Kocaeli Ağrı dernekleri federasyonu kuruldu
Reklam

Kocaeli Ağrı dernekleri federasyonu kuruldu

Kocaeli Ağrı dernekleri federasyonu kuruldu. İlk yönetim toplantısı Tavşancıl sahil restoranda yapıldı.

Kocaeli Ağrı dernekleri federasyonu kuruldu

Kocaeli Ağrı dernekleri federasyonu kuruldu. İlk yönetim toplantısı Tavşancıl sahil restoranda yapıldı.

Kocaeli Ağrı dernekleri federasyonu kuruldu
07 Mart 2020 - 15:29

Dilovası Ağrılılar Derneğinin Kurucu Başkanı ve aynı zamanda 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ömer Yıldırım, Kocaeli’ndeki Ağrı Derneklerinden yetki alarak Federasyon çalışmalarını başlattı.
TAM YETKİ ALARAK RESMİ OLARAK KURULDU
Yapılan istişare sonucu Kocaeli Ağrılılar Derneği, Gebze Ağrılılar Derneği, Dilovası Ağrılılar Derneği, Darıca Ağrılılar Derneği ve Dilovası Taşlıçaylılar Derneği ile tam yetki alarak 27.02.2020 tarihinde Resmi olarak kuruldu.  Yönetimde şu kişiler yer alıyor; Kurucular; Ömer Yıldırım, Nihat Aba, Şefik Alparslan, Birol Yılmaz, Mehmet Tuğrul, Nesim Aydemir, Telat Aydemir, Fahrettin Genç, İsmail Yıldız, Mehmet Nuri Aktaş, Yusuf Toltar ve Bilal Kocabay.
İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI TAVŞANCIL’DA YAPILDI
İlk Yönetim Kurulu toplantısını Tavşancıl sahil restoranda yemekli bir toplantıyla gerçekleştirildi. Kocaelinde bulunan tüm Ağrılılar Dernekleri katılım sağladı. Çeşitli nedenler ve evrak eksiklikleri nedeniyle kurucu olamayan Körfez Ağrılılar Derneği, Dilovası Eleşkirtliler Derneği, Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği , Hereke  Kışladüzü Ağrılılar Derneği ve Çayırova Ağrılılar Derneği Başkanları ve Yönetim Kurulu arkadaşlarıyla birlikte Federasyona üye olacaklarını belirtti. Yönetim Kurulunda görev alarak federasyona tam destek vererek hemşerilerine hizmet edeceklerini ifade ettiler.
‘’ÇOK AMAÇLI FİZİKİ ALANA SAHİP OLACAĞIZ’’
KADEF Kurucu Başkanı Yıldırım toplantıyı yöneterek açılış konuşmasına başladı. Yıldırım; "Ülkemizin, bölgemizin ve Ağrı ilimizin kalkınmasında aktif yer alarak geleceği imar etmekte olan üretken insanlarımızın bir araya geldiği Sivil Toplum Kuruluşlarımızın (Ağrı Derneklerimizin) tek çatı altında buluşturmak üyelerimize katkı sağlamayı gerçekleştirmek için kamu, özel, tüzel ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacağız. Amacımız, Ağrı ilimizin küresel, sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasında etkili rol almaktır. -Yaşadığımız bölgede dar bölge milliyetçiğinden uzak diğer etnik ve yöre halklarıyla birlikte kültürel değerleri harmanlaştırarak toplumdaki entegrasyonu sağlamaktır amacımız. Yıldırım hemşerilerimizin daima iyi ve kötü günlerinde yanında olacaklarını belirtti. Kocaeli’nde yaşayan Ağrılı hemşerilerimizin devlet dairelerinde, eğitimde, bürokraside, toplumun her alanında yeterli vasıflara sahip olduklarını Federasyonumuzca takipçisi olarak tüm demokratik haklarına sahip çıkabileceklerini belirttiler. Yıldırım hemşerilerimizin bireysel alanda başarısının önemine vurgu yaptı. Toplumsal başarıyı da zirveye taşıyacaklarını belirtti. İkliminin sert, insanının mert olduğunu Selahattin Eyyübinin torunlarının vatanına, bayrağına ve ülkesine sevdalıdır Ağrılılar, dedi. Yıldırım ilk icraatını açıkladı. KADEFE merkezi yerde bir arsa alarak çok amaçlı fiziki bir mekana sahip olmanın adımlarını atacaklarını belirtti. Hemşerilerinin de kendilerini yalnız bırakmayacaklarına inancının tamdır ‘’dedi.
BAŞKANLAR FİKİRLERİNİ BEYAN ETTİ
Toplantıda bulunan Dernek Başkanları da fikirlerini de beyan ettiler dedi. Toplantının da Bayram havasında geçmesi gözlerden kaçmadı. Kocaeli’nde ilk defa Federasyonları olan Ağrılıların heyecanı dikkat çekti. Toplantı günün anısı için çekilen fotoğrafla son buldu.



YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe