dökülecektir.
Ama Çayırova bunu yemez.
Çünkü, Şevki Demirci 5 yıl başkanlık yaptığı Çayırova’da devasa hizmetlere imza attı.
Kültür Merkezleri, sosyal donatı alanları, kent meydanları inşa etti.
Daha geçtiğimiz gün Çayırova’ya yapılan ucube kavşakta yolu karıştırdık, Bayramoğlu’na giderken, Çayırova’yı dolaştık ve o prestijli caddelerden bir kez daha geçtik.
Çayırovalı her gün o caddelerden geçiyor ve her geçtiğinde yapanlara, emeği olanlara dua ediyor.
Bugün o caddeleri ne tasarlamak mümkün, ne de yapmak.
Demirci’nin yaptığı onca hizmete karşın aday gösterilmemiş olması zaten başlı başına bir skandal ve altın yumurtlayan tavuğu kesmekti.
Buna rağmen yapılan hizmetler AK Parti’ye oy olarak döndü.
Demirci o günlerde, partisine kırgınlığını saklamadı, şaşkınlığını ve hayal kırıklığını gizlemedi.
Hani o dönem bu disiplin olayı işletilse anlaşılır olurdu.
Ne yani şimdi Şevki Demirci, onca hizmet yaptığı halde, belediyeyi diğer arkadaşları gibi borç batağına sokmadığı için mi ihraç ediliyor?
İl Yönetimine kendisi hakkında kara propaganda yapanlara hadlerini bildirilmesi konusunda talepte bulunmuşsa, bunu biraz da sert bir üslup ile yapmışsa ihracı mı gerekirdi?
Disiplin Kurulu’nun hangi kriterlere dayanarak, ihraç talebini işleteceğini merakla bekliyoruz.
Aday gösterilmediği halde Çayırova’ya hizmete devam eden, Halk’ın içinden kopmadan, lideri ve partisi için çalışan Şevki Demirci’yi başka seçenekleri gündemine almaya iten bir karar alınmıştır.
Bugün hiçbir karşılığı olmayan isimler dahi yeni oluşumların bayrağını taşımak için yarışırken, Şevki Demirci partisinde kalmak ve liderinin yolunda yürümek için inat etmişti, direnç gösteriyordu.
Ama bu kararla, Çayırova’da ciddi bir potansiyeli olan yaptığı hizmetlerle iz bırakan sayın Şevki Demirci, zorla başka oluşumlara itiliyor.
Hani Türkiye’de siyaset o kadar çetrefilli ki, insanın aklına “acaba bu kararın altına imza atanlar, yeni oluşumlara güçlü isimler katmak için mi uğraşıyorlar?” şeklinde de soru gelmiyor değil.