Kahramanlarımızın ismi Kocaeli’de...
Reklam

Kahramanlarımızın ismi Kocaeli'de yaşatılacak

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki kahramanlığı ile girişimi bastırılmasına en önemli isimlerden biri olan Ömer Halisdemir ile birçok insanın hayatını canı pahasına kurtaran şehit polis Fethi Sekin’in adları Kocaeli’de yaşanılacak.

Kahramanlarımızın ismi Kocaeli'de yaşatılacak

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki kahramanlığı ile girişimi bastırılmasına en önemli isimlerden biri olan Ömer Halisdemir ile birçok insanın hayatını canı pahasına kurtaran şehit polis Fethi Sekin’in adları Kocaeli’de yaşanılacak.

Kahramanlarımızın ismi Kocaeli'de yaşatılacak
14 Kasım 2017 - 13:46

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi 16 Kasım günü yapılacak. Toplantıda Kocaeli’de pek çok yer için yeni isimlendirmeler yapılacak. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki kahramanlığı ile gönlümüzde çok yarı bir yeri olan astsubay Ömer Halisdemir’in ismi Kocaeli’de yaşatılacak. D- 100 Karayolu üzeri, Mobesko Sitesi önünde yeni yapılan yaya üst geçidine “Mobesko Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Üst Geçidi” isminin verilecek.

Bunun yanında Kocaeli’de pek çok yer için yeni isimlendirmeler yapılacak. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan tekliere göre, Başiskele İlçesi, Kılıçarslan Mahallesinde bulunan Kumluk Caddesi isminin “Şehit İsmail Demircan Caddesi” olarak değiştirilecek. İsmail Demircan 1999 yılında Mardin Nusaybin'deki Bagok Dağı'nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü. İzmit Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı üzeri, Outlet Center önünde yeni yapılan yaya üst geçidine “Dr. Sadık Ahmet Üst Geçidi” ismi verilecek.

Daha önce İzmit’te bir parkada adını veren Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin hakları için verdiği mücadele ile tanınmış bir tıp doktoru ve siyasetçidir. Dr. Sadık Ahmet, 24 Temmuz 1995'de Lozan Anlaşmasının 72. yıldönümünde şüpheli bir trak kazası ile hayatını kaybetti. Kurtuluş mücadelesinde Kocaeli bölgesinde yaptığı büyük fedakarlıkla tarihimizde çok önemli bir yeri olan Yahya Kaptan’ın ismi, Yahyakaptan Mahallesi ile Yenişehir Mahallesi arasında, Kandıra Yolu üzeri Remila Otel önündeki yeni yapılan yaya üst geçidine verilecek.

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz İzmitli usta gazeteci Erkan Nigiz’in adı da İzmit Turgut Mahallesi Özge Sokak’ya yapılan parka verilecek. İzmit´te 1942 yılında doğan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5. Ana Jet Üs Komutanlığı´nda görev yaparken uçağı Samsun´un Kavak ilçesinde düşen Şehit Hava Pilot Üsteğmen Hasan Tanrıverdi’nin adı, Kartepe İlçesi, Sapanca Yolu üzeri, Ataevler ve Emekevler Mahalleleri arasında Bay Bakkal alışveriş merkezi önünde yeni yapılan yaya üst geçidine verilecek.

Körfez’de oturan Erdi Demirer, 2016 yılında Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki Karakuzu Jandarma Karakolu yol kontrol noktasına PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olmuştu. Körfez, Kuzey Mahallesinde bulunan ÜzümSokak ismi “Şehit Erdi Demirer Sokak” olarak değiştirilecek.

Şehit polis Fethi Sekin’in adı da diğer kahramanlarımız gibi Kocaeli’de yaşatılacak. Körfez, Güney Mahallesinde bulunan Hamam Sokak isminin “Şehit Fethi Sekin Sokak” olarak değiştirilecek. Fethi Sekin, ocak ayında İzmir’deki hain terör saldırısında şehit düşen ve birçok insanın hayatını canı pahasına kurtarmıştı.

Kahramanlarımızın yanı sıra, Darıca Bayramoğlu Mahallesinde bulunan Gülen Sokak isminin Ada Sokak olarak değiştirilmesi ve Cami Mahallesinde Tuzla Caddesi ile Ali Arıcan Caddesi arasında kalan bölgedeki 3 adet isimsiz sokağa isim verilmesi tekli görüşülecek. Gölcük Yenimahalle ve Donanma Mahallesi sınırında bulunan Yeşilırmak Caddesi isminin İznik Caddesi olarak değiştirilirken, Kartepe Rahmiye Mahallesinde bulunan 20 adet isimsiz sokağa, Arslanbey Mahallesinde bulunan 21 adet isimsiz sokağa da isim verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe