Kurtulmuş; “Erdoğan’ın arkasına...
Reklam

Kurtulmuş; “Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapma devri bitmiştir”

AK Parti İl istişare kurulu toplantısında Konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapma devri bitmiştir” dedi.

Kurtulmuş; “Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapma devri bitmiştir”

AK Parti İl istişare kurulu toplantısında Konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapma devri bitmiştir” dedi.

Kurtulmuş; “Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapma devri bitmiştir”
20 Ekim 2019 - 10:56

AK Parti istişare toplantısına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı. “Aldığı bütün sorumlulukları eksiksiz yerine getiren bir teşkilat olan Kocaeli teşkilatının yanında bulunmaktan gurur duyuruyorum” diyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, “Bir büyük davayı bugünlere kadar olgun bir şekilde taşımaya nail olduk. Öncelikle sözlerime başlarken AK Parti çatısı altında bulunduğumuz siyasi parti sadece bir siyasi partiden ibaret değildir. Bunu bir kere daha hatırlatmak isterim. Burası Türkiye’nin bir iktidar parti olmanın ötesinde bir misyondur ve bir dava hareketidir. Türkiye’yi ileri taşımanın adı ve adresidir. Sadece siyasi parti hareketleri değil ayrıca kendi medeniyetimizi inşaa etmek kararındayız. Bu millete daha nice hizmetler yapmayı Allah bize nasip eylesin” dedi. 

BÖLGEDE BU TERÖR ÖRGÜTLERİNİN NE İŞİ VAR

  Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklalardı bulunan Kurtulmuş, “Türkiye Barış Pınarı Harekâtına 1 günde gelmedi. Askeri ve istihbarat hazırlıkları böyle iğne oyası yapar gibi hassas bir çalışma yaparak bu raddeye gelindi. Bölgede bu terör örgütlerinin ne işi var nerden çıktı bunları? Adı üstünde vekalet savaşları gibi kullanılan terörün asıl istekleri nedir. 100 yıl önce Osmanlı Devleti’nin yıkımından sonra savaş devletleri haritaları suni bir şekilde çizdiler. Hiçbir ülkenin sınırı sosyolojik olarak birbirinden ayrılamaz. Suriye ve Ürdün’ün sınırları hepsi kağıt üzerinde çizilmiştir. Nusaybin karşısı Kamışlı arasından geçen sadece bir yol var. Aynı ailenin çocukları bunlar. Sınırları bölerek bu ülkenin insanlarını bölgelerinden ve ailelerinden uzaklaştırmak istediler. Türler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Şiiler birbirine düşman olmadılar” diye konuştu

TOPLAMA ÖRGÜTLER

Irak işgal sonrası yeniş bir sürecin başladığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Oyunun 2. perdesini başlattılar. 1991 Irak’ın işgaliyle birlikte. Sınırlarını bölmek istedikleri bu halkları bölmeye çalıştılar. İşte Ortadoğu’nun terörle kan gölüne döndürülmesinin sebebi budur. Halkları birbirine düşman etmek için kanlı bir satranç tahtası kurdular. PKK ve DEAŞ’ı da bu hale getirenler aynı şeye hizmet edenlerdir. DEA dediğiniz örgüt dünyanın 4 tarafından bir araya getirilerek sosyal medyayla bir araya getirilen terör örgütüdür. Suriye’nin en batısından başlayarak ta Musul’a, Kerkük’e kadar girdi. Bu silahları bunlara kim verdi? Birisi Afrika’dan, birisi Asya’dan birisi Belçika’dan, Hollanda’dan, İngiltere’den, İspanya’dan geliyor. Amaç neydi bölgedeki halkları tedirgin etmek ve düşman etmekti. Şehirlerin demograsini değiştirdiler. Sünnilerin oturduğu yerlere Şiileri, Araplar’ın oturduğu yerlere Kürtleri getirdiler. Bu sefer eş zamanlı olarak öteki terör örgütünün önünü açtılar. Bunlar da PKK ve PYD’dir. Bir şekilde isim değiştirerek PKK, PYD, YPG oldu. Bir şey değişmedi aynı terör örgütü isim değiştirdi ama isimler aynı. Onların yaptığı neydi, sahada değişmiş olan demograyi bir kez daha değiştirerek bölge halklarını birbirine düşürmekti. Öyle bir noktaya geldik ki asırlardır yan yana yaşayan halkı Sünni ve Şiilerin bir arada yaşayan Kerkük’te bölge paramparça hale getirilidir. Türkiye’nin sınır hattının hemen güneyinde orada bir şekilde terör devleti oluşturmak ve ardından halkların zihinlerini birliklerini kırmak değildir” dedi

