Kartepe Zirvesi, Mecliste
Reklam

Kartepe Zirvesi, Mecliste

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kartepe Zirvesi hakkında bilgiler vererek Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

Kartepe Zirvesi, Mecliste

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kartepe Zirvesi hakkında bilgiler vererek Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

Kartepe Zirvesi, Mecliste
07 Kasım 2018 - 11:27

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı gündem dışı konuşmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi’nden bahsetti. İlki 2017 yılında yapılan ‘’15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu’’ konulu Kartepe Zirvesi’ninentelektüel dünyanın yeni buluşma adresi olduğunu belirten Milletvekili İlyas Şeker, ‘’Göç, Mültecilik ve İnsanlık’’ konulu ikinci Zirve’den de övgüyle bahsetti. Konuşmasına, “Göç, bütün dünyanın, insanlığın meselesidir” diyerek başlayan Şeker, “Türkiye, bu meselenin; insani, ahlaki ve teknik çözümü için her alanda inisiyatif almıştır, almaktadır” dedi.
 
 
KARTEPE ZİRVESİ DÜNYA GÜNDEMİNDE YERİNİ ALDI
İşlenen konularıyla Kartepe Zirvesi’nin dünya gündeminde yerini aldığından bahseden Milletvekili Şeker, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kartepe Zirvesi 2018’e ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere toplam 30 ülkeden bilim adamı ve akademisyenlerin katıldığını belirtti. Ayrıca Zirve’de konuşma yapan önemli isimlerin nelerden bahsettiğini kısa cümlelerde TBMM’de milletvekilleriyle paylaşan Şeker şunları söyledi:
 
ZİRVE’DEKİ KONUŞMALARDAN ALINTI YAPTI
“Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Zirvesi’nde insanlığın, toprağına sıkıca tutunmasının yollarını arayacağız diyerek Zirve’nin ana temasını vurguladı. Zirvenin onursal başkanlığını üslenen Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ise günümüz dünyasında herhangi iki ülke arasında mevcut bir savaş bulunmadığını ve buna rağmen 2. Dünya Savaşı’ndaki rakamlardan bile daha büyük bir göçle karşı karşıya kaldığımızı belirtti. Bir diğer önemli ismimiz olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da, ‘Türkiye, göç meselesinde tecrübesini, vicdanını ve rasyonel aklı ortaya koymaktadır’ diyerek ülkemizin göç konusuna bakış açısını gösterdi
PAPANDREU’NUN KONUŞMASINDAN ÖRNEK VERDİ
Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu’nun ‘Göç sorunu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın tercih ettiği üzere, duvar örmek gibi yöntemlerle çözülemeyecek bir sorundur’ sözleri de Zirve’ye damga vurdu. Ayrıca AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, “Türkiye’nin muazzam başarısı olmasaydı, dünya bugün çok daha büyük bir krizle karşı karşıya kalacaktı” sözleriyle ne kadar büyük bir iş yaptığımızın farkına vardık. Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü de, “Kartepe Zirvesi’yle Kocaeli, insanlığın sesinin yükselmesine zemin hazırlıyor” diyerek ilimizi onurlandırdı. Yunanistan Göç Bakanı Vıstas, ‘Türkiye'yi dikkate almadan, iş birliği kurmadan mülteci sorununu çözmek söz konusu değildir’ diyerek Türkiye’nin coğrafi önemine dikkat çekti.
 
BAŞKAN KARAOSMANOĞLU VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
Zirve’de konuşan bir başka konuşmacı olan Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya bölge teşkilatı Eş Başkanı Mohamed Saadie’de ‘Türkiye'de mültecilerle ilgili alınan kararlar milyonlarca Suriyeli’nin hayatını kurtardı’ sözleri ile bizleri onurlandırdı. Son olarak Kartepe Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da 'Mesele ekonomik ve siyasi bir mesele değildir. Mesele insani ve ahlaki bir meseldir’ diyerek dünya üzerinde yaşanan büyük sorunların Zirve’de dile getirildiğini aktardı. Bende sizlere aktardığım bu bilgiler ışığında, etkili organizasyonlarla insanlığa ve gelecek nesle hizmet eden başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm ekibini kutluyorum.”
 
 
KÜRESEL ZİRVE
Göç, Mültecilik ve İnsanlık”  Kocaeli Zirvesi 2018’de, 3 gün boyunca 30 ülkeden, 360 bilim, medya ve siyaset insanıyla, insanlığın en yakıcı meselesini; Göçü, Mülteciliği ve İnsanlığı çok farklı açılardan ele alındı. Zirveye AB ve Birleşmiş Milletler’e bağlı kurumlar temsilci gönderirken 2 Çalıştay, 1 Açılış Oturumu, 44 Panel, 9 Vaka Kritik, 12 Akademik Panelde; göç, mültecilik ve insanlık bütün boyutlarıyla tüm yönleriyle masaya yatırıldı. AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan Eski Başbakanı George Papandreu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Irene Vojackova Sollorano gibi üst düzey isimler katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’