Arif Gülen'i izlemekten vaz geçelim…


Gözden çıkartılmış, uyruğuna bakılmaksızın, ‘işadamıyım’ diyip, son başkanına parayı veren bir Azeri’ye satılmıştı.
Satılma hikayesi ayrı bir başlık ama Azeri’den takımı kurtarmak sorun olurken, kulübün şimdiye kadar ki, dinamikleri de sarsılmış, lisans engeli borçla tanışılmış, transfer kapanmış ve küme düşmesi kesinleşmişti, 60 yıllık çınar Darıca GB’nin.
Tombaladan çıktı, piyangoydu, şu yada bu şekilde Darıcalı Arif Gülen, bir anda Darıca GB’de başkan oldu, ‘o gitmez’ denen Azeri hocayı da gönderdi, kulübün sahibi olan Azeri İş Adamı’nı da sorun olmaktan çıkarttı.
Federasyon nezdinde bir ivme kazandı, Darıca’nın daha da erimesini durdururken, şimdide geleceğine dair önemli adımlar atıyor.
Alt yapı hayali var, bu yıl lisans engelini kaldırarak, Darıca’yı ‘lekeli’ kulüp yapmamak gibi uğraşısı var.
Aslında oluşturulan bir yönetimi de var ama şimdiye kadar ki süreçte, bir çok olumlu adımı ve çalışmayı tek başına yaptı.
Para ve ciddi emek harcadı.
Bugün lisans engeli borçların temizlenmesi için harcanan paradan çok sarf edilen emek büyük ve çok değerli.
Seçim süreciydi, Ramazandı, İstanbul Seçimleri derken, siyasette, Darıca’nın geneli de Arif Gülen’i izlemekle yetindi.
Yaşantımızda önemli bir yer edinmiş olan dizi filmler gibi, ‘reyting almaz, yayından kalkar’ düşüncesi ile kötü niyetle izlemeler var.
‘Du bakalım, tutacak mı?’ şeklinde temkinli izlemeler de var.
Ancak, artık bu izleme sürece son bulmalı.
Darıca GB A.Ş. Yapılmış olabilir ama bu takım dün olduğu gibi şanlı tarihi, renkleri ve geçmişi ile Darıcalının takımıdır ve öyle kalmaya da devam edecektir.
Zaten Arif Gülen’in de bundan başka bir derdi yok.
Ürettiği sloganlara bakıldığında hiçbir içi boş sözler değil, ‘küllerinden yeniden doğmak’, ‘kent olarak ayağa kalkmak’ gibi.
Darıca GB, ne (lisans engeli borç, Azeri iş adamına satılması gibi) sıkıntılarından dolayı, ne de başka gerekçelerle Darıca’nın asla vaz geçmeyeceği bir değeridir.
Bu değeri şimdiye kadar ki süreçte sayın Arif Gülen çok iyi taşımış ve değerine değer de katmıştır.
Başta Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık olmak üzere, Darıca şimdiye kadar ki ‘izleme’ pozisyonundan vaz geçmeli ve Darıca GB’nin yeniden şahlanışında herkes kendi çapında katkısını sunmalı, düşüncesini dile getirmeli ve her anlamda sürece dahil olmalıdır.
4 milyona yakın lisans engeli mutlaka kaldırılmalı ve bunu tek başına Arif Gülen’den beklemek haksızlık olur, zaten tek başına Arif Gülen’de bu sıkıntıyı yüklenmemeli.
Öncelik lisans engeli ama sonrasında transferler, kamp, yeni sezonun programlanması var.
İşte tam da bu süreçte Darıca ayağa kalkıp, takımının yanında olmalı.