Her gün 25 bin aşılama yapacağız
Reklam

Her gün 25 bin aşılama yapacağız

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü 15 bin, pazar günü 15 bin toplam 30 bin aşı çalışmasının yapıldığını, hafta içi ise bu rakamın günlük 25 binlere çıkacağını ifade ederek, aşı sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı olmaları gerektiğini vurguladı.

Her gün 25 bin aşılama yapacağız

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü 15 bin, pazar günü 15 bin toplam 30 bin aşı çalışmasının yapıldığını, hafta içi ise bu rakamın günlük 25 binlere çıkacağını ifade ederek, aşı sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı olmaları gerektiğini vurguladı.

Her gün 25 bin aşılama yapacağız
14 Haziran 2021 - 09:06

İL Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, ilimizde yoğun bir tempoyla devam eden aşı çalışmaları ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. İlimizde koronavirüs vakalarında belirgin bir düşüş olduğunu ve bunda aşılama çalışmalarının büyük etkisi olduğunu vurgulayan Pehlevan, bu hafta içi her gün 25 bin aşı çalışmasının yapılacağını belirtti. 

BELİRGİN DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

İlimiz genelinde haftalık koronavirüs vaka sayılarındaki belirgin düşüş devam ediyor. Sağlık Bakanlığı son açıklanan haftalık rakamlara göre, günlük vaka oranlarında 11 ilçede düşüş yaşanırken, Kandıra’da ise 47,4’den 78’e çıkan bir yükseliş söz konusu olduğu görüldü. Öte yandan geçen hafta 100 bin nüfusa göre vaka sayısının 100’ün üzerinde olduğu Gebze, Çayırova, Darıca, Dilovası ve Körfez’de bir haftadaki hızlı düşüş dikkatleri çekti. Rakamlara bakıldığında Kocaeli’de 100’ün üzerinde yer yok. En yüksek yer 92,2’lik oranla yine Darıca’da. Kocaeli genelinde haftalık vaka sayısı bir haftada 1776’dan 1213’e, günlük vaka sayısı da 254’den 172’ye düştü. 

HAFTA SONU 30 BİN KİŞİ AŞILANDI

Salgından korunmanın en önemli yolunun aşılama olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan açıklamalarına şöyle devam etti: “Şuanda yeni gruplar açıldı bildiğimiz üzere. Dolayısıyla bütün yerlerden yoğun talep var. Özellikle nüfusun yoğun olduğu bölge olan İzmit ilçemizden oldukça yoğun talep geliyor. Geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü 15 bin, pazar günü 15 bin toplam 30 bin aşılama yaptık. Hafta içi ise bu rakımı her gün 25 bin olacak şekilde planlıyoruz. Bildiğiniz gibi polislerimize ve askeriye personeline aşı hakkı tanınmıştı. Covid-19 geçirip üzerinden 6 ay süreyi dolduranlar ve aşı hakkı tanınan emniyet ve askeriye personelimizin de aşılama çalışmaları devam ediyor. 

VAKA VE ÖLÜM ORANLARINDA CİDDİ AZALMA VAR

Çalışmalarımız kapsamında, kapasitelerimizi daha da artırmayı planlıyoruz. Bugün itibariyle 40 yaş altı aşılama çalışmalarına başlıyoruz. Her koşulda, elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepleri karşılamaya çalışıyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da yüzde 90’ı aşılandı. Bu yaş grubunun Covid-19’a yakalanma oranları ve ölüm oranlarında ciddi bir azalma meydana geldi. Aşının gerçekten koruyucu olduğunu belirgin bir şekilde görebildik. 

HAZİRAN SONUNDA 20’Lİ YAŞLARA GEÇECEĞİZ

Haziran sonu Temmuz ayı başında büyük oranda 20’li yaşların aşılanma çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. Bu bayramdan önce de gerçekleşebilir. Aşılanmayla beraber vakaların daha da düşeceğini umuyoruz.  Aşı çalışmalarına her yaş grubu ve meslek grubunda devam ediyoruz, hızlı bir şekilde 40’a indik. Daha alt yaş gruplara ineceğiz. Benim öngörüm aşılanma çalışmaları bu şekilde devam ederse, okullarımızı rahatlıkla açabilir, esnafımız işini yapabilir, tedbirli bir şekilde de sonbaharın ardından normal bir sürece geçebiliriz diye umuyorum. 

REHAVETE KAPILMAYALIM

Vatandaşlardan istediğimiz şey rehavete kapılmamaları. Çünkü 20’li yaşlar en önemli yaş grubu. Onların mutlaka aşılanması lazım. Aşı randevusu alan ve sırası gelen herkes mutlaka aşılansın. Bakanımızın da açıkladığı gibi aşılarımızın açıldıktan 6 saat içerisinde kullanılması gerekiyor. Bütün kamu, özel, üniversite hastanelerinde, aile sağlığı merkezlerinde ve ilçe sağlık müdürlüğü bünyesindeki mobil aşı ekipleri tarafından aşılama çalışmaları devam ediyor. Özellikle aşılama konusunda gece yarısına yani saat 24.00’e kadar bütün hastanelerimizin aşı poliklinikleri açık. Lütfen aşı sırası gelenler aşılansın.  

SONBAHAR AYLARINDA NORMALLEŞEBİLİRİZ

Aşı randevusu alamayan vatandaşlarımız olursa da çağrı merkezlerinden randevularını alabilirler. Aşı birimlerimiz 7/24 esasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mutlaka vatandaşlarımıza bu konuda yardımcı olacaklardır. Muhtemelen bu şekilde çalışmalarımız devam eder, aşı sırası gelenler de aşılarını olurlarsa yazın sonuna doğru normalleşme dönemine geçeriz diye umuyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor