Kocaeli’de bir nesil bilgisayarlarla yetişti!
Reklam

Kocaeli'de bir nesil bilgisayarlarla yetişti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaokul ikinci sınıflara bilgisayar projesi ile binlere öğrenci bilgisayar destekli eğitim gördü.

Kocaeli'de bir nesil bilgisayarlarla yetişti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaokul ikinci sınıflara bilgisayar projesi ile binlere öğrenci bilgisayar destekli eğitim gördü.

Kocaeli'de bir nesil bilgisayarlarla yetişti!
21 Kasım 2017 - 12:32

Onların kimisi artık liseye kimisi de üniversiteye gidiyor. İlk bilgisayarlarını aldıklarında ortaokul ikinci sınıf öğrencisiydiler. Bu yılla birlikte 9 yıldır öğrencileri bilgisayarla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, projeyi uygulamaya devam ediyor. Bilgisayarlardaki eğitim uygulamaları çocukların derslerine yardımcı olurken onlara kolaylık da sağlıyor. Proje ile eğitim hayatına dokuzuncu yılında binlerce öğrenci katıldı. Projeyi daha da ileri götüren Büyükşehir Belediyesi, kodlama eğitimi ile geleceğin bilişimcilerinin yetişmesi için de ilk adımı atmış oldu.
 
EĞİTİM VE TEKNOLOJİ BULUŞTU

6 yıl önce ilk bilgisayarını Büyükşehirden alan Ceydanur Bilgiç, şimdi lise son sınıf öğrencisi. Ortaokulda bilgisayarın çok faydasını gördüğünü ifade eden Bilgiç “Bilgisayarımı alırken çok heyecanlıydım. İl bilgisayarımdı. İçindeki İngilizce program çok işime yaradı. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimi teknolojiyle buluşturan bu hizmeti bizler için çok faydalı oldu. Proje halen devam ediyor. Teknoloji geliştikçe bilgisayarların donanımı da gelişiyor. Şimdiki öğrenciler kodlama eğitimi de alıyorlar. Biz faydasını gördük kardeşlerimizin de göreceklerine inanıyorum” dedi.
 
DERSLERE YARDIMCI OLDU

Lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Öğünç de “6’ınıcı sınıfta bize bilgisayar verdiler. Araştırma ödevim vardı. Onu yapmak için bilgisayar kullanmam gerekiyordu. Büyükşehir’in bize hediye etiği bilgisayarlar sayesinde ödevlerimi yapmaya başladım. Ders çalışmamda bana çok yardımı oldu” şeklinde konuştu.    
 
40 BİN 761 BİLGİSAYAR

Bilgisayar dağıtım töreni 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde günün anlamına uygun şekilde yapılacak. Saat 14.30’da başlayacak tören öncesinde çocuklar ilk olarak milyonlarca takipçisi olan youtuber Ruhi Çenet ile bir araya gelecek. Çocuklara youtuber olmanın püf noktalarını anlatacak olan Ruhi Çenet’in ardından bilgisayar dağıtım törenine geçilecek.  
 
ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE TÖREN

Törende 12 ilçeden okulları temsilen 6. sınıf öğrencileri ve velilerinin yanı sıra Bilişim Öğretmenleri de yer alacak. Öğretmenler Günü’nün anlamına uygun olarak düzenlenen törende protokol tarafından öğrencilere ve Bilişim Öğretmenlerine dizüstü bilgisayarları verilecek. Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki törenin ardından alanda hazırlanan bölümde ilçelerden gelen okullara bilgisayarları teslim edilecek.
 
TÜRKÇELEŞTİRİLMİŞ F KLAVYE

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkçe F klavyeye sahip dizüstü bilgisayarların temel özellikleri şöyle;
 
Donanım: İşlemci mimarisi 4 çekirdekli temel fabrikasyon, hızı en az 1.11 GHz. MPEG-4, 1080p FULL HD, 64 GB NAND teknolojisinde eMMC 5.0 Flash depolama aygıtı. 64 GB daha arttırılabilir hafıza

Bellek: 4 GB, 1066 Mhz. hızında LP DDR3 veya DDR3 L

Ekran: LED veya LCD teknolojisinde, minimum 13 inch,

Webcam: 2 MP

Klavye: Türkçeleştirilmiş F dizilimli.

İşletim Sistemi: Windows 10 Pro.

Ofis Uygulaması, antivirüs programı, yabancı dil sözlük programı, sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı, pdf gösterici, e-kitap desteği, ebeveyn kontrol yazılımı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği