KO-MEK annelerinin gözü arkada değil
Reklam

KO-MEK annelerinin gözü arkada değil

KO-MEK Çocuk Oyun Odaları, anne kursiyerlerin en büyük yardımcısı.

KO-MEK annelerinin gözü arkada değil

KO-MEK Çocuk Oyun Odaları, anne kursiyerlerin en büyük yardımcısı.

KO-MEK annelerinin gözü arkada değil
21 Aralık 2018 - 10:08

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının yaklaşık üç yıl önce hayata geçirdiği çocuk oyun odaları anne kursiyerlerin en büyük yardımcısı haline geldi. Çocuklarıyla kurs merkezlerine gelen anneler, evlatlarını bu merkezlerdeki çocuk oyun odalarına teslim ettikten sonra gönül rahatlığı ile eğitimlerini alabiliyor. KO-MEK’in 26 kurs merkezinde çocuk oyun odası bulunuyor.
 
3-6 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN
Çocukları sebebiyle KO-MEK kurslarına devam edemeyen anneler, fiziki durumu uygun olan kurs merkezlerinde açılan çocuk oyun odaları sayesinde gönül rahatlığı ile eğitimlerine devam edebiliyor.  Çocuklara, oyun odalarında alanında uzman eğitmenler refakat ediyor. Çocuk oyun odalarına 3-6 yaş arasındaki çocuklar kabul ediliyor.
 
DEĞERLER EĞİTİMİNDEN DRAMA EĞİTİMİNE
Çocuk oyun odalarında çocuklara değerler eğitiminden, drama eğitimine kadar geniş bir yelpazede eğitim veriliyor. Oyun odaklı eğitimlerde, çocuklar hem öğreniyor hem oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.
 
ANNENİN AKLI ÇOCUĞUNDA KALMIYOR
Anneler, sabah eğitim alacakları merkezlere çocuklarıyla birlikte geliyor. Kursiyer anne ilk olarak çocuğunu eğitim aldığı aynı bina içindeki çocuk oyun odası personeline teslim ediyor. Anne daha sonra eğitim alacağı dersliğe geçiyor. Çocuk bu sırada görevli personel gözetiminde ve diğer yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli bir eğitimin içine giriyor.
 
ANNENİN ŞANSI
Çocuk oyun odası sayesinde gözü arkada kalmayan ve eğitimine devam etme şansı bulan annelerden biri de Tülay Tezer. Ev hanımı olan Tülay Tezer, çocuk oyun odası sayesinde KO-MEK’teki eğitimine devam edebiliyor. Çocuk oyun odasının kendisi için büyük bir şans olduğunu anlatan Tülay Hanım, “Sabah kızımla birlikte Gündoğdu KO-MEK kurs merkezine geliyorum. İlk olarak kızımı aynı bina içindeki çocuk oyun odasına teslim ediyorum. Hiçbir şekilde gözüm arkada kalmadan dikiş bölümündeki branş dersine geçiyorum. Kızımla aynı ortamdayım. Bir anne için güven duygusu çok önemli. O da ben de sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli fırsat için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. Tülay Hanım, 3-6 yaş arasında çocuğu olan tüm anneleri KO-MEK’e davet etmeyi de ihmal etmedi.
 
EĞİTİM VE EĞLENCE
Çocukların oyun odalarında kaliteli ve eğlenceli vakit geçirdiklerini anlatan yetkililer, “Oyun odalarımızda 36-72 ay çocuklarının psiko-motor gelişim ve küçük-büyük kas özelliklerine göre etkinlikler düzenliyoruz. Eğlenirken öğrenmelerine önem veriyoruz. Çocuklarımızı bize emanet eden annelerin gözü arkada kalmıyor. Onlar da rahat bir şekilde eğitimlerine devam ediyor. 3-6 yaş arasında çocuğu olan tüm anneleri Çocuk oyun odalarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor