Lise Tercihlerinde Son Gün
Reklam

Lise Tercihlerinde Son Gün

Liseye Geçiş Sınavı’nın ardından başlayan tercih maratonunda yarın son gün.

Lise Tercihlerinde Son Gün

Liseye Geçiş Sınavı’nın ardından başlayan tercih maratonunda yarın son gün.

Lise Tercihlerinde Son Gün
12 Temmuz 2018 - 10:06

LGS tercihleri için öğrencilerin son iki günü kaldı. Lise tercihleri 13 Temmuz’da sona eriyor. Birinci tercihlerde yerleşemeyen öğrenciler için üç kez tercih dönemi açılacak. Liselere girişte bu sene birçok yeni uygulama hayata geçti, ebeveynlerin ve öğrencilerin kafası karışık. LGS tercihleri internet üzerinden yapılabileceği gibi okul müdürlüklerinde de gerçekleştirilebiliyor. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Korkmaz da hem Darıcalı velilerin hem de Darıcalı öğrencilerin yeni sisteme dair kafalarında bulunan soru işaretlerini gidermek için belirli noktalara tercih danışma bürosu açmıştı.

TERCİH BÜROLARINI ZİYARET ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca’nın belirli noktalarında açılan tercih bürolarını ziyaret ederek, tercih danışmanlarından bilgi aldı. Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulu ve Darıca Servet Yalçın Ortaokulu’nu ziyaret eden Oğuz, “Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaokullarımızda kurulan Tercih Danışmanlığı bürolarına ilaveten, Müdürlüğümüz bünyesinde de Şube Müdürlerimiz başkanlığında Rehber öğretmenlerimiz İrem Yalçın Güler ve Öznur Gültekin tarafından Orta Öğretime Geçiş Sistemi hakkında tercih dönemi boyunca yönlendirme ve danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlanmıştı.

HAYIRLI OLSUN

Tercihte bulunan öğrencilerimize yardımcı olduk. Öğrencilerimizin ve velilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Lise tercihlerimiz 13 Temmuz’da sona erecek. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz’da açıklanacak. 6-10 Ağustos´ta birinci, 13-17 Ağustos´ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül’de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı