KAISİAD, iç pazara yönelecek
Reklam

KAISİAD, iç pazara yönelecek

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği, SEKA Park’ta kahvaltıda buluştu. Dernek üyeleri, ilimiz ekonomisine katkı sunmak için iç pazara yöneleceklerini belirtti.

KAISİAD, iç pazara yönelecek

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği, SEKA Park’ta kahvaltıda buluştu. Dernek üyeleri, ilimiz ekonomisine katkı sunmak için iç pazara yöneleceklerini belirtti.

KAISİAD, iç pazara yönelecek
18 Kasım 2019 - 10:45

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği’nin aylık kahvaltı programı SEKA Park’ta gerçekleştirildi. Kahvaltıya Kars, Ardahan, Iğdırlı işadamlarının yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi Başkanı Öztekin Kaşukçi, Öztekin Bursa KAISİAD Başkanı Yener Bulut, Gebze KAISİAD Meşaik Karakuş, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, İYİ Parti İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, AK Parti İl Yöneticisi Ertekin Akbulak, Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik, Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alican Kazgan, KAİSİAD Yöneticileri Fatih Ekinci, İsrafil Kamacı, Haşmet Uçar, Abidin Öztürk ve hemşehri dernek başkanları katıldı.

MAMİK, ‘GÜZEL YATIRIM YAPTILAR’
Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAİSİAD)’nin Başkan Haluk Mamik, kahvaltı sonrası konuşarak “Kars Ardahan Iğdır sanayici ve iş adamları olarak her ay ayrı bir mekanda aylık toplantılar yapıyoruz, yaz döneminden dolayı toplantılarımıza 2-3 ay ara vermiştik. Sayın hocama Öztekin beye ilçe başkanlarıma, dernek başkanlarıma ve diğer başkanlarımıza hoş geldiniz diyorum. İş adamlarımızın amacı değerli iş adamlarımızı bir araya getirip tanışma dayanışma kaynaşma ve şehrimize istihdam sağlamaktı. Değerli iş adamlarımız şehrimize çok güzel yatırımlar yaptı” dedi.

‘İÇ PİYASAYA AÇILACAĞIZ’
Ülkemizde kriz değil ekonomik daralma olduğunu ifade eden Mamik, “Bu daralma en çok inşaat sektörünü vurdu. Arkadaşlarla bir araya gelip neler yapabileceğimizi konuştuk ve bir karar aldık. İç piyasaya açılmak gerektiğinin kanısına vardık. Katar e Kuveyt’e gittim. Orada güzel bağlantılar kurduk. Şuan meyvelerini aldık. Başiskele bölgesinde inşaat firmamız biz o dönemde bile inşaatları durdurmadık ve devam ettik. Derneğimiz iş adamları ve istihdam üzerine. Bu arda yakında yeni bir projeye başlayacağız. Bu zor dönemde Kars Ardahan Iğdırlılar olarak çalışmaya devam ettik, hiç durmadık” dedi.

BAYRAKTUTAN, ‘İNŞAATTA SÜRPRİZLER BİTMEZ’
KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan ise ülke ekonomisini değerlendirerek “İktisat uzmanlık alanım. Daha çok uluslararası ilişkiler, problemler, Türkiye ekonomisinin yapısal sorunları, kentsel bölgesel kalkınma sorunları, lojistik, enerji sağlık gibi konuların iktisadi yönlerini inceliyorum. İnşaat için de inşaat sektörü analizleri yayınlarım var. İşadamı olunca her gün yeniliklerle sürprizlerle karşı karşıyasınız demektir. Girişimci olmayınca diğer üretim girdileri ne olursa olsun somut sonuca dönüşmez. İnsanların var olmak ve yaşam kalitelerini geliştirmek gibi temel ihtiyaçları vardır” dedi.

‘KARŞILIKLI BAĞIMLILIK GEREKİYOR’
Sözlerini sürdüren Prof. Dr. Bayrakturan, “Dışa bağımlı olmama çok övünülecek bir şey değil. Dışarıyla ilişkileri karşılıklı bağımlılık formunda tutmak önemlidir. Türk lirasının yabancı parlar karşısındaki durumu ne olacak sorusu da bunlardan besleniyor. Türkiye ekonomisi 5-6 yılı dışarıda bırakırsak son 20 yılda iyi bir büyüme patiskasına girmişti. 2002’den itibaren toparlanmaya başlamıştı. Yıllık büyüme oranı yüzde 5’in üzerindeydi. Bunun altında olan büyümelerde işsizlik sorunu oluyordu” ifadelerini kullandı.

‘DURGUNLUK SÜRECEK’
Prof. Dr. Bayraktutan ekonomik değerlendirmesine şöyle devam etti: “Ülkemizde son süreçte içeriden ve dışarıdan kaynaklanan nedenlerle dalgalı bir büyüme gördük. Son bir yılda büyümede azalma oldu ve bu durgunluk devam edecek. Dipten çıkış başlamış görünüyor. Umuyoruz bu trend devam eder ve hissedilebilir bir toparlama orya çıkar. Uluslararası değerlendirme çevrelerine göre Türkiye’nin son çeyrekte kendini toparlayan bir yola girdiği söyleniyor. Bu büyüme günlük hayatta hissedilebilecek bir büyüme değil.”dedi. Dernek üyeleri kahvaltı sonrası hatıra fotoğrafları çektirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği