İşte Palu ailesi için istenen cezalar
Reklam

İşte Palu ailesi için istenen cezalar

Türkiye’nin gündemine oturan Palu ailesi dosyasında savcının hazırladığı iddianame kabul edildi. Savcı tüm sanıklar için hapis cezası istiyor.

İşte Palu ailesi için istenen cezalar

Türkiye’nin gündemine oturan Palu ailesi dosyasında savcının hazırladığı iddianame kabul edildi. Savcı tüm sanıklar için hapis cezası istiyor.

İşte Palu ailesi için istenen cezalar
05 Şubat 2019 - 10:38

Kamuoyunda Palu Ailesi olarak bilinen ve gündemden düşmeyen 7 zanlı ile ilgili cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame tamamlandı. Bilindiği gibi; 2008 yılında Körfez’de 10 kişinin kaldığı araçtan indikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Meryem Tahnal’ın ardından o dönem 6 yaşında olan kızı Melike Tahnal da kayıplara karıştı. Ancak gelinen süreçte aileyle ilgili ortaya atılan iddialar herkesin kanını dondurmuştu.

AĞACA BAĞLAMIŞTI
2001 yılında anne Havva Palu, kızını damadı Tuncer Ustael’in aç bıraktığını ve ağaca bağladığını öne sürmüştü. Yine torunu Melike Tahnal’a da zorla ispirto içirdiğini söylemiş, sonrasında ölen kızı kefenleyerek damadı Tuncer Ustael’e verdiğini öne sürmüştü. Ancak o dönem yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmayınca dosya kapatılmıştı. Havva Palu son olarak ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılmıştı.

SUÇLAMALAR KAN DONDURDU 
Ailenin canlı yayına katılmasıyla birlikte korkunç iddialar gün yüzüne çıkmıştı. Tecavüz, cinsil istismar, darp, yaralama gibi birçok suçun gün yüzüne çıkmasıyla Palu ailesi de Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Canlı yayında gözaltına alınan 7 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Tuncer Ustael’in Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal’ı gömdüğünü kabul etmişti. Korkunç olayla ilgili cumhuriyet savcılığının hazırladığı iddianame kabul edildi. 

İDDİANAME TAMAMLANDI 
Kamuoyunda “Palu Ailesi Olayı” olarak bilinen ve Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlanması nedeniyle hazırlanan fezleke Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan inceleme neticesinde kamu davası açmaya yeterli delil olduğu görülmekle; şüpheliler hakkında iddianame hazırlanmıştır.

İŞTE İSTENEN CEZALAR 
Buna göre;

1-Şüpheli Tuncer Ustael hakkında Meryem Tanhal’ı Kocaeli Körfez ilçesinde 20 Aralık 2008 tarihinde tasarlayarak canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek, Meryem’e ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak, kişinin ölmesinden yararlanarak cep telefonunu hırsızlamak, Cebir kullanarak birden fazla kişi ile Meryem’i hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından, 

2- Şüpheli İsa PALU hakkında kardeşi Meryem Tanhal’ın Tuncer tarafından tasarlayarak canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek suçuna yardım, Meryem’e ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak, cebir kullanarak birden fazla kişi ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından, 

3- Şüpheliler Hava PALU, Ayşe PALU, Emine USTAEL ve suç tarihinde yaşı küçük Suça Sürüklenen Çocuk Fatih PALU hakkında Meryem TAHNAL’ın Tuncer tarafından Tasarlayarak Canavarca Hisle, Eziyet Çektirerek Öldürme suçuna yardım ve Cebir Kullanarak Birden Fazla Kişi ile Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçlarından cezalandırılmaları talebi ile Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır.

4- Şüpheliler İsa PALU ve Tuncer USTAEL hakkında suç uydurma ve 677 sayılı kanuna muhalefet suçlarından ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

5- Şüpheli Tuncer USTAEL'in maktul Meryem'in oğlu Recep Tayyip TAHNAL'a ve maktul Meryem Tahnal'a yönelik İstanbul ilinde Başakşehir İlçesinde gerçekleştirdiği cinsel saldırı ve cinsel istismar eylemleri nedeniyle dosya tefrik edilerek Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmaya devam edilmektedir. 

6- Şüpheli Tuncer USTAEL'in kendi çocukları Enes Samet USTAEL ile Zeynep USTAEL'e yönelik gerçekleştirdiği cinsel istismar eylemleri nedeniyle dosya tefrik edilerek Körfez Cumhuriyet Başsavclığı'nca soruşturmaya devam edilmektedir. 

7- Şüphelilerin maktul Meryem TAHNAL'ın kızı Melike TAHNAL'ın ölümü ile ilgili verdikleri ifadelerin bir sureti gereğinin takdir ve ifası için Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na 14 Ocak 2019 tarihinde gönderilmiştir. 

8- Şüphelilerin üzerine atılı "Usulsüz Ölü Gömülmesi" suçunun ön ödemeye tabi olan suçlardan olması nedeniyle bu suç yönünden dosya tefrik edilerek Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmaya devam edilmektedir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı