KAR-MEK yıl sonu sergisi açıldı
Reklam

KAR-MEK yıl sonu sergisi açıldı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK yılsonu sergisi açıldı.

KAR-MEK yıl sonu sergisi açıldı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK yılsonu sergisi açıldı.

KAR-MEK yıl sonu sergisi açıldı
14 Haziran 2019 - 10:26

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK Yılsonu sergisi Ataevler Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılış öncesinde hazırlanan eserler protokol üyeleri tarafından gezildi. KAR-MEK yılsonu sergisi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlarken, Kartepe Halk Eğitim Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.
 
PROTOKOL TAM KADRO
KAR-MEK sergisi açılışına Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun, Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman, Garnizon Komutanı Kadir Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Aksakal, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Erol Arutan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Özdemir, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra ilçe protokolünden çok sayıda bürokrat ve Kartepeli katılım sağladı.
 
PROGRAMDA İŞARET DİLİ KULLANILDI
Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen ve farklı branşlarla yaşama renk katan KAR-MEK, bu yıl engelli vatandaşları da unutmadı. İşitme engelli vatandaşların mağduriyetini azaltmak için işitme dili kurslarını hayata geçirdi. Kursun eğitmenliğini yapan Özgür Gökdağ sahnede protokol konuşmaları sonrasında işaret dili kullanarak farkındalık oluşturdu.


 
KAR-MEK’TEN EKONOMİYE KATKI
İstihdama yönelik açtığı branşlarla binlerce vatandaşa eğitim veren KAR-MEK, kursiyerlerinin açtığı iş yerleri ile hem üretime hem de işsizliğin azalmasına katkı sağladı. KAR-MEK’te edindiği bilgi ve tecrübeler ile yaptığı eserleri kazanca dönüştüren ve aile ekonomisine katkı sağlayan filografi kursu kursiyeri Birsen Ardiç söz alarak teşekkürlerini sundu.
 
12 BİN 802 VATANDAŞ KAR-MEK’TE EĞİTİM GÖRDÜ
KAR-MEK yılsonu sergisinde açılış konuşmasında Kartepe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan “Kartepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği’nde Kartepe’de sadece bu yıl 666 kurs merkezinde 12 bin 802 vatandaşımıza eğitim verdik” dedi.
 
GERÇEK ANLAMDA İLÇE OLUYORUZ
Yoğun alkış içerisinde kürsüye gelen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Binlerce kursiyerimiz burada bir çok branşta eğitim almaktadır. Ne mutlu ki ilgiyle katılan kursiyerlerimiz var. Ekonomik katkının yanı sıra kendilerini de geliştiriyorlar. Eğitimiyle, kalkınmasıyla, bölgesine yakışan bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz. Son 10 yılda Kartepe ilçemiz çok önemli bir mesafe almıştır. Yoğun bir yağış oldu. Bu kadar yoğun olmamasına karşın sel baskınları olmaktaydı. Şimdi ise daha yoğun bir yağışlarda sel baskınları olmuyor. Yapılan alt yapı yatırımları sonucunu veriyor” açıklamasında bulundu.
 
MARKAMIZ KARTEPE’DİR
Sözlerine devam eden Belediye Başkanı Kocaman “Üniversite öğrencisi kadar çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Meslek edindirme kursları gelişmemize çok önemli katkı vermektedir. Siz ben varım dedikten sonra ben sonuna kadar sizinle birlikteyim. Ürettiklerimiz marka olmalıdır. Markamız olan Kartepemizi en iyi duruma getirmeliyiz. Önceliğimiz kadınlarımızdır. Bu enerjiyi sizlerden alıyoruz. Sizlerden isteğim birbirinizden ayrılmayın. Bizim her zaman desteğimiz olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
HER MAHALLEYE ULAŞACAĞIZ
Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun da “Kartepe’de yaşayan hemşehrilerimize en iyi şekilde eğitim verilmektedir. En uzak mahallelerimize kadar sergilerimiz açılacaktır. Kartepe Belediyesi tarafından çok ciddi katkılar verilmektedir. Hep birlikte halkımız için çalışıyoruz. Kartepe Belediye Başkanımız M.Mustafa Kocaman ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdeleyi keserek sergiyi gezdiler.    
 

 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor