Kocaeli’de ’nevruz’ dolu dolu kutlanacak!
Reklam

Kocaeli'de 'nevruz' dolu dolu kutlanacak!

Kocaeli'de 21 Mart Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kocaeli'de 'nevruz' dolu dolu kutlanacak!

Kocaeli'de 21 Mart Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kocaeli'de 'nevruz' dolu dolu kutlanacak!
21 Mart 2019 - 09:47

Mevsimlik bayram olarak köklü geçmişe ve geleneksel kültür değerlerimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramı;

Kuzey yarımkürenin ve Türk dünyasının en eski mevsimlik bayramlarından biridir. Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz ile bolluk ve bereket günlerinin karşılandığı, insan ve doğa arasındaki ilişkinin pekiştirildiği, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının ifade edildiği kabul edilmektedir.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞECEK

Nevruz Bayramı; 2009 yılında Ülkemiz, Azerbaycan, İran, Hindistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Pakistan tarafından hazırlanan ortak dosyanın UNESCO (Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Teşkilatı) tarafından kabul edilmesiyle “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi”ne kaydedilmiştir.

21 Mart Perşembe günü saat 19.30 da Sabancı Kültür Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli Anadolu Halk Türkülerini Yaşatma ve Tanıtma Derneği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Sergi ve Konser den oluşan etkinliklerle kutlanacaktır. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu,  Kocaeli Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Körfez Azerbaycan Kültür ve Spor Dernekleri de Nevruz için çeşitli etkinlikler hazırlayacak.

SABANCI’DA SERGİ VE KONSER

İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen konuyla ilgili olarak,  “21 Mart Perşembe günü saat 12.00’de Derince ’deki Kocaeli Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde açılış programı yapılacak. Akşam saat 19.30’da ise Sabancı Kültür Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Körfezin Uyanışı”  konulu fotoğraf sergisi yer alacak. Saat 20.00’de ise Kocaeli Anadolu Halk Türkülerini Yaşatma ve Tanıtma Derneğinin “Nevruz” konseri gerçekleşecek. Bu güzel etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. Bayram kutlamaları 24 Mart Pazar günü saat 19.30’da Körfez Azerbaycan Kültür ve Spor Derneği’nin Körfez Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği Nevruz Şöleniyle sona erecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği