Serap Çakır ittifak adayı olur mu?


Serap Çakır’ı duymayanınız yoktur sanırım.
Başarılı iş kadını kariyerine Gebzespor kulübü yöneticiliğini ve ardından da gazeteciliği ekleyerek kısa sürede adından çok söz ettiren bir isim.
Bu başarılarını siyasete taşımak için deyim yerindeyse kolundan tutularak çekilen Serap Çakır, MHP’nin Gebze belediye başkan adayı olarak açıklandı.
Serap Çakır’ın adaylığı Gebze’de en çok konuşulan ve gündem oluşturan konuların başında geldi.
Sebebi de, hemen her kesim tarafından tanınması, sevilmesi ve elini attığı her işte başarılı olması.
MHP’nin böyle güçlü ve sevilen bir aday çıkarması doğal olarak Gebze ve Kocaeli’de tüm siyasi dengeleri altüst etti.
Özellikle de Ak Parti ve MHP arasındaki ittifak anlaşmalarının olduğu dönemde Serap Çakır’ın MHP adaylığı, hem kendi partisinde hem de Ak Parti içerisinde en çok konuşulan konuların başında geliyor.
Ak Parti ve MHP’nin ittifak anlaşması ile Türkiye’nin birçok şehrinde adaylıklarda ortak noktalar bulundu.
Bazı illerde ve ilçelerde MHP’nin adayı varken, Ak Parti aday göstermezken, çoğu yerde Ak Parti’nin adayı varken MHP aday göstermedi.
Gebze’de ise bana göre bir Serap Çakır sancısı yaşanıyor.
Eğer zayıf ve güçsüz bir aday olsaydı, yapılacak iş çok basitti. Ak Parti Gebze adayı açıklandığında MHP adayını geri çekecekti ve Gebze’de aday göstermeyecekti.
Serap Çakır’a, ‘adaylığını geri çek’ denirse, farklı sonuçların doğmasından korkuluyor.
Çünkü Serap Çakır doğru bildiğinden şaşmayan, bir hedef ile çıktığı yoldan geri dönmeyen, iş olsun diye aday olmayı düşünen siyasetçi profiline sahip birisi değil. Eğer belediye başkan adaylığı için yola çıktıysa, sonuna kadar gidebilecek bir yapıya sahip.
Ak Parti eğer MHP’ye, ‘adayınızı çekin’ derse ve MHP de Serap Çakır’a ‘çekil’ derse, nasıl sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz.
Bu beklenti içinde olanların en büyük korkusu da, Serap Çakır’ın bağımsız belediye başkan adayı olarak çıkması.
Mümkün mü? Mümkün.
MHP’nin üst düzey yöneticilerinin yapması gereken, madem Kocaeli’de bir ittifak yapılacak, 12 ilçe ve 1 büyükşehir belediyesi içerisinden bazı ilçelerde MHP’nin adayının desteklenmesine çalışmak olmalı.
MHP’nin en güçlü adayı olan Serap Çakır’a ‘çekil’ demek yerine, Gebze olmasa da örneğin Darıca’da seni ittifak adayı gösterelim denilebilir.
Gebze siyasetinde oldukça çarpıcı gelişmeler yaşanacak. Ak Parti’nin adayının açıklanması ve MHP’nin tavrından sonra belediye başkan adaylarının hangi formayla seçim çalışmalarını yürüteceğini de görmüş olacağız.