Kocaeli’ye 30 milyon TL yatırım yapılacak
Reklam

Kocaeli’ye 30 milyon TL yatırım yapılacak

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı tarafından Kocaeli’ye verilen 30 milyon TK ek kaynağı nerelerde harcanacağı hakkında bilgi verdi.

Kocaeli’ye 30 milyon TL yatırım yapılacak

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı tarafından Kocaeli’ye verilen 30 milyon TK ek kaynağı nerelerde harcanacağı hakkında bilgi verdi.

Kocaeli’ye 30 milyon TL yatırım yapılacak
15 Mart 2019 - 12:18

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy bugün valilik toplantı salonunda ihtiyaç duyulan yatırımlara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın da desteğiyle büyükşehirlere 30 milyon TL ek kaynak verildi. Vali Hüseyin Aksoy, 30 milyon TL’nin ilimizde nerelere harcanacağı hakkında bilgi verdi.

VALİLİĞİN TAKDİRİNE BIRAKILDI

Vali Aksoy şu ifadelere yer verdi: “30 milyon ek kaynak aktarılmıştır. Bu ek kaynak ilin ek ihtiyacına kullanılmak üzere valiliğin takdirine bırakılmıştır. Bizde müdürlüklerimizden bilgi aldık. Bir karar verdik. 30 milyonu belirli hizmetlerde kullanmak amacıyla çalışma başlattık. Yapılacak olan projelerin bir kısmının ihalesi yapıldı. Bir kısmının ihalesi de yapılacak. Eğitim hizmetleri 11.500.000 TL,  sağlık hizmetleri 7.375.000 TL, güvenlik hizmetleri 8.080.000 TL, genel idari hizmetler 2.035.000 TL, sosyal hizmetler ve AFAD 1.010.000 TL olmak üzere toplam 30 milyon TL pay edilecek.

64 OKUL ASANSÖR ONARIMI

30 milyon TL ocak ayı içerisinde geldi. Bir kısım işlerimize başladık. Eğitim hizmetlerinde 1 rehabilitasyon merkezi, 1 ilkokul ve 1 anaokulu yapımı, 11 okulun onarım ve tadilatı, 1 okulun ihata onarımı, 64 okulda asansör onarımı gerçekleştirilecek. Toplam 64 okul binasında asansör onarımı ile ilgili çalışma yapıyoruz. Yerel seçimler öncesinde  engelli insanların rahat oy kullanması için önceliğimizi aldık. 31 Mart tarihine kadar bu onarımları tamamlamayı hedeiyoruz.

47 SAĞLIK HİZMETİ İSTASYONU

Sağlık hizmetlerinde Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde çocuk izlem merkezi yapılacak. Kartepe Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. Buradaki sağlık merkezi depremden hasar görmüştü. Yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Kartepe 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılacak. 8 ilçeye yapılacak. Kartepe, Gölcük, Başiskele, İzmit, Kandıra, Derince, Gebze ve Darıca’da planlarımız arasında yer alıyor. Bunlardan 5 tanesi mevcut çalışma şartlar iyi olmadığı için yenilecek. 3 tanesi yeni olacak. 44 olan acil sağlım hizmetleri istasyon sayımızı 47’ye çıkartacağız.

JANDARMA KARAKOLU YAPILACAK

Güvenlik hizmetleri kapsamında öncelik arz eden 10 ilçede 80 mahalleye 320 kamera 24 plaka tanıtım sistemi kurulacak. Körfez ilçesi Sevindik ve Gebze ilçesi Yağcılar’a jandarma karakolu yapılacak. Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı içine 2 adet xray cihazı ve 19 adet kapı dedektörü kurulacak.Genel idare hizmetleri kapsamında Derince, Kartepe, Darıca, Gebze, Kandıra ve Gölcük Kaymakamlıkları yenilecek.

ÇOCUK KABUL MERKEZİ YOK

Sosyal hizmetler ve AFAD hizmetleri kapsamında ise İzmit Çocuk ilk kabul merkezimiz yok. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz bunun Kocaeli için bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu kapsamda onu yapacağız. 112 hizmet binası drenaj pompaları yapım işi ve yangın söndürme cihazlarının yenilenmesi doğduran halkımıza hizmet verilecek alanlarda bu hizmetleri yapacağız. Temel amacımız bunları en kısa zamanda bunları tamamlamak. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve katkı veren bakanlar ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE