Karaosmanoğlu,  oklavayla hamur açtı,...
Reklam

Karaosmanoğlu,  oklavayla hamur açtı, gözleme yaptı

Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nun Bahar Şenliği’ne katılan Başkan Karaosmanoğlu, öğrenci velisi kadınlarla hamur açıp, gözleme yaptı

Karaosmanoğlu,  oklavayla hamur açtı, gözleme yaptı

Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nun Bahar Şenliği’ne katılan Başkan Karaosmanoğlu, öğrenci velisi kadınlarla hamur açıp, gözleme yaptı

Karaosmanoğlu,  oklavayla hamur açtı, gözleme yaptı
16 Mayıs 2018 - 12:05

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halk oyunları ve spor gösterileriyle Okuryazarlık Seferberliğinin belge töreninin yapıldığı Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği Bahar Şenliğine katıldı. Köy Müzesi ve Kültürümüz Sergisi, Milli İrade Köşesi, Satranç ve Akıl Oyunları Salonu ve Z-Kütüphane’nin açılışını da gerçekleştiren Karaosmanoğlu, Resim Sergisi’ni de gezdi. İzmit Kaymakam’ı Ersin Emiroğlu’nun da yer aldığı etkilinlerde bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Yarbay Refik Cesur İlkokulu idarecilerini, öğretmenlerini ve Okul Aile Birliği’ni yürekten kutluyorum. Gönüller bir olunca ortaya ne güzel eserler ve hizmetler ortaya çıkıyor. Çocuklarımızın ufuklarını açmayı ve geçmişe yolculuk yapmalarını sağlayan Bahar Şenliği, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine de katkı sunmaktadır” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARINA DİREKT ETKİ EDECEKTİR”

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Din-Vatan-Millet uğruna hayatlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerin ve “Kudüs'te yaşanan saldırılar ile bu saldırılar sonrası yaşanan katliam nedeniyle Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, tüm şehitleri saygıyla anmak için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan Yarbay Refik Cesur İlkokulu Bahar Şenliği’nde konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımıza hoş bir vakit geçirmek ve öğretmen-veli-öğrenci bağlarını güçlendirmek, geçmişle günümüz arasında köprü kurmak amacıyla hazırlanan bu sosyal projeyi çok önemsiyorum. İnanıyorum ki; ortaya çıkan enerji öğrencilerimizin başarılarına direkt etki edecektir” ifadelerini sarf etti.

 

“KÜTÜPHANEMİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR İHTİYACA CEVAP VERECEK”

Yarbay Refik Cesur İlkokul Müdürü Kerim Öz’den verilen eğitim hakkında bilgi de alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ile birlikte okulu gezerek faaliyete giren Satranç ve Akıl Oyunları Salonu ve Z-Kütüphane’nin açılışını da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği töreninin de yapıldığı Bahar Şenliği’nde okuma yazma öğrenen vatandaşlara da belgeleri verildi. Yarbay Refik Cesur İlkokul Müdürü Kerim Öz, Bahar Şenliklerine katılmaları ve okullarına verdikleri katkılar nedeniyle de Başkan Karaosmanoğlu’na ve Kaymakam Emiroğlu’na ayrıca teşekkür etti. Z Kütüphaneyi çok beğenen ve emekleri geçen herkesi kutlayan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızın zamanlarını doğru kullanmada bu kütüphanemiz çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Öğrencilerimiz kitabı sevecek ve onun renkli dünyalarında yolculuk etme şansını yakalayacak. Çocuklarımızı kitaplarla buluşturmada eğitim kadrolarımıza, yerel yönetimlere, devletimizin kurumlarına ve özellikle velilerimize büyük görev düşüyor” açıklamasını yaptı.

 

ÇOCUKLARIMIZI SAHİPLENME HAREKETİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Yarbay Refik Cesur İlkokulu Müdürü Kerim Öz ve tüm öğretmenlere Bahar Şenliği ve eğitimde bu güzellikleri ortaya çıkaracak fedakârlıkları yaptıkları için teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bahar Şenliği kapsamında Köy Müzesi ve Kültürümüz Sergisi ile Milli İrade Köşesi’ni de gezdi. Eğitimin azim ve kararlılıkla yapılmasının öneminde değinen Karaosmanoğlu, “Okulumuzda velilerle okul idaresinin uyumunu görmek beni mutlu etmiştir. Yarbay Refik Cesur İlkokulu’ndaki herkesin eğitimi ve çocuklarımızı sahiplenme hareketini takdirle karşılıyorum. İnşallah daha büyük güzellikler bu okulumuzda yaşanacak ve bu çocuklarımızın arasından Türkiye’nin geleceğine damga vuracak nesillerin yetişeceğine yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ÖĞRENCİLERE GÖZLEME YAPTI

Başkan Karaosmanoğlu, şenlik alanını dolaşırken öğrenciler için gözleme hazırlayan velilerle de bir araya geldi. Annelerin uzattığı oklavayla hamur açan Başkan Karaosmanoğlu, öğrenciler için peynirli gözleme yaptı. Kadınlar Başkan Karaosmanoğlu’nun hamur açma işinde de çok başarılı olduğunu dile getirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği