Karaosmanoğlu, ‘’Kızılay ve Yeşilay...
Reklam

Karaosmanoğlu, ‘’Kızılay ve Yeşilay toplumun nüvesidir’’

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Yeşilay ve Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, ‘’Kızılay ve Yeşilay toplumun nüvesidir’’

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Yeşilay ve Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, ‘’Kızılay ve Yeşilay toplumun nüvesidir’’
08 Kasım 2018 - 09:44

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Yeşilay Şube Başkanı Muhammed Yasir Gürbüz ve Gebze Kızılay Kan Merkezi Başkanı Oya Tuncel ile yönetimlerini ziyaret etti. Yeşilay’ın ve Kızılay’ın toplumun çok önemli nüvesi olduğunu ziyaretlerde ayrı ayrı ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Türk Kızılay’ı, “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla 1868 yılında kurulmuş ve zamanla tüm mağdurların ve mazlumların umudu olmuştur. Bugün de bu misyonu sürdüren Kızılay hiçbir ayrım gözetmeksizin insanın acısını önlemeye ve hafifletmeye çalışmaktadır” dedi.
 
“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”
“Bir milletin en büyük hazinesi, ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillere sahip olmasıdır” diyerek gerçekleştirdiği Gebze Yeşilay Şubesi’nde de evlatlarımız ne kadar sağlıklı olursa ülkemizin geleceği o kadar aydınlık olur vurgusu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin alkol, içki, uyuşturucu, sigara ve tüm zararlı alışkanlıklardan korunması ülkemizin istikbali açısından çok önemlidir. Bu konuda her türlü farkındalık çalışmasına destek oluyor, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Özellikle gençlik çalışmalarımızda neslimizin geleceğe güvenle bakmasını önleyecek bu tür zararlı alışkanlıklar başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Yeşilay derneğimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için verdiği çalışmaları da takdirle karşılıyorum” açıklamasını yaptı.
 
“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ, VERMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”
İnsan hayatını ve sağlığını korumak,  insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı,  işbirliğini geliştirmek amacıyla hizmetlerini sürdüren Türk Kızılayı’nın geldiği bugün kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer aldığının ifade edildiği ziyarette,  150 yıllık bilgi birikimi ve  tecrübesiyle  ihtiyaç  sahiplerine  yardım elini uzatan Türk  Kızılay’ın,  yaşanan  her  afette,  her  önemli  hadisede,  mağdurların  ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı haline geldiği de vurgulandı. Kan Bağışının da çok önemli olduğunun belirtildiği görüşmede, Kocaelilerin kan bağışlamak için Kızılay Kan Merkezleri’ne müracaat etmelerini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kızılay’a ve aynı amaca hizmet eden kurumlarımıza halkımızla birlikte sahip çıkmalıyız. Büyükşehir olarak bu gibi kurumlarımıza her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaretler çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği