Kocaeli’de 3 bölge riskli alan ilan edildi!
Reklam

Kocaeli’de 3 bölge riskli alan ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kandıra’da bulunan 3 bölge, riskli alan ilan edildi. Bu bölgeler ile ilgili yeni imar planları hazırlandı.

Kocaeli’de 3 bölge riskli alan ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kandıra’da bulunan 3 bölge, riskli alan ilan edildi. Bu bölgeler ile ilgili yeni imar planları hazırlandı.

Kocaeli’de 3 bölge riskli alan ilan edildi!
17 Ekim 2019 - 11:47

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kandıra, Akdurak Mahallesi Eğitim Sokak mevkii, Tekkeli Kümeevler mevkii ve Akçakayran mevkii riskli alan olarak ilan edildi. Bu bölgelere ilişkin nazım ve uygulamam imar planları hazırlandı. Onaylanan planlar ise 1 ay süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce askıya çıkartıldı.

TEKKELİ KÜMEEVLER MEVKİİ

Riskli alan ilan edilen bölgelerden biri olan Tekkeli Kümeevler, özellikle Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bir bölge. Hazırlana planlarda, Roman vatandaşlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel olarak entegrasyonunun sağlanması, bölgede tespit edilen sorunların bertaraf edilebilmesi amacıyla bir planlama yaklaşımı ile yeni plan kararları üretmek kaçınılmaz olduğu ifade edildi. Alanın yeniden planlanmasındaki amacın, planlama aracılığı ile barınma, altyapı, istihdam ve aynı zamanda sosyal sorunlarına çözüm önerileri getirmek, sosyal-ekonomik-kültürel-mekânsal boyutu bir arada değerlendirip sağlıklı koşulları sunarak yaşam kalitelerini artırmak ve kentsel refah seviyesine ulaştırmak olduğu belirtildi. Alanda yapılan detaylı analizler sonucunda, sosyokültürel ve ekonomik sorunların bertaraf edilebilmesi için gerekli plan kararları üretildi. Riskli Alanın Yüzölçümü yaklaşık 3,18 hektar. Bölgede 79 adet bina, 93 adet ise bağımsız birim bulanıyor.  50 kişinin hak sahibi olduğu belgede yaşayan insan sayısı ise 332 kişi. 

EĞİTİM SOKAK MEVKİİ

Kandıra’da riskli alan ilan edilen bir diğer bölge ise Eğitim Sokak mevkii. Akdurak Mahallesi sınırı içinde kalan Eğitim Sokak, yine yoğun olarak Roman vatandaşların ikamet ettiği bir yer. Alanda arazi çalışması, ziki, sosyal ve ekonomik yapıya ilişkin analiz çalışmaları ve mevcut planların ortaya konulmasına ilişkin çalışmalar yapılarak plan kararları oluşturuldu. Bölgede yapılan analiz çalışmaları sonrasında tespit edilen ve alan genelinde görülen tek bir bağımsız birimde birden çok ailenin yaşaması nedeniyle ortaya çıkan yetersiz konut stoğu sorunu da mevcut nüfus ve planlama nüfusu göz önünde bulundurularak yeniden ele alınmış, alandaki sosyo-kültürel ve ekonomik sorunların bertaraf edilebilmesi için gerekli plan kararların üretildiği ifade edildi. Riskli Alanın Yüzölçümü yaklaşık 2,68 hektar. Bölgede 29 adet bina, 43 adet ise bağımsız birim bulanıyor.  50 kişinin hak sahibi olduğu belgede yaşayan insan sayısı ise 194 kişi. 

AKÇAKAYRAN MEVKİİ

Akdurak Mahallesi sınırlarında Akçakayran Mevkii, yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen diğer bir bölge. Diğer iki bölge gibi, Akçakayran Mevkii de Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bir bölge. Halihazırdaki yapıların yalnızca yüzde 1,3'ü ruhsatlı yapı olduğu Akçakayran Mevkii’nde diğer yapılarda ise ruhsat bulunmuyor. Bölgenin mevcut ziksel şartların, olası bir afet durumunda can ve mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle yeni bir plan hazırlandı.  Akçakayran Mevkii’ndeki riskli Alanın Yüzölçümü yaklaşık 2,72 hektar. Bölgede 50 adet bina, 61 adet ise bağımsız birim bulanıyor.  32 kişinin hak sahibi olduğu belgede yaşayan insan sayısı ise 368 kişi.  Hazırlan planlar doğrultusuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bölgeler için proje hazırlayacak. Hazırlana proje doğrultusunda ise çalışmalar hızla başlayacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe