Kurtulmuş,"Karşınızdaki ittifak...
Reklam

Kurtulmuş,"Karşınızdaki ittifak birbirlerine benzemez ittifakıdır"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK Temsilcileriyle gerçekleştirdiği programda Millet İttifakını eleştirerek, “Karşımızdaki ittifak birbirine benzemezler ittifakıdır. Bremen Mızıkacıları ittifakı bunlar. Sadece AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine siyaset yapıyorlar” dedi .

Kurtulmuş,"Karşınızdaki ittifak birbirlerine benzemez ittifakıdır"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK Temsilcileriyle gerçekleştirdiği programda Millet İttifakını eleştirerek, “Karşımızdaki ittifak birbirine benzemezler ittifakıdır. Bremen Mızıkacıları ittifakı bunlar. Sadece AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine siyaset yapıyorlar” dedi .

Kurtulmuş,
25 Mart 2019 - 16:06

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Derince’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde STK Temsilcileriyle buluştu.  Programa, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu,  AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın,  AK Parti’nin Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün,  AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca,  STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, “6 günden kısa bir sürede seçim yapacağız. Biz Kocaeli ve Türkiye ölçeğinde AK Parti’nin bayrağını dalgalandıracağız. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın konuşmasında, “Buranın bir evladı olarak hem Derince’de hemde Büyükşehir’de başarılı sonuç elde ederek Cumhurbaşkanımıza müjdeyi vermek bizim için onur olacaktır. 31 Mart akşamına kadar kapı kapı çalışmayı tüm arkdaşlarımızdan rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın konuşmasında, “Buranın bir evladı olarak hem Derince’de hemde Büyükşehir’de başarılı sonuç elde ederek Cumhurbaşkanımıza müjdeyi vermek bizim için onur olacaktır. 31 Mart akşamına kadar kapı kapı çalışmayı tüm arkdaşlarımızdan rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “31 Mart’a çok az kaldı. Heyecanlıyız. Hizmet yolunda sizlerle birlikte şehrimizin geleceği için bir kez daha AK Parti diyeceğinize inanıyorum. Biz şehirlerimizi imar ettik. Kocaeli bir örnek oldu. Sosyal ve kültürel birçok projemiz oldu. Gönül Belediyeciliği diye bir belediyeciliğe başlıyoruz. Çok daha güzel, mutlu bir Derince, Kocaeli ve ülkede yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. Katırcıoğlu’nun ardından konuşan

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “Pazar günü yapılacak seçimde Zeki abimize, büyükşehirde de Tahir Büyükakın beye desteklerinizi bekliyorum” dedi. Eryarsoy’un ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bu seçim bir yerel seçim olmasına rağmen ilk andan itibaren genel seçim mahiyeti kazanmıştır. Evet belediye başkanlarımızı seçeceğiz ama bu seçimin başka bir anlamı var. 24 Haziran’da yeni sistem seçildi.  Şimdi bu seçimlerde bir kere daha yeni sistemin teyidi için sonuç alacağız İnşallah. Yeni sistemde hükümet başkanı olmak için yüzde 50 artı 1 almak gerekiyor. Bu yerel seçime de yansıyacak” dedi. 



“Belediye başkanlığı için hemen hemen heryerde iki aday var” diye Kurtulmuş, “Derince’de de iki önemli aday yarışıyor. Türkiye siyaseti bundan sonra bir takım ittifaklarla devam edecek. Bir tarafta AK Parti’nin öncülüğünü yaptığı siyaset ekseni, diğer tarafta da CHP’nin öncülüğünü yaptığı siyaset ekseni. Biz Cumhur İttifakı olarak seçime gidiyoruz. AK Parti ve MHP iki ayrı partidir ama bu partiler ortak bir vizyonla milli bir duruş sergilediler. Bu ittifak 15 Temmuz’da salalar eşliğinde kurulmuş bir ittifaktır” diye konuştu.

Millet İttifakı’na dair eleştirilerde bulunan Numan Kurtulmuş, “Karşımızdaki ittifak birbirine benzemezler ittifakıdır. Bremen Mızıkacıları ittifakı bunlar. Sadece AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine siyaset yapıyorlar. Kocaeli’de de bir takım ittifaklar var. CHP’li, İP’li, HDP’li, SP’li kardeşlerimizin hangi ortak noktaları var. Bu ittifakı mahcup bir uslupla bu duruma getirdiler. CHP biz HDP ile ittifak yapmıyoruz dediler. Sonunda HDP’nin eş genel başkanı HDP’nin oylarıyla kazanacaksınız dedi. Bu ittifakın örtüsü zaten ortadan kalkmıştır” dedi. 

Eleştirilerini sürdüren Kurtulmuş konuşmasında, “Bu ittifak sadece partilerin olduğu bir ittifak değil, başka grupların da içinde olduğu bir ittifaktır. Bu İttifak’tan Türkiye’ye, Kocaeli’ye, Derince’ye bir hayır gelmez. Bu konuda uyanık olmak lazım. Bunların izahı yoktur. Partilere oy veren seçmenleri başka kefeye koyacağız. Derince’de CHP’li dostlarınız yok mu? Onların birçoğu HDP’den ve onların arkasındakilerden rahatsız. Bunların hepsini anlatacağız.  Bunların amaçları seçimlerde AK Parti’yi sendeletmektir. Tekrar parlamenter sisteme geri döneri demeye başladılar. Bu millet 1946’dan beri hep ileriye gitti.” ifadelerini kullandı. 

“Tahir Büyükakın’ın da açık ara kazanacağını düşünüyorum” diyen Kurtulmuş, “Tahir bey buranın yakından tanıdığı bir isim. Kocaeli’nin meselelerini çok iyi bilen, devleti iyi tanıyan bir kardeşimiz. Tahir Büyükakın’ın da açık ara kazanacağını düşünüyorum. Koşar adım yolumuza devam edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.  





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU