Lafa gelince herkes basın özgürlüğünden yana…


CHP’yi eleştiriyorsunuz, kızıyorlar. Ak Parti’yi eleştiriyorsunuz, kızıyorlar.
Oysa siz sadece mesleğinizin gerektirdiği şeyi, yani objektif bir şekilde okuyucuya doğru haber vermek istersiniz.
Kimin hoşuna gideceği, kimin kızacağı umurumuzda olmaz, olmamalı da zaten. Yoksa gazetecilerin güvenilirliği nerede kalacak?
Toplumda, olaylara objektif bakabilme özelliği kaybolmuş.
Tek tip insan, tek tip bakış açısı, tek tip düşünce tarzı oluşmuş.
Partizanlık öyle bir noktaya gelmiş ki, yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilme erdemliliği yok.
İzmit belediyesinin destek verdiği bir organizasyonda şarkı söyleyen bir sanatçının sosyal medya paylaşımlarına gelen tepkiyi gazeteciler haber yapınca hemen suçlamalar, yaftalamalar, hakaretler…
Benzer haberleri Ak Partili belediyeler için de çok yaptık.
Bu haberle ilgili CHP’lilerin paylaşımlarına bakıyorum, savunma psikolojisinden başka bir şey değil! Kendi aralarında konuşunca Fatma başkanın hatasını kabul ediyorlar ama sosyal medyada coşuyorlar! Neymiş, sistematik saldırı varmış. Bu arkadaşlar da bu sistematik saldırıya karşı, sistematik saldırıya geçiyorlar. Sloganlar da belli. Fatma başkanı yedirmeyiz, Fatma başkan yalnız değildir… Fatma Başkan vatansever ve Atatürkçüymüş. PKK ile ismi yan yana gelmezmiş. Bunu zaten biliyoruz, hiç kimse bunu söylemiyor ve sorgulamıyor ki!
İzmit belediyesinin destek verdiği etkinlikte şarkı söyleyen bir sanatçının sosyal medya paylaşımlarının tepki çektiği vurgulanmış. Haber bu. Farklılaştıran gazeteciler varsa, onları ayırın ama bütün yerel basını topluca linç etmeye çalışmayın.
Daha geçtiğimiz aylarda aynı haberi Ak Partili Gebze belediye başkanı için yaptık. Atatürk düşmanı bir yazar konuşmacı olarak davet edilmişti, başkan da bu haberler yüzünden programı iptal etti. Başkanın haberi olmayabilir, kültür müdürlüğünün sorumluluğunda. Ama bunu da kabul etmek gerekir. Reklamını yapıyorsanız, sorumluluğu da üstleneceksiniz. Bunu yapmak yerine saldırıya geçenlere ben de şunu sorarım; CHP’li belediyeye kültür müdürü hangi Ak Partili belediyeden transfer edildi? Koca şehirde bir tane partili bulunamadı mı?
Biz Ak Partili belediyeyi de eleştireceğiz, CHP’li belediyeyi de eleştireceğiz. Biz sizin gibi partizanca bakamayız ki!
Kocaeli’de medyanın büyük bölümünün ‘bağımlı’ yayın politikası olduğunu ben de biliyorum ama olmayanları da aynı kazana atarsanız, yazık edersiniz…
Gazetecilerden siyaha beyaz, beyaza da siyah demelerini beklemeyin lütfen!
Medya bile siyasetin gölgesi yüzünden ‘benim gazetecim’, ‘senin gazetecin’ ayrışmasına girmişse, okuyucu hangi habere inanacak?
Lütfen gazetecileri takım tutar gibi taraf tutmaya, tek tip elbise giydirmeye zorlamayın.