İlçe Başkanları YSK kararını...
Reklam

İlçe Başkanları YSK kararını değerlendirdi!

YSK’nın İstanbul seçimlerini tekrarlama kararının İlçemizdeki siyasi parti başkanları gazetemize değerlendirdi.

İlçe Başkanları YSK kararını değerlendirdi!

YSK’nın İstanbul seçimlerini tekrarlama kararının İlçemizdeki siyasi parti başkanları gazetemize değerlendirdi.

İlçe Başkanları YSK kararını değerlendirdi!
08 Mayıs 2019 - 12:08

KULİS HABER / İlçe başkanları YSK kararını kendi siyasi çizgilerine göre yorumladı. AK Parti ve MHP İlçe başkanları karadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. CHP ve İYİ Parti ise alınan kararın hukuka ve insan vicdanına aykırı olduğu dile getirdiler.

AYAR,”HAK YERİNİ BULDU”
YSK’nın kararını doğru bulan AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, “YSK’nın İstanbul kararıyla hak yerini buldu. İnşallah yapılacak seçimde eksiklikler giderilir,23 Haziranda yapılacak olan seçimden iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum”  şeklinde konuştu.

KURAL,“KARAR BİZE MUTLULUK VERDİ”
Kararı mutluluk verici olarak nitelendiren MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural,”Duruşumuz belli talebimiz belli. Liderimizin de istediği gibi İstanbul seçimleri yenileniyor. Bu karar bize mutluluk verdi. Kararı memnuniyetle karşıladık” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK,”HALKIN İRADESİNE YAPILMIŞ BİR YANLIŞ VAR”
İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk, Genel Merkezlerinin gerekli açıklamalara yaptığına vurgu yaparak, ”Bir seçim var. Böyle olmamalıydı. Burada hep halkın iradesi konuşuluyor. Halkın iradesine karşı yapılmış bir yanlış var “ dedi.

YILMAZ,”HUKUK YERLE BİR EDİLDİ”
CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ise hukuku yerle bir edindiğini söyleyerek, ”YSK bağımsız bir kuruluş olmasına rağmen artık birinin iki dudağının arasındaki talimatlarla iş yapan kurum haline geldi.  Zaten AK Parti göreve geldiğinden bari Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve kuruluşlarını itibarsızlaştırmak üzerine siyaset yaptı. Ve her geçen gün biraz daha Türkiye’nin konumu, hukuku, yargısı her şeyi itibarsızlaştırılıyor. Toplumu güven bunalımına itiyorlar, ama ben inanıyorum ki İstanbul seçmeni tekrarlanan seçimi tekrar CHP’ne Ekrem İmamoğlu’nu başkan seçerek kazandıracak. Daha yoğun bir sürece gireceğiz, biz aklı-selim davranmak istiyoruz. Hem genel merkezimiz hem genel başkanımız, hem İstanbul il örgütümüz sakin olmaya çalışıyoruz. Sakin olmak zorundayız çünkü ufak bir kıvılcım Türkiye’yi vahim olaylara sebep olabilir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı