Mevcut başkanların durumu…


Artık son iki hafta, yeni belediye başkanlarımızı 31 Mart da seçeceğiz.
Bu eskilerinde artık köşelerine çekileceği anlamına geliyor.
4 İlçemizin de belediye başkanı değişti ve aslında fiili olarak belediye başkanlarının görevleri yaklaşık iki aydır sona ermiş durumda.
Mevcut başkanlar, isimlerinin açıklanmadığı dönemde, gönül kırgınlıkları yaşamış olabilirler, yerlerine partileri adına geçecek isimlere kin ve öfke duymuş olabilirler, ilk zamanlarda birlikte resim vermemek, yüzünü görmemeyi isteyebilirler…ki bu süreçlerde yaşandı, bunların tamamı da ‘normal’ karşılandı.
Fakat devam eden süreçte bazılarının, bu kin-nefret duygularını abarttığını görüyoruz.
Görevi bırakacağı kesinleşmiş olanların makam odalarını yenilediklerini de görüyoruz, belediye başkan yardımcısı ataması yaptıklarını, partisini zora sokacak satışlar yaptığını da…
Hatta, bazıları öyle hamleler yapıyor ki, muhalefetin veremeyeceği zararı, partisinin adayına veriyor.
Bunlar yaşanırken, AK Parti’nin İl ve Genel Merkez düzeyinde bu durumlara seyirci kalması çok ilginçtir.
Bizim bölgemizde ki İlçelerde ki makas farkının açık olmasına mı güveniliyor? Seçimlerin başlamadan bittiği anlayışı mı hakim bilinmez ama ilginç bir şekilde parti mevcut başkanlarının, adaylarını zora sokan tavırlarına seyirci kalıyor.
Seçimler de artık son düzlüğe girilirken, AK Parti’nin mevcutlara göstereceği tepki merak konusu.
Kimse kusura bakmasın ama yeniden aday olmayı en çok hak eden isim olan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, kişisel oyu olmasına rağmen, yaptığı hizmetlerin dudak uçuklatıp, vatandaş nezdinde hatırı sayılır bir yer edinmiş olmasına rağmen Şevki Demirci, daha ilk günden partisinin adayının kolunu kaldırıp, bağrına basıyor, bugünde sahalarda aktif şekilde çalışıyorsa, diğerleri bunun on katını yapmalı.
Mevcut başkanlar artık son düzlükte verebilecekleri kadarı zararı vermek için uğraşa dursunlar, bu işin birde 31 Mart sonrası var.