Her şey daha güzel çevre için
Reklam

Her şey daha güzel çevre için

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan personellere yönelik olarak atık pillerin kaynağında doğru şekilde ayrılması konusunda farkındalık çalışması kampanyası yürütülüyor.

Her şey daha güzel çevre için

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan personellere yönelik olarak atık pillerin kaynağında doğru şekilde ayrılması konusunda farkındalık çalışması kampanyası yürütülüyor.

Her şey daha güzel çevre için
12 Nisan 2019 - 09:13

GEBZE VE DERİNCE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE PLAKET

Bu kapsamda atık pillerin çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak uygunsuz şekilde atılmasının önlenmesi ve diğer atıklardan ayrı olarak atık pil toplama kutularında toplanması konusundaki verimliliğinin arttırılması amacıyla Sağlık Kurumları arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasında Derince ilçe Sağlık Müdürlüğü ve Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü başarılı oldu.
 
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin katkılarıyla yürütülen kampanyanın plaket töreni İl Sağlık Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Toplantı Salonunda gerçekleşti.
 
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney başkanlığında düzenlenen plaket törenine;  Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Muhammed Coşkun Güler, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Öztürk Kupşen, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Işık Çelik, Çevre Yönetim Birimi Sorumlusu Çevre Mühendisi Mustafa Ürüt, Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nda görevli Kimya Mühendisi Lokman Karagöz ve Çevre Mühendisi Ece Şimşek ile atık pil toplama kampanyasında başarılı olan Derince İlçe Sağlık Müdürü Şenol Çavuşoğlu, Çevre Sağlığı Teknisyeni Bahaddin Emek ile Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Çevre Sağlığı Teknisyeni Ahmet Özer katılım sağladı.
 
HER ŞEY DAHA GÜZEL BİR ÇEVRE İÇİN 

Aynı zamanda katılıcılar ile görüş alışverişinin yapıldığı törende konuşan İl Sağlık Müdürü Ergüney “Sağlık Müdürlüğü olarak sıfır atık projesi kapsamında çeşitli çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirdik. Müdürlüğümüz bünyesinde atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında birçok proje devam ediyor. Bu tarz programlar çevre ve sağlık açısından önem arz ediyor. İlimiz ve ilçemizde Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok başarılı ve ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Sağlık Müdürlüğümüzde bu ve buna benzer bütün etkinlikleri destekliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu yoğun çalışmalar sonucunda toplumda da farkındalık ve duyarlılık oluşacağını düşünüyoruz. Her şey daha güzel bir çevre için” dedi.

ATIK PİLLERİN ÇEVREYE VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMEDEN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI

Atık pil toplama kampanyası kapsamında; Müdürlüğümüze bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm personellerin desteği ile kampanya sürecinde atık piller toplanarak çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden geri dönüşümü sağlanmış oldu.
 
"BİR KALEM PİL;4 METREKÜP TOPRAĞI ZEHİRLİ HALE GETİRMEKTE VE 600 BİN LİTRE SUYU KİRLETEBİLMEKTEDİR"

Piller; cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt gibi kimyasal maddelerden üretilmektedir. Bu pillerin gelişigüzel toprağa atılması veya evsel atıkların içerisine atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Pillerdeki metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışarak besin zinciri yoluyla vücudumuza girebilmektedir. Bir kalem pil; 4 m³ toprağı zehirli hale getirmekte ve 600.000 litre suyu kirletebilmektedir.  

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından daha temiz çevre için sıfır atık konusunda birçok başarılı proje hayata geçirildi. Başlatılan kitap toplama kampanyası ile evde kullanılmayan kitaplar toplanarak, kullanılabilecek durumda olanlar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihtiyacı olan yerlere, kullanılamayacak durumda olanlar ise geri dönüşümü sağlanmak üzere ilgili yerlere iletiliyor. Kullanılmış bitkisel yağ toplama kampanyası ile atık yağ getiren kişilere bez torba ve deterjan hediye edilerek toplumda atık yönetimi bilinci oluşturulması hedefleniyor. Aynı zamanda elektronik, plastik, pil vs gibi atıklar toplanarak geri dönüşüm ve atık yönetimi ile hem çevreye yarar hem de yeniden kullanım ile israfın önüne geçilmesi amaçlanıyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği