Hürriyet’ten uzman askerler için önerge
Reklam

Hürriyet'ten uzman askerler için önerge

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, TSK bünyesinde görev yapan uzman er-erbaşların sorunun çözülmesi için önerge verdi.

Hürriyet'ten uzman askerler için önerge

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, TSK bünyesinde görev yapan uzman er-erbaşların sorunun çözülmesi için önerge verdi.

Hürriyet'ten uzman askerler için önerge
24 Aralık 2018 - 10:30

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; İzmit Belediye Başkan adaylığı açıklanmasına rağmen meclis çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet meclise uzman er-erbaşların sorunlarının ele alınması için meclis araştırma önergesini sundu.

700 BİN KİŞİNİN ORTAK SORUNU

Araştırma önergesiyle ilgili konuşan CHP Milletvekili Hürriyet, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkenin bağımsızlığı ve huzuru için gözünü kırpmadan göğsünü siper eden uzman çavuş ve uzman jandarmaların pek çok sorunu bulunduğunu dile getirdi. Hürriyet, “120 bini görevde, 30 bini emekli olan bu insanların ailelerini de düşündüğümüzde 600-700 bin kişinin ortak sorunu yaşadığını söyleyebiliriz” dedi.

RÜTBE, KIDEM, TAZMİNAT VE KADRO SORUNLARI

Hürriyet açıklamasına devam ederek, uzman çavuş ve uzman jandarmaların kadro sorunu, görev ve iş riski tazminatından tam yararlanamama, 45 yaş mağduriyetinin yaşamaları, rütbe ve kıdem sorunları, uzman çavuşların Doğu’da geçirdiği sürenin 3 yıla indirilmemesi ve okulda geçirdikleri sürenin hizmetten sayılmaması gibi sorunları bulunduğunu da dile getirdi.

ORDUYA TANINAN HAKTAN YARARLANAMIYORLAR

Görev tazminatının tüm ordu mensuplarına tanınan bir hak olduğunu ancak uzman çavuşlar bu haktan sadece üçte bir oranında yararlandığını sözlerine ekleyen Hürriyet, “6000 sayılı Kanun ile uzman çavuşların yaş haddi 45’e çıkarılmıştır. 45 yaşına gelen uzmanlar emeklilik yaşı dolmadığı için çalışması gerekmektedir. Devlet bu durumu çözmek için uzman çavuşların sivil memurluğa geçişine imkan tanımasına rağmen, bu geçişte uzman çavuşların daha önce elde ettiği haklarda kayıplar yaşanmaktadır” dedi.

HER ALANDA MAĞDURİYET

Uzmanların emeklilik maaşlarında da haksızlık yaşadığını belirten, Hürriyet, “Orduda görev yapan subaylar emekli olduğunda görev yaparken aldığı maaşın yüzde 80-85’ini, astsubay yüzde 55’ini alıyor. Uzman çavuş ise yüzde 30-33’ünü alabiliyor. Emekli maaşı bağlama oranında da bir dengesizlik olduğuna dikkat çeken uzman çavuşlar, aradaki bu makasın kapatılmasını talep ediyor. Sorunların araştırılması ve yaşanan mağduriyetlerin sona erdirilmesi için mecliste komisyon kurulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği