Demirci'nin sitemi…


Yeniden aday gösterilmeyen ve başkanlıkları aylar önce sona eren belediye başkanlarının helallik alması, basın karşısına çıkıp, mesajlarını iletmesinin önemini üç gün önceki yazımızda  belirtmiştik.
Her babayiğidin harcı değil, çıkıp eserlerini anlatıp, ‘bana içinde saklı soru tutana hakkımı helal etmem, her şeyi sorun’ demek.
Şevki Demirci aynen böyle dedi, ‘Basınla çok ilgilenemedik, işlere gömüldük, belki bu yanımız eksik kaldı. Hakkım varsa benden yana helal olsun, sizlerinde varsa helal edin. Ama içinde bana karşı sıkıntısı olan, sormak istediği bir soru varsa sorsun, söylesin, söylemeyene hakkımı helal etmem’
Bir kez daha Şevki Demirci farkını ve kalitesini gösterdi.
Zaten hep böyle bir insandı.
Çok fazla siyasetçi olamadı ama hep insan olmayı başardı.
Açıktı, şeffaftı, lafını esirgemezdi.
Belediye Başkanlığı süresinde de bir güç elde etmişti, ÇALIŞMIŞTI.
Çalışmış olmanın verdiği güç ve cesaretle halkın içine çıkıyor, basının karşısına geçebiliyordu.
Sitemliydi tabi, artık eşyalarını toparlamaya başlamışken, kırgın gittiğini, Çayırova için yaptıklarının üzerine, ekleyecekleri ve bitirilmesi için takipte olacağı çalışmaları vardı.
Cumhurbaşkanımız, Liderimiz dediği Recep Tayyip Erdoğan için ‘canımı veririm’ ifadesini kullandı.
15 Temmuz’da da bunun adımını attığını ama o gün kendisine nasip olmadığını ifade etse de, partisine gönül kırgınlığı vardı.
Açık açık söylemese de, Şevki Demirci, Kocaeli’de ki güç dengelerinin kurbanı olduğunu biliyordu ve ‘benden kaynaklı hiçbir durum yokken ve partimin oylarını arttırmışken, aday gösterilmedim’ dedi.
Altı çizilmesi gereken cümle, ‘benden kaynaklı tek bir hata yok’
Şevki Demirci Çayırova’yı geliştirdi, güzelleştirdi.
63 milyon resmi borçla devir aldığı Çayırova Belediyesi’ni hizmet merkezi yaparken, borçları da neredeyse sıfırladı.
Çalışkanlığın, hizmet aşkının, AK Parti Belediyeciliğinin manifestosunun tarif ettiği isimdi.
Bugün aday gösterilmedi, belediye başkanlığına veda ediyor ama ‘mezar yerimi aldım, ömrüm vefa ettiği sürece Çayırova’da yaşayacağım’ dedi.
Demirci’nin ömrü ne kadar vefa eder, bunu Allah biliyor ama eserleri yıllar yılı hatırlanacak ve Çayırova’da Şevki Demirci, her türlü çirkin oyunlara rağmen uzun yıllar eserleri ile yaşayacaktır.
Dünkü toplantı her siyasetçiye nasip olmaz ki, 10-15 yıl belediye başkanlığı yapanlar bu cesur adamı atamadılar.
Bunu başarabilmiş bir belediye başkanı partisi tarafından aday gösterilmiyorsa, bu kadarcık sitemde de haklı olsa gerek.