Çayırova'da neler oluyor?


Çayırova Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen belediye meclis toplantısına, Şekerpınar’daki imar değişikliği damga vurmuş, iktidar ve muhalefet meclis üyelerinin tavırları uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, Çayırova belediyesinde peş peşe istifa eden başkan yardımcılarının istifası da en az meclis üyelerinin tavırları kadar önemli.
Ak Partili meclis üyelerinin de kendi partili belediye başkanları Şevki Demirci’nin aleyhinde oy kullanmaları resmen bomba etkisi yaratmış durumda.
Meclis toplantısına 5 Ak Partili meclis üyesinin katılmaması, 5 Ak Partili meclis üyesinin ise karşı oy kullanmasını Ak Partili belediye başkanı Şevki Demirci acaba nasıl değerlendiriyor?
CHP adına tartışılması gereken de, Ak Partili meclis üyelerinin bile red oyu verirken, CHP’li meclis üyesi Hüseyin Tarakçı’nın toplantıyı bildiği halde meclis toplantısına katılmaması çok tartışılacak bir durumdur.
Aynı şekilde CHP’den istifa eden ve Bağımsız meclis üyesi olan Adem Kılıç’ın da Ak Partili belediye başkanı Şevki Demirci’nin lehine kabul oyu vermesi de çok tartışılacak bir durumdur.
Gördüğünüz gibi, Ak Partili Çayırova Belediyesi’nde görülmemiş şeyler görülüyor, olmayacak şeyler oluyor.
CHP Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya, çok tartışılan gündem maddesini rant kapısı olarak değerlendiriyor.
Bu maddeye red oyu kullanan Ak Partili meclis üyelerine teşekkür eden CHP’li başkan, meclis toplantısına gelmeyerek hem meclisin hem de ilçenin kaderiyle oynayan kendi partisindeki Hüseyin Tarakçı’nin de disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
Çayırova belediye başkanı Şevki Demirci ise suskunluğunu sürdürüyor. Göreve geldiği günden bu yana basınla ilişkileri ve iletişimi de hep tartışılan Şevki Demirci’nin son gelişmelerin ardından nasıl bir açıklama yapacağı da gerçekten merak konusu.
Çayırova’da olan bitenleri acaba partinin il yönetimi ve milletvekilleri nasıl değerlendiriyor?
Ak Partili Şevki Demirci’nin mecliste geçirmek istediği bir maddeye 5 Ak Partili red oyu veriyorsa, 5 Ak Partili de katılmıyorsa burada düşünecek çok şey var demektir.
22 meclis üyesinden sadece 12’sinin oyunu almak demek, meclisteki güvenoyu sorununun da bir göstergesidir.
Şevki Demirci’nin en büyük şansı, CHP’den istifa eden Adem Kılıç ile halen CHP’li meclis üyesi Hüseyin Tarakçı olmuştur.
CHP de kendi meclis üyelerini belirlerken eminim bunları göz önünde bulundurarak daha dikkatli seçimler yapacaktır.