Kocaeli’de istihdam kurulu toplandı!
Reklam

Kocaeli’de istihdam kurulu toplandı!

Kocaeli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli’de istihdam kurulu toplandı!

Kocaeli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli’de istihdam kurulu toplandı!
28 Temmuz 2021 - 09:39

Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, günümüz dünyasının en büyük sorununun istihdam olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Yavuz İş Kurumuna işsizlik sigortası ödeneği almak için 17 bin 700 kişinin başvuru yaptığını belirterek, “Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu’nun 2021 yılı ilk altı aylık döneminde işletmelerden 43 bin 52 kişilik açık iş alınmış ve bu alınan taleplere 19 bin 310 kişi yerleştirilmiştir. İş Kurumuna 2020 yılı Haziran ayı sonu itibariyle kayıtlı olan işsiz sayısı 70 bin 276 kişi iken, 2021 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 55 bin 982 kişiye düşmüştür. İlimizde 2021 yılı ilk 6 aylık döneminde İş Kurumuna işsizlik sigortası ödeneği almak için 17 bin 700 kişi başvuru yapmış ve başvuru yapanlardan 4 bin 320’ si işsizlik ödeneği almaya hak kazanmışlardır. Kurum tarafından toplamda 56 milyon 559 bin 865 TL tutarında ödeme yapılmıştır. İlimizde 2021 yılının ilk 6 aylık dönemde İş Kurumu tarafından yapılan incelemeler neticesinde 78 firma ile 45 yabancı uyruklu vatandaşa toplamda 1 milyon 780 bin 841 TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır.
SANAYİ ÜRETİMİ ALANINDA İSTİHDAM ARTMIŞTIR
Pandemi döneminde kayıtlı işsiz sayısında düşme gerçekleştiğini belirten Vali Yavuz; “Özellikle pandemi sürecinde kayıtlı işsiz sayısının ilimizde düşüyor olması gerçekten hepimizin yüzünü güldüren, altını çizmemiz gereken önemli bir husustur. Özellikle hizmet sektöründeki daralmaya rağmen, imalat sanayinde artan üretim ve istihdam Türkiye’nin dinamizminide ortaya koyması bakımından çok önemlidir. Bu anlamda özellikle sanayicilerimize, iş dünyamıza özel bir teşekkür ediyorum. Türkiye; pandemiden özellikle sanayi üretimi anlamında çok büyük ölçüde yararlanmış, Avrupa piyasasındaki siparişleri büyük ölçüde kendisine çekmiş ve bu talepleri karşılayabilecek bir performansı ve kaliteyi de ortaya koyabilmiştir. Bu ülkemiz açısından fevkalade önemli ve Türkiye’nin geldiği noktayı ifade etmesi bakımından da çok kıymetlidir.
İLİMİZDE TOPLAM 1 MİLYON 550 BİN DOZ AŞILAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Özellikle kamu görevlileri başta olmak üzere hepimizin örnek olmak gibi bir sorumluluğu var. Özellikle basına defaatle beyanat veriyorum. 18 ve 20 yaşlarında iki çocuğuma da aşılarını yaptırdım. Böyle bir tehlike olsa kendi çocuklarımı aşılatmam. Lütfen aşılarımız olalım. Kocaeli olarak 1. ve 2. doz olmak üzere toplam 1 milyon 550 bin doz aşının biraz üzerindeyiz. Ancak ilk doz aşıda henüz 1 milyonu bulamadık. Bunu bulmalıyız. 1 milyon yetmez çünkü bizim hedef nüfusumuz 1 milyon 487 bin. Kısacası 470 bin civarında halen daha aşı yapmamız gerekenler var.
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...