Macaristan ülke tanıtımı 17 Ekim’de
Reklam

Macaristan ülke tanıtımı 17 Ekim’de

Başkan Büyükakın, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’i makamında ağırladı.

Macaristan ülke tanıtımı 17 Ekim’de

Başkan Büyükakın, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’i makamında ağırladı.

Macaristan ülke tanıtımı 17 Ekim’de
11 Eylül 2019 - 11:35

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis ve Fahri Konsolos Alpslan Kaya’yı makamında misafir etti. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaeli’ne gelen Macaristan Büyükelçisi Matis, Başkan Büyükakın’a kendilerine zaman ayırdığı için teşekkür ederek, 17 Ekim tarihinde Macaristan’ın ülke tanıtımını Kocaeli Sanayi Odası ile birlikte yapacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol’un da yer aldığı ziyarette, ulusal ve uluslararası gelişmeler de ele alındı. 
 
“İKİ ÜLKE ARASINDA SON DERECE GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ VAR”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şeref defterini imzalayan Büyükelçi Matis, Türkiye Macaristan işbirliği hakkında Başkan Büyükakın’a bilgi aktarırken, “Türkiye ile yapılan yatırım ve iş fırsatlarını yenileyerek, dış ticaret faaliyetlerini arttırmak istiyoruz. Siyasi açıdan da iki ülke arasında son derece güzel bir işbirliği var” şeklinde konuştu. Büyükelçi Matis’e kendilerine gerçekleştirdikleri nazik ziyaret için teşekkür eden Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve geçireceği projeler hakkında Matis’le bilgi paylaşımı gerçekleştirdi. Türkiye’nin ortak tarihi çerçevesinde Macaristan’la önemli kültür mirası projelerinin olduğunun da ifade edildiği ziyarette, Budapeşte, Peç, Zigetvar, Eger gibi şehirlerde birçok eserin (cami, hamam, türbe) TİKA tarafından restorasyonu için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.
 
“YENİ İŞ FIRSATLARI YAKALANMASI İÇİN SORUMLULUK ALACAĞIZ” Restorasyonu tamamlanan Gül Baba Türbesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim 2018 tarihindeki ziyaretleri sırasında açıldığını da dile getiren Büyükelçi Matis, tarihte Osmanlı İmparatorluğu himayesinde Kocaeli’nde ikamet eden Macar halk kahramanı Thökly İmre anıtı ve müze ile ilgili yapılan çalışmalar için de Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Görüşmede, 2008 yılında Sekapark içerisinde Thökeli İmre Anı Evi’nde Macar Milli Müzesi tarafından bağışlanan eserlerle bu anı evinde sergilenmeye başlandığı da dile getirildi. Başkan Büyükakın, Kocaelide ki iş dünyası ile Macaristan’daki iş insanlarının bir araya gelerek yeni iş fırsatları yakalaması için sorumluluk alacaklarını da söyledi. Birliktelik karşılıklı yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı