Katırcıoğlu’ndan önemli açıklama!
Reklam

Katırcıoğlu'ndan önemli açıklama!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulunda HDP Grup önerisi üzerine söz aldı. Katırcıoğlu, Devletin kadına yönelik şiddeti önleme yükümlülüğüne dair konuşmasında Şiddet, cinsiyetten öte, bir insana bakış meselesi, insana verilen değer meselesidir ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu'ndan önemli açıklama!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulunda HDP Grup önerisi üzerine söz aldı. Katırcıoğlu, Devletin kadına yönelik şiddeti önleme yükümlülüğüne dair konuşmasında Şiddet, cinsiyetten öte, bir insana bakış meselesi, insana verilen değer meselesidir ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu'ndan önemli açıklama!
31 Mayıs 2019 - 11:27

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önceki günkü oturumunda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Devletin kadına yönelik şiddeti önleme yükümlülüğü ile cep telefonlarıyla oynayan çocukların gördükleri zararları anlattı.

Katırcıoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Şiddet, tarihin ilk günlerinden beri bir insanlık sorunu. Şiddet, cinsiyetten öte, bir insana bakış meselesi, insana verilen değer meselesidir. Bu meselenin sadece ülkemizin değil, gelişmiş ülkelerin de sorunu olduğunun altını çizmek isterim. Yapılan araştırmalar, maalesef, şiddeti uygulayanların eğitim düzeyiyle, maddi geliriyle, makamıyla, mevkisiyle ilişkisinin olmadığını ortaya koyuyor. Çok iyi eğitimli insanların bile sistematik olarak şiddet uyguladığını ne yazık ki üzülerek görüyoruz.”

CEZALAR YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, kadınla ilgili problemleri siyaset üstü, ideoloji üstü, vicdani bir mesele olarak ele alındığını aktaran Katırcıoğlu sözlerine şöyle devam etti. “Aslında, buradan neler yaptığımıza değinmek istemiyordum ama hafızamızı biraz tazelemek, biraz hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik ki birçok Avrupa ülkesinde olmayan bir düzenlemeydi. Başka ne yaptık? Ki çok önemsiyorum, Türk Ceza Kanunu'nda tecavüzcüsüyle evlendiğinde yapılan indirimi ortadan kaldırdık, cezayı beş yıldan on altı (16) yıla çıkarttık. Töre cinayetlerine son verdik. Aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi, 6284 no’lu kanunu'muz, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili kanuni düzenleme ŞÖNİM'lerimiz, konukevlerimiz, ALO 183, Sosyal Destek Hattımız, İçişleri Bakanlığımızın Kadın Acil İhbar Destek Sistemi, KADES, Bakanlığımızın müdahil olduğu davalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ki devrim niteliğindedir” dedi.

ÇOCUKLARI SANAL DÜNYA İEL BAŞ BAŞA BIRAKMAYIN

Bir anne ve bir anneanne olarak öncelikle ailelerimize, annelerimize, babalarımıza seslenmek istiyorum diyen Katırcıoğlu, konuşmasında ailelere şöyle seslendi; “Masum çocuklarımızın ellerine tutuşturduğumuz telefonlar, tabletler vesaire onların maruz kaldığı ya da oynadığı masum diye düşündüğümüz çizgi filmlerin, oyunların neler içerdiğine, dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ufak bir hatırlatma yapacak olursam, Basit bir oyunda aşama atlayabilmesi için ufak bir canlının başına vurması gerekiyor çocuğumuzun, şiddeti daha buralardan adım adım öğreniyor, maalesef…”

TELEVİZYONLAR ŞİDDET’İ ÖZENDİRİYOR

Ülkemizde Şiddet ’in televizyonlarda haberleştirme dili ile ilgili şikâyetini dile getiren Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasında Medya yöneticilerine seslendi, “Medyaya seslenmek istiyorum, KEFEK Komisyonumuzun altında medyayla ilgili bir alt komisyon var, çok güzel bir rapor, incelemenizi tavsiye ederim. Orada şiddetin haberleştirilme diliyle ilgili, şiddeti haber yapma şekli ile ilgili detayları anlatıyor. Böyle bir ortamda şiddetin öğretildiğini, özendirildiğini, bunu görerek büyüyen başta kız çocuklarında özgüven eksikliği, erkek çocuklarında şiddeti kendine hak görmeyi içselleştirerek büyüdüğünü görüyoruz.”

TÜRKİYE GEMİSİNİN YOLCUSUYUZ

Ülkemiz, milletimiz, vatandaşımız bizim en önemli değerimiz, gücümüz, varlığımız, bunlar bizim en kıymetli değerlerimiz; bu konuda eksiksiz, yanlışsız, "ama"sız, "fakat"sız, "lakin"siz  yaklaşmamız, topyekûn milli seferberlik anlayışı ile ele almamız gerekir diyen Katırcıoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı. “Ben burada Medyanın, ailelerin, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin, toplumu oluşturan her unsurun, kısaca hep birlikte bu meselede bütüncül bir yaklaşımla, samimiyetle, inançla, faydalı olmayı düşünerek bir araya gelip bir an önce çözüm üretmemiz gerekiyor. Tüm toplumsal meselelerde olduğu gibi ülke menfaatlerimizde de birleşelim diyorum, çünkü hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız diyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe