"Her sağlık çalışanı...
Reklam

"Her sağlık çalışanı vazgeçilmezdir"

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,Ebeler Haftası dolayısıyla Darıca’da görev yapan tüm ebelere teşekkür etti.

"Her sağlık çalışanı vazgeçilmezdir"

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,Ebeler Haftası dolayısıyla Darıca’da görev yapan tüm ebelere teşekkür etti.

23 Nisan 2019 - 12:41

Sağlık Müdürü Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamada,“ Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin Ebeler Haftası’nı kutlarım. 
Bu ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.” dedi.

EBELİK; ANNENİN,KADININ,AİLENİN VE TOPLUMUN SAĞLIK DANIŞMANLARIDIR​​​​​​

Kadıoğlu,“Bir doktor olarak değerlendirmek gerekirse ebelik mesleği annenin, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar" şeklinde konuştu.

EBELERİMİZİN EBELER HAFTASINI KUTLUYORUM

Kadıoğlu sözlerinin devamında ise, “Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta anne dostu hastanelerimiz olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmeti kalitesinin daha da artırılması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle Darıca’mızda görev yapan tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını bir kez daha kutlarım ayrıca Darıca’mıza ve Kocaeli’mize yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe