“Kadın hakları konusunda eskiden çok daha...
Reklam

“Kadın hakları konusunda eskiden çok daha iyiyiz”

Hizmet-İş Sendikası’na bağlı kadın çalışanların katıldığı programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Kadınların her alanda var olması için büyük mücadele yürütülüyor. Özellikle eskiyle kıyasladığımızda çok daha iyi durumdayız. Dışlanmanın artık yaşanmadığı, kimsenin kılığına kıyafetine bakılmadığı, ehliyetine ve liyakatına bakarak değerlendirildiği bir Türkiye’deyiz” dedi.

“Kadın hakları konusunda eskiden çok daha iyiyiz”

Hizmet-İş Sendikası’na bağlı kadın çalışanların katıldığı programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Kadınların her alanda var olması için büyük mücadele yürütülüyor. Özellikle eskiyle kıyasladığımızda çok daha iyi durumdayız. Dışlanmanın artık yaşanmadığı, kimsenin kılığına kıyafetine bakılmadığı, ehliyetine ve liyakatına bakarak değerlendirildiği bir Türkiye’deyiz” dedi.

“Kadın hakları konusunda eskiden çok daha iyiyiz”
08 Mart 2019 - 14:36

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi. Antikkapı’da düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, İzmit Belediye Başkanı Nevzat  Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Arzu Yıldırım ve Hizmet-İş Sendikası üyesi çalışan kadınlar katıldı.
DIŞLANMANIN YAŞANMADIĞI BİR TÜRKİYE
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 8 Mart’ın bir kutlama günü değil, bir anma günü olduğunu belirterek “Biz de çeşitli vesilelerle 8 Mart’ı anıyoruz. Kadınların her alanda ekonomide, siyasette, sosyal hayatta, akademik alanda var olabilmesi için büyük bir mücadele yürütülüyor. Özellikle eskisiyle kıyasladığımızda çok daha iyi durumdayız. Dışlanmanın artık yaşanmadığı, kimsenin kılığına kıyafetine bakılmadığı, ehliyetine ve liyakatına bakarak değerlendirildiği bir Türkiye’deyiz. Bundan sonra sadece kadın olduğumuz için değil, tam tersine o işi becerebilecek insanlar olarak daha iyi mevkilerde olmayı hedefliyoruz” dedi.
STK’LARA İHTİYACIMIZ VAR
Devamında 2002 yılında Türkiye’de yüzde 2 kadın siyasetçi olduğunu da belirten Usta, bugün bu rakamın yüzde 17’ye ulaştığını belirterek “Bu konuda çığır açan Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu çabadır. Birbirimize güç kattığımız bir yapıyla hareket etmemiz gerekiyor. Sadece sözde kadın hakları diyen pek çok STK veya siyasi partileri de görüyoruz, onların kadına verdiği değeri görüyoruz. Parlamentodaki 103 kadın milletvekilinin 52’si AK Parti’ye ait. Türkiye’nin daha hızlanması daha özveriyle çalışmalıyız bu konuda kadınlara güveniyoruz. 28 Şubat sürecinde bize imkansız gibi gelen yasakların kaldırılmasında burada bulunan pek çok kadının emeği vardır. Bizim Türkiye’nin her noktasında örgütlenmiş sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız çok. Bu çalışmaların daha da artarak devam etmesini diliyorum. Kadınların önümüzdeki seçimlerde sandıklara sahip çıkmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
HAK-İŞ KADINLARIN YANINDA
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek “HAK-İŞ 700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri. Kadınlar sendikaların tüm kademelerinde yönetici olarak temsil ediliyor. HAK-İŞ’in birinci görevi kadına yönelik sorunları çözüp, onları çalışma hayatında istediğimiz yeri elde etmelerini sağlamaktır. Biz çalışan kadınların aynı zamanda anne, aynı zamanda eşlik görevlerini sürdürürken çalışma hayatında eşit muamele görmesini istiyoruz” diye konuştu.
EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ KADINLAR
Daha sonra söz alan Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Çıktığımız yol, Kocaeli’yi insanların yaşamaktan memnuniyet duyduğu bir yer haline getirmek için çıkılmış bir yol. Önümüzdeki süreçte çocuğundan gencine, yaşlısına, engellisine, toplumun tüm kesimlerine daha yaşanabilir bir Kocaeli oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Tabi bu konuda en büyük destekçilerimiz kadınlar olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde siz çalışan hanımefendilerle birlikte hep birlikte çalışacağız. Çalışınca oluyor diyen bir büyükşehir belediyemiz var. Liyakatımız, ehliyetimiz belediyeyi yönetmeye yetiyor. Yarın çocuklarımıza miras bırakırken gururla bırakacağımız bir Kocaeli olması için çalışacağız” dedi.
BELEDİYECİLİK KADIN İŞİ
Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül ise kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek “Hayatın her alanında, çalışma hayatında, toplumu hazırlamada en büyük görevi olan kadınlarımız, ayaklarının altında cennet serili olan analarımız. Onların akıllarına koyduklarında başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Kocaeli’nde iki dönem milletvekilliği yaptım, kadın erkek fırsat eşitliği komisyon başkanlığı yaptım. Kadınlar hayatın her alanında var olması için büyük gayretler gösterdik. Parlamentodaki yüzde 2 olan kadın sayısını yüzde 17’ye çıkardık, ama yerel yönetimde kadının adı olmadı. Halbuki şehirdeki sorunları ilk fark eden kadın ama kadınlar bu konuda yeterince var olmuyor. Kadının bakışının olmadığı bir şehir yönetimi eksik olur, bu yüzden sizin görüş ve önerileriniz bizim için değerlidir. Bu yüzden şehri hep birlikte yöneteceğiz.
İZMİT’İN İKİNCİ KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM
Son olarak sözlerine devam eden Gönül, “Şehri beraber yönetmek önemli, ama en önemlisi gönül belediyeciliği. Hangi makama gelirsek gelelim, hoş bir seda bırakmak mühim olan. Bir vatandaşın derdine derman olmak, gönüllere girebilmek, Allah razı olsun dedirtebilmek işte en büyük arzumuz budur. Buradan Kocaeli’nin ikinci kadın belediye başkanı olacağımızı ilan ediyorum. Tahir Büyükakın’la birlikte İzmit’i geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğu. Biz iyi bir ekip olacağız, belediyecilik işi bizim işimiz. Biz bu işi gayet iyi biliyoruz, çünkü bizim hocamız iyi. Hocamız Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı