Gebzespor'u 'yok saymak' nedir?


Bu kentin tek ortak değeridir Gebzespor.
Gebze büyük bir kent, Gebzespor’da bir o kadar büyüktür.
Bu kentin tek ortak değeri olan Gebzespor’un şimdiye kadar sabit gelirlerinin olmaması, kendi varlığını kendi imkanları ile sürdüremiyor olması, geçmişten gelen büyük bir eksikliktir.
Bugün artık geçmişe takılıp kalmak yerine, geçmişten gerekli dersleri çıkartarak önümüze bakmamız gereken bir dönemdeyiz.
Önümüze bakmak derken de öyle yakın gelecek, başka sezonlar, gelecek yıllar falan değil, hemen bugünü dikkate almalıyız.
Gebze Belediyesi’ni büyük bir borç yükü ile devir alan ve bunu da çıkıp aslanlar gibi açıklayan Zinnur Büyükgöz, mutlaka bir Gebzespor politikası oluşturacaktır, belki de kulübü, sporu yok sayacak, bununda siyasi sonuçlarını göze alacaktır.
Bunların hepsi tartışılır şeylerdir.
Karşımıza çıktığında, bir duruş sergilendiğinde yorumlarız.
Fakat, bugün hemen yeni seçilmiş bir başkana yakışan, seçim süreçlerinde ki kırgınlıklara takılmaksızın, Gebzespor’un Erba deplasmanında oynayacağı kritik maçta jestini yapmalı, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.
Öyle bunun tasarrufla, tedbirle alakası da yok.
Gebzespor’un kümede kalma mücadelesine destek vermek isteyen, Gebzelileri Tokat’a taşımak Gebze Belediyesi’ne ne kadar yük olur ki…
Hepi,topu 30 araç kaldırsa gönülleri alacaktır.
Bunu Gebze gençliğine Ramazan hediyesi olarak ta sağlayabilir.
Gebze’de Gebzespor’a gönül vermiş, tek başına camiayı sırtlamış bir İlker Çakır gerçeği var.
Var evet ama İlker Çakır’ın gönül kırgınlıklarını da gözden kaçırmamalı.
Hem beklenti çok büyük şeyler değil, yeni belediye başkanı, ‘bir merhaba’ diyecek, bir büyük günde Gebzelilerin takımının yanında olmasına katkı sunacak.
Sadece belediye olarak ta bakmamak gerek ama bugün Gebze Belediyesi’ne ve Başkan Büyükgöz’e yakışan bu zeytin dalını uzatmasıdır.
Altını bir kez daha çizmek istiyorum, sayın Büyükgöz’ün yarın Gebzespor’a ilişkin düşüncesi ve projesi, yaklaşımı her nasıl olacaksa, bunu zaman içinde yorumlama şansımız olacak, fakat bugün yeni seçilen başkana yakışan, bir sıcak yüz ve küçük bir jesttir.