KO-MEK’te kursiyerdi, usta öğretici oldu
Reklam

KO-MEK'te kursiyerdi, usta öğretici oldu

KO-MEK, verdiği kaliteli eğitimin ışığında, başarı öyküleri yazmaya devam ediyor

KO-MEK'te kursiyerdi, usta öğretici oldu

KO-MEK, verdiği kaliteli eğitimin ışığında, başarı öyküleri yazmaya devam ediyor

KO-MEK'te kursiyerdi, usta öğretici oldu
28 Kasım 2018 - 10:51

KO-MEK’te kursiyerdi, usta öğretici oldu
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, kursiyerlerine verdiği kaliteli eğitimle başarı öyküleri yazmayı sürdürüyor. KO-MEK’te eğitim alan birçok insan bu sayede iş bulma imkânı yakaladı. Bunun en güzel örneği ise bu eğitim döneminde yaşandı. Yaklaşık 16 yaşında KO-MEK kurslarına katılan ve burada kendini yetiştiren Burcu Dilek, seneler sonra bu eğitim kurumuna usta öğretici olarak döndü.
 
KO-MEK İŞ SAHİBİ YAPAR
Kentin halk eğitimine 15 yıldır kesintisiz ücretsiz eğitim hizmeti veren KO-MEK, bu sayede birçok kişinin iş sahibi olmasını sağladı. İstihdam branşlarında eğitim alan vatandaşlar, son derece rahat bir şekilde ve “vasıflı eleman” kimlikleriyle iş buldu. Bunların arasından çok sayıda kişi de kendi işini kurarak patron olmanın ayrıcalığını yaşadı.
 
KURSİYER OLARAK GELDİ, ŞİMDİ USTA ÖĞRETİCİ
Bu eğitim döneminde KO-MEK, bu defa kendi içinden, istihdam hamlesine anlamlı bir katkı sundu. Kandıralı Burcu Dilek, bir zamanlar kursiyer olarak girdiği KO-MEK’te usta öğretici oldu.
 
KO-MEK’E GELDİĞİNDE 16 YAŞINDAYDI
Burcu Dilek, 16 yaşında KO-MEK ile tanıştı. Yaşadığı Kandıra’da açılan KO-MEK kurs merkezine giden Burcu Dilek, burada yaklaşık üç yıl boyunca kuaförlük branşında eğitim aldı. Mesleğinin alt yapısını KO-MEK’te atan Dilek hanım, daha sonra Halk Eğitim Merkezlerine devam ederek buradan kalfalık ve ustalık belgelerini almaya hak kazandı.
 
MESLEĞİ KO-MEK’TE ÖĞRENDİM
KO-MEK’in hayatının dönüm noktası olduğunu kaydeden Burcu Dilek, “Çok genç yaşta KO-MEK ile tanıştım. Kuaförlük mesleğini burada öğrendim. Bana burada mesleğin her aşamasını öğrettiler ve en iyi şekilde yetişmemi sağladılar. Buradaki temel kuvvetli olduğu için de diğer aşamaları kolaylıkla geçerek kalfalık ve ustalık belgelerini aldım” dedi.
 
KURSİYERDİM, USTA ÖĞRETİCİ OLDUM
Burcu Dilek, ustalık belgesini alır almaz, KO-MEK’te usta öğretici olmak için başvurusunu yaptı. Dilek hanım, bir zamanlar kursiyer olarak geldiği KO-MEK kapısından usta öğretici kimliği ile girerek göreve başladı. Son derece mutlu olduğunu kaydeden Burcu Dilek, “Şimdi ben de usta öğreticilerimin bana olan ilgisi gibi kursiyerlerime kuaförlük mesleğini öğretiyorum. KO-MEK sayesinde ve buradaki eğitimle ben usta öğretici oldum. Bu bir hayal değil ve herkes yapabilir. Bu nedenle tüm gençleri KO-MEK kurslarına davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği