MAGİAD, GOSB’da Ekonomi konuştu
Reklam

MAGİAD, GOSB’da Ekonomi konuştu

Kısa adı MAGİAD olan Marmara Girişimci İş Adamları Derneği, “2019 Ekonomiye Bakış” konulu bir seminer düzenledi.

MAGİAD, GOSB’da Ekonomi konuştu

Kısa adı MAGİAD olan Marmara Girişimci İş Adamları Derneği, “2019 Ekonomiye Bakış” konulu bir seminer düzenledi.

MAGİAD, GOSB’da  Ekonomi konuştu
09 Şubat 2019 - 13:03

Gebze Organize Sanayi Bölgesi GOSB Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere MAGİAD Genel Başkanı Erhan Atmaca, Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı (GOSB) Vahit Yıldırım, MAGİAD Kurucu Başkanı Tuncer Saltaş ve çok sayıda iş adamı ile MAGİAD üyesi katıldı.

GEBZE İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ
Toplantıda konuşma yapan GTO Başkanı Nail Çiler, ihracatçı ve üretimcinin dünya üzerinde süregelen ticaret savaşlarını kendilerini daha rekabetçi konuma getirecekleri bir fırsat olarak değerlendirmesini ve 2018' de yaşanan tüm ekonomik durumların etkisiyle, 2019 yılında üretim, ihracat ve nitelikli iş gücüne dayalı bir rota belirlemesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan  Çiler sözlerine şöyle devam etti; “Gebze Organize Sanayi Bölgesi bizim evimiz. Gebze OSB’de ki üyelerimiz ihracatı 8.1 Milyar Dolar olarak yapıyor. Gebze OSB’ye bakıldığında üçte birinden fazlasını yabancı sermayeli üyeler oluşturuyor. Bu ülkeye katma değer üreterek katkı sağlıyorlar. Bizlerde Gebze için kentimizi geliştirmek için durmadan çalışacağız. Gelişen ve değişen dünyada dijital değişime ayak uydurmak zorundayız.”dedi.  

ARANAN ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ
Kalifiye eleman yetiştirmek zorunda olduğumuuz söyleyen Çiler, sürdürülebilen büyümeyi ancak kendi yaptığımız ürünleri ihracat ederek sağlayabileceğimizi sözlerine ekledi. Hayatımıza artık robot komutanların girmeye başladığını da söyleyen GTO Başkanı Çiler, “ Bu robot komutanlar elektronik aygıtlar ama kontrol edenler bizleriz. Bizler ara eleman değil aranan eleman yetiştirmeliyiz. Eğer aranan eleman yetiştirmezsek, yakın zamanda  çalışanların yerini bu robot komutanlar alacak. Umut ediyorum ki 2019’un ikinci çeyreğinde ekonomimiz daha güçlü daha canlı bir yapıya kavuşacak. Bizler ise daha iyi yarınlar için üretmeli, çalışmalıyız.”

KATILIMCILARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Seminer sonunda MAGİAD tarafından GTO Başkanı Nail Çiler ve GOSB Başkanı Vahit Yıldırım’a, plaket takdim edildi. GTO Başkanı Nail Çiler’in plaketini MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca verirken, GOSB Başkanı Vahit Yıldırım’ın plaketini ise MAGİAD Kurucu Başkanı Tuncer Saltaş takdim etti. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe