Başkanlar zorlanıyor…


31 Mart seçimleri sonrasında bölgemizdeki tüm belediyeler iktidar partisinde kaldı ama tüm başkanlar da değişti.
Yeni başkanlar görevi partili başkanlarından devir almanın sevincini yaşarken göreve geldikten sonra da aynı partili olmaktan dolayı da büyük sıkıntılar yaşıyorlar.
Kadro kurma, planlama yapma ve nasıl bir belediye aldıklarını tespit ettikten sonra başkanlar bir bir basın karşısına çıkıp, bilgilendirme yapıyorlar.
Bunlardan ilkini Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz dün gerçekleştirdi.
Büyükgöz, Gebze’ye ilişkin tespitlerini ve projelerini anlatırken, borcun 366 milyon lira olduğunu söylemekle yetindi.
Bu konuda çok fazla açılım yapamadı.
Nasıl yapsın ki...
Türkiye ekonomisinin yüzde 13’ünü karşılayan Gebze’nin, hizmet fakiri olduğu halde bu denli borcu nasıl edindiğini detaylandıramaz ki…
Aynı partiden devir alındığı için ‘kol kırılır yen içinde kalır’ prensibi işliyor doğal olarak.
Aksi halde eminim ki, başta Zinnur Büyükgöz olmak üzere, görevi devir alan başkanlar, geçmiş yönetimlere dair çok şey söyleyeceklerdir.
Hatta yasal işlem başlatmaları gereken durumlarda vardır belki…
Genel prensip olarak, göreve gelen başkanın muhalefet partisinden de olsa, geçmiş dönemin hataları üzerinde durup, fakirlik edebiyatı yapmadan, önüne bakması gerekir.
Ancak, o dilin ucuna gelip te söylenemeyenler vardır ya işte orada başkanlık koltuğunun da ağırlığı ve rahatsızlığı oluyordur.
Biz bu kentte yaşayanlar, bu Ülkenin bireyleri olarak, özellikle haksızlığın, yolsuzluğun, ihanetin olduğu noktaların açığa çıkarılmasını, hesabının sorulmasını bekleriz.
Fakat bunu aynı partiden seçilmiş başkanın yapması çokta mümkün değil.
O yüzden en azından kapalı kapılar ardında, yapılan hataların hesabının sorulmasını umuyor, yeni yönetimlerden, kentimiz için hayırlı hizmetler bekliyoruz.