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLMAK LAZIM 

“Bu bölgede bu oyunu gören Türki’yeydi ve tek gören lider Recep Tayyip Erdoğan” diyen Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti; “Büyük resmi görmeden Nusaybin’de, Kamışlı’da, Resulayn’da ne oluyor ne bitiyor, Cerablus’da ne oluyor ne bitiyor anlamak kolay değildir. Siyasi haritaları yeniden değiştirme ihalesidir. Ortadoğu coğrafyasını dağıtmak parçalamak ihalesidir. İsraill’in saldırgan politikalarını anlayamadan Ortadoğu’da ne olduğunu anlayamayız. Bir kenarda ellerini avutturarak izliyor ve bölge ülkelerinin birbirine karışmasından keyif alan ve büyük resmin parçası olduğunu bilmek zorundayız. Bu emperyalist oyunun halkların birbirine düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunun için güçlü bir Türkiye olmak lazım. Bunun için güçlü ve kararlı olmak lazım. 

kendi başına bırakırsanız biliyorlar ki kendi hava savunmamamızı kurarız. İnşallah kendi hava savunma sistemimizi kuracağız.

İSTERSENİZ VERMEYİN BİZ KENDİMİZ YAPARIZ

Arkasından Doğu Akdeniz’de herkes petrol, doğalgaz ararken Türkiye arayamaz dediler. Amerika itiraz etti. Türkiye karşısında petrol aramayı sürdürdüler. Herkes zannetti ki Türkiye bu tepkilerde geri adam atar tam tersine ileri adım attık. KKTCli kardeşlerimizin hakkını yedirtmedik ve doğalgaz aramalarımız harıl harıl devam ediyor. F35 meselesi şimdi Türkiye’ye verebiliriz diyorlar isterseniz vermeyin biz kendimiz yaparız. Fırat’ın doğusunda Amerikalılarla müzakere masası herkese açıktır? Türkiye’nin nerde ne şekilde hareket edeceğini gösterdik. Fırat kalkanı ve zeytin dalı başlamadan önce Türkiye’ye karşı olanlar nasıl olsa Türkiye harekete geçmez diyorlardı. Türkiye’nin sahada var olma konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gördüler. Ruslarla, İranlarla birlikte sürecin bir parçası olarak adımlar attık.  

İş geldi Fırat’ın doğusuna daha zor bir bölge 30 bin küsur zırh silah dağıtıldı. En büyük endişelerimizden birisi bunlara savaş uçakları bile verildiği tehdidinden endişe duyuyorduk. Bu silahları niye bunlara veriyorsunuz? Türkiye’yle müttekseniz Türkiye ye düşman olan sınırları değiştirmek isteyen terör örgütü listesinde olanlara neden silah veriyorsunuz? Eğer DEAŞ’le mücadele sizin en kararlı olayınızsa neden mücadelenizi göremiyoruz? DAEŞ’LE militanları serbest bırakarak cümle aleme karşı olmadığınızı gösterdiniz. PYD, PKK, YPG ne derseniz deyin, bu örgütlerin DAEŞ’ten hiçbir farkı yoktur. 

TÜRKİYE PKK/PYD TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE ETMEKTEDİR

  Barış Pınarı Harekatı, asla Kürt kardeşlerimize karşı yapılan operasyon değildir. Kendi zihinlerindeki ırkçı düşünceleri bize yıkıyorlar. Bu ülke bütün halklarla kardeştir akrabadır dosttur. Türkiye PKK/PYD terör örgütüyle mücadele etmektedir. Dolayısıyla bu operasyonun bir şekilde başlatılacağını da düşünmediler belki de. ‘Biz PKK ve PYD’nin arkasındayız’ dediler. Türkiye’nin bu operasyonu yapamayacağını düşündüler. TSK’nın ve kahraman Mehmetçiğimizin eşsiz kahramanlığı sayesinde barış pınarı harekâtı başladı ve etkin bir şekilde bugüne kadar geldi. Uluslararası camia bir araya geldi. Operasyonu durdurduk ve inşallah söyledikleri sözleri yerine getirirler eğer sözler yerine getirilmezse Türkiye aldığı karar doğrultusunda devam edecektir. 

O MEKTUBU ÇÖPE ATIP YOLUMUZA DEVAM ETTİK

Bütün dünya basını Türkiye’nin zaferini, Erdoğan’ın başarısı olarak görüyor. PKK/PYD güneye doğru gidecek. Sahipleri PKK/PYD’yi nereye götürüyorlarsa götürsünler bir daha Türkiye’nin başına salmasınlar. İnşallah bunlar ciddi bir şekilde gerçekleştirilecek ve Türkiye Barış Pınarı harekâtını başarılı bir şekilde gerçekleştirilecek. Sahada başarı gösteremeyen masada da gösteremez. Sahada başarımızı gösterdik masada da göstereceğiz. Trump’ın mektubunu bilmiyordum, bu mektup meselesi yoktu. Eski diplomasi hareketi olan mektup diplomasiyle Türkiye’yi hizaya sokmayı düşünüyorlardı Türkiye mektup diplomasisiyle hizaya sokabileceğin bir ülke değil o mektubu çöpe atıp yolumuza devam ettik.

İNŞALLAH MİLLİ UÇAĞIMIZI DA YAPACAĞIZ 

Emperyalist güçler bu oyunu oynamaya devam ettiği sürece hiç şüpheniz olmasın bu mücadele devam edecek. Geri dönmeyeceğiz vazgeçmeyeceğiz yılmayacağız güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bakın barış op. Yüzde yüz yerli üretim silahlar kullandık. Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye kurşunları yurt dışından almak zorundaydı. Türkiye kamyonları yürütmek için bile parçalarını yurt dışından almak zorundaydı. Türkiye artık tank motorunu yapacak. Bundan önce bu salonda 30 yıl önce tank motoru konuşuluyordu. İnşallah milli uçağımızı da yapacağız. Yerli Türk savaş uçağımızı yapacağız. Allah imkan ve fırsat verdi biz de bu imkanları inşallah en iyi şekilde değerlendiririz.

ERDOĞAN’IN ARKASINA SIĞINARAK SİYASET YAPMA DEVRİ BİTMİŞTİR 

Türkiye’nin kaderi AK Parti’nin kaderiyle eşitlenmiştir. Güçlü siyasi partiler üzerinde demokrasi yükselir. Bütün bunları yapabilmek için çelik gibi bir iradeye sahip bir siyasi parti olmalıyız. Bize destek olan sizlere ve milyonlarca bize destek verenlere teşekkür ederim. Bizim başarımız göründükçe dost ve müttek zannettiğimiz devletlerin aynı safa geçtiğini de gördük. Artık daha kuvvetli olacağız. Önümüzdeki kongre süreçleri çok daha önemli olduğunu söylemek istiyorum. Her yerde birlik içerisinde en güçlü siyasi gürleri bulup o kardeşlerimizle o gençlerle hanımefendilerle devam etmek zorundayız. Son İstanbul ve Ankara seçimleri bunu bize gösterdi. Siyasi karizmasının ve Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapma devri bitmiştir. 

ÇELİK GİBİ BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ

Mahalle başkanımızdan ilçe başkanımıza kadar tabir i caizse her biri tayyip Erdoğan gibi olmalı her biri milletin itibar ettiği ve sevdiği pırıl pırıl bir insan olmalı. Artık bu lider kendisini taşıyamayacak insanları taşıyacak halde değildir. Halk tarafından benimsenmeye performansa sahip olamalılar. Kongre süreçleri toplumu temsil eden Ömerleri alileri Haticeleri ortaya çıkartmalıyız ve çok güçlü siyasi kişilerle devam etmek zorundayız. Artık ilçelerin ve illerin yönetimleri oluşurken ahbap çavuş ilişkileri geride kaldı. Falancanın akrabası Mehmet’in adamı devri geride kalmıştır. Böyle bir lüksümüz yoktur. Herkes bu davayı taşımak zorundadır. En güçlü adamları bulacağız. Bunlar bu ilçeyi bu ili yönetebilir dediğimiz çelik gibi bir kadro oluşturacağız. AK Parti 31 Mart seçimlerinsin açık ara birinci partisidir. Bazı şehirlerdeki ittifaklarda bizim ittifakımız biraz geride kaldı. Olsun yeniden ayağa kalkıp daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. AK Parti’den ayrılıp parti kuranlar hakkında ne olacak? Çok basit onların ne yapacağı umurumuzda değil bizim ne yapacağımız umurumuzdadır. Kadroları değiştirip yenileneceğiz herkesin gıptayla izlediği bir kardeşler topluluğu olarak durmaksızın yolumuza devam edeceğiz. 1 AK Parti yerli ve milli bir partidir. 2 AK Parti demokrat bir partidir. Türkiye’de 18 yıldır atılan reform adımları  3 AK Parti reformcu bir partidir. Parlamento’dan yargı paketinin bir kısmını çıkardılar. Yargı gündemini dile getirdiler ve yargı paketini çıkardılar. 4 AK Parti kuşatıcı bir partidir. AK Parti bu ülkede yaşayan herkesin kendisini içeride görebileceği bir partidir. Türkün, Kürdün, Manavın, Sünni’nin, Şii’nin, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun herkesin partisidir. Genel başkanımızın önderliğinde daha güçlü Türkiye hedene koşarak devam edeceğiz. Allah birliğimizi dirliğimizi adımlarımı sağlam kılsın.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe