KO-MEK ilçe sergileri sona erdi
Reklam

KO-MEK ilçe sergileri sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının 12 ilçede gerçekleştirdiği ilçe sergileri, Körfez Kurs Merkezleri’nin eserlerinin vatandaşla buluşmasıyla sona erdi.

KO-MEK ilçe sergileri sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının 12 ilçede gerçekleştirdiği ilçe sergileri, Körfez Kurs Merkezleri’nin eserlerinin vatandaşla buluşmasıyla sona erdi.

KO-MEK ilçe sergileri  sona erdi
07 Mayıs 2019 - 11:26

Körfez İlçe sergisi açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, gönül belediyeciliğinin en önemli kilometre taşlarından birinin KO-MEK olduğunu söyleyerek, kursiyerlerden Halk Üniversitesi olan bu önemli hizmeti herkese duyurmalarını istedi.
 
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
Körfez KO-MEK İlçe Sergisi’nin açılışına Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın yanı sıra Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsü, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
KURSİYERDEN HEREKE HALISINA VERİLEN DEĞERE TEŞEKKÜR
Sergi açılış töreni öncesinde KO-MEK Müzik Grubu Usta öğreticileri konuklar için Kocaeli Türkülerini seslendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı kursiyerler adına Kezban Yakışan yaptı. Ev hanımı Kezban Yakışan konuşmasında, KO-MEK’te Hereke İpek Halısı Dokuma branşı açıldığını duyduğunda çok mutlu olduğunu ve hemen bu branşa kayıt yaptırdığını söyledi. Genç kızlığında Hereke Halısı dokuduğunu söyleyen Yakışan, “Benim gençliğimde ipek halı dokuması yaygındı ve hemen hemen her evde dokunurdu ve büyük bir gelir kapısıydı” dedi. Kursiyer daha sonra bu önemli halının değerinin unutulmaya başlandığını söyledi. Ancak KO-MEK’in yeniden Hereke Halısına gereken değeri verdiğini ve kurs açtığını kaydeden Kezban Yakışan, “Kültür mirasımıza yeniden sahip çıkan ve bize bu fırsatı veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

 
BAŞKAN SÖĞÜT’TEN KO-MEK TEŞEKKÜRÜ
Sergi açılışında bir konuşma yapan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, KO-MEK’in her geçen gün büyüyerek yoluna devam ettiğini,  Körfez ilçesinde on binleri aşan rakamlara ulaşıldığını söyledi. KO-MEK’in sosyal alandaki en önemli hizmetlerden biri olduğunu anlatan Başkan Söğüt, KO-MEK’in el becerilerinin yanı sıra, meslek kurslarıyla ara eleman ihtiyacını karşıladığını ifade etti. Başkan Söğüt, “Bu önemli hizmeti Kocaeli’nde gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve önceki dönem başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
TARİHİ MİRASA KO-MEK SAHİP ÇIKIYOR
Başkan Söğüt, KO-MEK’in insan hayatına yönelik önemine değinerek, “Bu kurslarda yeni kardeşlikler, birliktelikler oluşuyor. Körfez’de 4 merkezde KO-MEK faaliyet gösteriyor. Bu kurslara vatandaşlarımız ilgi ile katılıyor. Hereke halısı gibi branşlara katılıyorlar. Unutulmaya yüz tutmuş tarihi mirasımıza KO-MEK’le sahip çıkıyoruz. Bu anlamda önemli bir görev gerçekleştiriliyor. Bu nedenle tüm yöneticilere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu kurs merkezlerin artmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
KO-MEK İSTİHDAMA KATKI SUNUYOR
Başkan Söğüt, KO-MEK’in istihdam branşlarına dikkat çekerek, “İstihdam branşları vatandaşlarımızın iş bulmasında ve ara eleman açığının kapanmasında önemli rol oynuyor. El becerileriyle ortaya çıkan ürünlerin istihdama katkı sunmasını arzu ediyoruz. Bunların satılıp ev ekonomisine katkı sunmasını istiyoruz” dedi.
 
BUGÜN KO-MEK’İN BAYRAMI
Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ün ardından törende son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak yaptı. Çakmak, sözlerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileterek başladı. Körfez İlçe Sergi açılışının diğer ilçe sergilerinde olduğu gibi bir bayram anlamı taşıdığına vurgu yapan Çakmak, kursiyerlere seslenerek,  “Bugün sizin, el emekleriniz,  göz nurlarınız ve KO-MEK’te görev yapan hocalarımızla ortaya koyduğunuz eserlerin sergilendiği gün bir anlamda KO-MEK’in bayramıdır” dedi.
 
15 YILDA YARIM MİLYON İNSAN
Konuşmasında KO-MEK’in rakamlarla ulaştığı kursiyer sayısına değinen Başkan Vekili Çakmak, “Halk Üniversitesi KO-MEK kuruluşundan bu yana geçen 15 yıl içinde yarım milyon insana ulaşmış. Sadece Körfez İlçemizde, ilçe nüfusumuzun neredeyse yüzde 20’sine ulaşılmış. Bundan sonraki zaman içinde talep artarak devam ediyor. Bu büyük bir mutluluktur. Bu işe emek veren, baştan beri kuran, yetiştiren herkese, değerli usta öğreticilerimize, hocalarımıza ve bilhassa da el emeğini, göz nurunu hiç eksik etmeden, her biri şaheser eserlere imza atan, bu güzelliğe katkı sunan değerli kursiyerlerimize kutlu olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
Başkan Vekili Yaşar Çakmak konuşmasında yeni dönemde tevazu ve samimiyetle halka hizmet etmeye söz verdiklerini anlattı. Bundan önce de aynı bakış açısıyla hizmetlerin sürdüğüne vurgu yapan Çakmak, “Her şeyi sizlerle beraber görüşeceğiz, konuşacağız, birlikte ve sizlerin talepleri doğrultusunda bir takım hizmetler yapacağız” dedi. Çakmak bu aşamada sözü KO-MEK’e getirerek, Halk Üniversitesinin gönül belediyeciliğinin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi. KO-MEK’te farklı branşlarda vatandaşların eğitim aldıklarını anlatan Çakmak, “Bunun yanı sıra bu kurslara katılan vatandaşlarımız, saygıyı, sabrı, emek vermeyi, verdiği emeğin takdirini ve teşekkürünü öğreniyor. Hep beraber kaynaşıyoruz, kardeş oluyoruz, hemşehri oluyoruz. Bu bakımdan bu çalışmaları belediye yönetimi olarak son derece önemsiyoruz” dedi.
 
ÇAKMAK’TAN KURSİYERLERE ANLAMLI İSTEK
Başkan Vekili Çakmak konuşmasının son bölümde kursiyerlerden anlamlı bir istekte bulundu. Kursiyerlere seslenen Çakmak, “Lütfen KO-MEK başta olmak üzere Belediyenin güzel hizmetlerini komşularınıza aktarın. Onları da bu güzelliklere dahil etmeye çalışalım. Ulaşamadığımız hiçbir insan kalmasın. Kapısını çalmadığımız, gönlünü kazanmadığımız kimse kalmasın, Körfezimizi ve tüm ilçelerimizi, belde-i emin yapalım. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi, samimiyetimizi, gayretimizi, daim eylesin” dedi.
 
KO-MEK BOHÇASI EVLENECEK KURSİYERE VERİLDİ
Konuşmanın ardından geleneksel olarak KO-MEK Bohçası takdimi gerçekleştirildi. Bu yaz evlenecek olan KO-MEK kursiyerine bohçası Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt tarafından hayırlı olsun dilekleriyle verildi. Törende ayrıca Ahşap Boyama Branşı usta öğreticisi Gürel Kural da Başkan Vekili Çakmak’a ahşap boyama tekniği ile boyanmış bir sandık hediye etti.
 
ESERLERİ İNCELEDİLER
Bohça ve hediye takdiminin ardından Başkan Vekili Çakmak, protokol ve halkın katılımıyla kurdeleyi keserek Körfez İlçe Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile birlikte sergi alanına geçen Başkan Vekili Yaşar Çakmak, burada kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini inceleyerek emeklerinden dolayı kendilerini kutladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU