Karataş; “İslam’ın 5 şartı tüm dinlerde...
Reklam

Karataş; “İslam’ın 5 şartı tüm dinlerde vardır”

11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluşan Mustafa Karataş, “Ramazan’ın tadını almaya heyecan duyuyorsak cennetin kapıları bize açılmıştır” dedi 

Karataş; “İslam’ın 5 şartı tüm dinlerde vardır”

11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluşan Mustafa Karataş, “Ramazan’ın tadını almaya heyecan duyuyorsak cennetin kapıları bize açılmıştır” dedi 

Karataş; “İslam’ın 5 şartı tüm dinlerde vardır”
05 Mayıs 2019 - 13:26

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda hadis kürsüsü profesörü Mustafa Karataş, sevenleriyle buluştu. Uluslararası Fuar Merkezi’nde Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda söyleşisini gerçekleştiren Karataş, “Ramazan ayının tadını almaya heyecan duyuyorsak, cennetin kapıları da bize açılmıştır. Oruç, tutmak anlamına gelir. Ramazan ayında tutulan orucumuz bütün dinlerde vardır. Yani İslam’ın 5 şartı da tüm dinlerde vardır” dedi.
 
“RAMAZAN GELDİĞİ ZAMAN CENNET KAPILARI AÇILIR”
Birçok kitap yazan ve son olarak 2018 yılında “En Etkili 300 Dua” adlı kitabını çıkaran Mustafa Karataş, “Kâinatı yoktan var eden, bizlere âlemler içerisinde eşrefi mahlûkat olarak hayat veren ve bugün burada bizleri bir araya getiren Allah’ımıza şükrediyorum” diyerek konuşmasına başladı. Kocaeli Kitap Fuarı’nı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek devam eden Karataş, Mesnevi’den bir hikâye anlattı. Karataş, “Ramazan geliyor ama Müslümanlar inananlar için geliyor. Ramazan geldiği zaman cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar zincire vurulur. Cehennemin kapısı kapatılmış ama kapı kötülere her zaman açıktır” diye konuştu.
 
“RAMAZAN’IN TADINI ALMAYA HEYECAN DUYMALIYIZ”
Karataş, ‘’Ramazan ayının tadını almaya heyecan duyuyorsak cennetin kapıları da bize açılmıştır. Oruç, tutmak anlamına gelir. Kuran-ı Kerim’de de korunma olarak anlatılmıştır. İslam’ın 5 şartı tüm dinlerde de vardır. Tahrip olan dinler sebebiyle Allah’ımız en son Kuran-ı Kerim’i bizlere gönderdi ve kıyamet gününe kadar sürecek olan dinimizi bizler de Müslümanlar olarak öğrenmiş olduk. Ramazan ayı da onun için Müslümanlara emredilmiş bir ay olmuştur” şeklinde konuştu.
 
“RAMAZAN AYI KÖTÜLÜKLERİN DE KAPILARINI KAPATIR”
Karataş, ‘’Haram işlemekten korunmanız için oruç farz kılınmıştır. 11 ay uyku, yeme içme, ibadet düzenimiz başka ama Ramazan ayı geldiğinde biz çok farklı bir dönemden geçeriz. Planımızın hepsi değişir. Nefsimizin 11 ay boyunca istediğini alması istediğini bırakması normaldir ama Ramazan ayında buna bir dur deriz. Bu ay nefsimize artık durmak zorundasın deriz. Bir örnekle anlatayım sizlere bir erkek askere gittiğinde 3 ay geçtiğinde o zorluklardan geçtiği için nefis insana şöyle söyletir; ‘Ben herhalde asker doğdum.’ Yani nefis bu duruma ayak uydurur. Ramazan ayında da artık nefsimize aç kalacaksın dediğimizde buna uyum sağlayacaktır. Kendi malına dokunamayan bir nefis başkasının malına dokunur mu? Dokunmaz tabiki, işte bu da kötülüklerin yolunu da kapatıyor Ramazan ayı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU