Hünkar Çayırı Gebze’nindir…
Reklam

Hünkar Çayırı Gebze'nindir…

Caber Pesen yazdı...

Hünkar Çayırı Gebze'nindir…

Caber Pesen yazdı...

Hünkar Çayırı Gebze'nindir…
16 Aralık 2019 - 08:57

Zinnur Büyükgöz’ün tüm yasal hakları DMO’da bulunan Hünkar Çayırı’na ilişkin yetkileri Gebze Belediyesi’ne almış olmasını, sevinç ve gururla takip ettik ve hakkını teslim etmeye çalıştık.
Sayın Büyükgöz, Hünkar Çayırı’na ilişkin en yetkili isim olarak, burada planladığı çalışmalarını basına tanıttı, ancak bu tanıtım toplantısına Gebzeli Gazetecileri davet etmedi.
Oysa bu alanın bugün Gebze Belediyesi uhdesine geçmesinde Gebze Basını başta olmak üzere Gebzelilerin katkısı ve emeği büyüktü.
Özellikle de Gebze Ticaret Odası’nın.
Sayın Nail Çiler, Erzincanlılar Vakfı’na bu alanın devri sırasında, mecliste toplantı yapıp, yüksek sesle itiraz etmişti.
O dönem ilk tepki haberini yapan Kulis Haber Gazetesi başta olmak üzere tüm Gebzeliler, Ata Yadigarı bu alanın korunması ve Gebze’de kalması için büyük uğraş verdi, eylem ve etkinlikler yapıldı.
Dönemin Başbakanı Erzincanlı Binali Yıldırım’ın istek ve arzusuna rağmen Hünkar Çayırı Gebze’nin olarak kaldı, Vakfa verilmesinin önü kesildi.
Gebze Belediyesi tüm yetkileri eline alınca da, naçizane bir öneri olarak, “Hünkar Çayırı’na ilişkin projelere Gebzeliyi de dahil edin, Gebzeliler öneri sunsun, bilim adamları çalışma yapsın, en güzel projeyi hayata geçirelim” dedik.
Biz bunu tamamen iyi niyetle dile getirdik ki, Gebze Belediyesi’nin bu konuda adım atmasını beklerken, belediye tam aksi bir tutum sergileyerek, bizim önerimizden sanki rahatsızlık duymuş gibi Gebze’yi yok sayarak, ajans muhabirleri ile toplantı yaptı, proje açıkladı.
Öncelikli olarak şunu da bilmek gerekir ki, oraya davet edilen ajans muhabirlerinin tamamı da Gebzeli Gazetecilerdi.
Her birinin, bir yerel gazete geçmişi ve şuan devam eden bağları vardı.
Asıl önemli olan ise Hünkar Çayırı için Gebze Basını bir emek verip, çaba harcamıştı, böylesi bir ortamda yerel basını yok saymanın hiçbir mantığı yoktu.
Bizim önerimiz sadece başka bir bakış açısı yakalamak adınaydı, tamam siz projeniz ve çalışmanıza güvenip, emin olabilirsiniz de bunu yerel basın ile paylaşmaktan neden çekinirsiniz ki…
Bu durum sayın Büyükgöz’den mi kaynaklı, akıl hocalarının yönlendirmesi mi bilmiyorum ama ortaya hiçte hoş olmayan bir fotoğraf çıkmıştır.
Siz ister davet edin ister etmeyin, Hünkar Çayırı Gebzenindir ve Gebze’nin olacak kalacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği