KSO’nun bütçesi yüzde 20 arttı
Reklam

KSO'nun bütçesi yüzde 20 arttı

Kocaeli Sanayi Odası Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2019 yılının tahmini bütçesi 16 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.

KSO'nun bütçesi yüzde 20 arttı

Kocaeli Sanayi Odası Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2019 yılının tahmini bütçesi 16 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.

KSO'nun bütçesi yüzde 20 arttı
19 Aralık 2018 - 12:04

2019 YILININ BÜTÇESİ AÇIKLANDI

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Aralık ayı meclis toplantısı düzenlendi. KSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda üye katılım gösterdi. Toplantının 2018 yılının son meclis toplantısı olması nedeniyle 2018 yılının faaliyet raporu ve 2019 yılının bütçesi açıklandı. Meclis toplantısının başkanlığını ise Hasan Tahsin Tuğrul üstlendi. KSO’nun 2019 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğü toplantıda oda üyeleri yüzde 20’lik bütçe artışını onaylarken, 2018 yılında 13 milyon 800 bin TL olan bütçe 2019 yılı tahmini olarak 16 milyon 500 bin TL olarak oda üyelerine sunuldu. 2019 yılı tahmini bütçesi Ocak ayında onaylanmak üzere tekrar görüşülecek.

SANAYİ ÜRETİMİ EYLÜL AYINDAN BERİ NEGATİF

Meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Küresel piyasalar açısından çok kritik bir yılı geride bıraktık. Türkiye cephesinde ise; 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yaptık. ABD ile yaşanan Rahip Brunson gerginliği sonrası dövizdeki aşırı değerlenme ve ardından enflasyon ve faizlerdeki yükseliş ekonomik durgunluğu beraberinde getirdi. İşsizlik oranımız yılın ortasından itibaren tekrar çift haneye yükseldi. Diğer taraftan ortalama kapasite kullanım oranımız da bir evvelki yılın ortalamasının 1,5 puan altında gerçekleşti. Yıla hızlı başlayan sanayi üretimi de eylül ayından itibaren negatife geçti” ifadelerini kullandı.

meclis-(1).jpg

2019-2022 DÖNEMİ HEDEFLERİMİZİ OLUŞTURDUK

Konuşmalarının devamında Zeytinoğlu, “Önümüzdeki yılın da zor bir yıl olacağını düşünmekle beraber, umarız 2019 yılı ülkemizde ve dünyada siyasi sorunların çözüme ulaştığı, biz reel sektör temsilcilerinin birçok yapısal sorunlarının çözümlendiği ve Türkiye-AB ilişkilerinin en üst seviyeye ulaştığı bir yıl olur. Yıl boyunca yakından takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz bu gelişmeleri dikkate alarak ve başta siz üyelerimizin, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın da katkılarıyla ‘2019-2022 dönemi Stratejik Hedeflerimizi’ oluşturduk” şeklinde konuştu.

SOMUT HEDEFLERİMİZİ TAKİP EDECEĞİZ

2018’de gerçekleştirdikleri hedeflerinden bahseden Zeytinoğlu, “Söz konusu dönem için oluşturduğumuz beş ana strateji ile sanayi dönüşümüne liderlik etmeyi, akıllı ihtisaslaşmış birimler oluşturmayı, sanayi kümeleri oluşturmayı, küresel ticari gelişmelere uyum sağlamayı ve KSO'nun ulusal marka değerini güçlendirmeyi, hedefledik. Bu yıl altyapısını oluşturduğumuz bu stratejilerle ilgili çalışmalarımızı 2019 yılında da somut hedeflerle takip etmeye devam edeceğiz. Bu dönemde; üyelerimize Ar-Ge, inovasyon, tasarım geliştirme, yerlileşme ve dijital dönüşüm konularında destek olarak, ilimiz sanayisini katma değer yaratan sanayiye dönüştürebilmeyi amaçlıyoruz” diye belirtti.

 

katilim-(1)-014.jpg

 

3 TARİHİ EVİ RESTORE ETTİK

“2019 yılında finansal kaynağımızı çeşitlendirmek amacı ile yatırım projelerimiz de hızla devam edecektir” diyen Zeytinoğlu, “2017 yılında almış olduğumuz Oda hizmet bahçemizdeki arazi ile başlamış olan yatırımlarımızı, iş dünyamızın kullanabileceği ofislerin ve sanayi kuruluşlarının yoğun iletişim içinde olduğu kamu kurumlarının ve STK'ların aynı çatı altında toplandığı 6000 m2 kapalı alana sahip bir expo merkez inşaatı ile 2019 yılında sürdüreceğiz. 2014 yılında mülkiyetini edindiğimiz Kapanca Sokak’taki 3 adet tarihi evin aslına uygun olarak restorasyonunu Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Mali Destek Programı çerçevesinde aldığımız destek ile 2018 yılında tamamladık” diye konuştu.

28 MİLYAR DOLAR İHRACATI GEÇECEĞİZ

İthalat ve ihracat rakamları hakkında bilgi veren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Kasım ayında; İhracat 5,5 milyar dolara çıkarken, İthalat 16,1 milyar dolara, Dış ticaret açığı 604 milyon dolara çıkarken, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 96,3 oldu. Yıllık ihracatımız 168,1 milyar dolara ulaştı. Kocaeli için rakamları verecek olursak, Kasım ayında Kocaeli dış ticaretinde İhracat 2,6 milyar dolar, İthalat 3,2 milyar dolar olurken 28 milyar dolar ihracatı geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONKORDATO YÜZDE 100 ARTTI

Konkordato ilan eden firmalar hakkında konuşan Zeytinoğlu, “İlimizde konkordato ilan eden firma sayısından da takip edebiliyoruz. 1 ay önce Gebze ve Kocaeli de toplam 40 olan konkordato başvuru sayısı, 1 ay içinde %100 artarak toplam 80’e çıkmıştır. Konkordato müessesesi ile ilgili eleştirdiğimiz noktalarda, 6 Aralık 2018 tarihli yeni yasa ile kısmi bir iyileştirme yapıldı. Küçük ve orta ölçekli işletmelere de konkordato başvurusu sırasında, bağımsız denetim raporu ibraz etme zorunluluğu getirildi. Bu durum art niyetli başvuruların önünü belli ölçüde kesebilecek bir düzenlemedir, ancak yeterli değildir” şeklinde konuştu.

Kaynak: KSO’nun bütçesi yüzde 20 arttı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği